Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jeden z akčňáků mého dětství, i když to teda není zrovna výchovné;) Lepšího squad leadera než Michaela Biehna nenajdete, provedení akcí bylo taky fajné, při pohledu na Barett M82 vždycky uslintávám a jenom tady se vyskytuje ten jediný Bůh... 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,069,101Tržby Celosvetovo $25,500,000║ Ako akčná nenáročná zábava to sadne. /55%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Té akce tu moc není a realističností to taky netrpí(zlatej Černej Jestřáb). Ale když se nad to povznesete, čeká vás dobrá oddechová zábava s rošťákem Charliem Sheenem a zjistíte, že Navy Seals jsou správný kluci (když zrovna nejsou v akci, tak hrají golf). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mohla NÁMORNÁ PECHOTA, už kvôli béčkarskému názvu a réžii Lewisa Teaguea (ALIGÁTOR, CUJO, MAČACIE OKO), doplávať do kvalitného prístavu? Ťažko. Napriek tomu výsledok ani zďaleka nie je katastrofálny, hoci pachuť B-tvorby už má v žilách riadne rozšírenú. Najviac zrejme poteší pohľad na herecké obsadenie, ktorému okrem Charlieho Sheena, dominujú kamaráti Michael Biehn a Bill Paxton, obaja sa stretli už v TERMINÁTOROVI alebo vo VOTRELCOCH, snáď netreba dodávať, že v podstatne, ale naozaj v podstatne lepších príbehoch. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli třem mým oblíbeným hercům (Biehn, Sheen, Paxton) a docela zajímavýmu příběhu a atraktivnímu zpracování. Líbilo se mi to víc, než třeba Černý jestřáb sestřelen nebo Krvavá volba se Samuelem Jacksonem. Škoda, že Michael nemá poslední dobou štěstí na dobrý role. Ai čeká (a já taky) jako Travolta na to, až mu tu jeho kariéru znovu oživí Tarantino. Už aby to bylo, protože jde o sympatickýho akčního chlapíka. Pravda ale, do špičky akčního nebo akčněválečnýho filmu tomu něco chybí. Možná trochu víc akce nebo propracovanosti válečných operací a vlastně i příběhu. Sheen hraje svůj klasickej typ postav, trhlouše, ale zatím ještě kladnýho. Příjemný film na sobotní podvečer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl členem elitní vojenské jednotky tajné tak, že o její existenci panují oprávněné pochyby i na vrchním velení. To mi však nemohlo zabránit v pobaveném pohledu na americké ochránce světového míru nekompromisně zachraňující svět před použitím svých vlastních zbraní. Přestože se přitom kuly pikle, občas se i zabojovalo, tak se ke mně dokázalo ještě zákopem připlížit poučení o tom, že střílet pancéřovkou na potápěče nedává příliš velký smysl a vnuklo mi to i myšlenku na to, že si s kamarády někdy půjdeme pinknout pólo na golfových vozících. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že někdy v pubertě se mi ten film líbil. Teď jsem to viděl po mnoha letech znovu a přišlo mi to strašně hloupý a naivní. 40% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky po první DELTA FORCE a ve stejném roce jako její dvojka vzniklo tohle nepříliš akční ani vtipné béčko, které navíc ani není takovou mytizující oslavou jednotek SEALS, jak byste čekali. Akce je málo a není nic moc, ujde jen ta závěrečná honička mercedesu a obrněného transportéru, příběh je rovněž o ničem. Hodně tomu dává Charlie Sheen, zato můj oblíbenec Michael Biehn je tu dost nevýrazný a Billa Paxtona si moc neužijeme. Všichni tři už navíc natočili mnohem lepší akční filmy, Biehn a Paxton byli za (vesmírné) mariňáky už ve VETŘELCÍCH a Sheen natočil ve stejném roce jako NAVY SEALS podstatně lepšího ZELENÁČE s Eastwoodem. Zbytečný akčňák poplatný 80. letům, ale postrádající jejich zábavnost. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Klenot mezi náborovými akčními béčky, po jejichž zlédnutí má člověk chuť se okamžitě nechat zapsat do armády. Jak by taky ne, kdy příslušníci jednotek SEALS si evidentně užívají večírků, chlastu a obdivu žen, přičemž si sem tam skočí někam na druhý konec světa efektně zastřílet, a to s pomocí fascinujících hi-tech zbraní. Zápletka je sice klasicky lobotomická (zlí arabští teroristé se zmocnili raket Stinger, CIA neví, kde jsou ukryté, ale hrdinný kapitán SEALS už dopředu tuší, že to bude vědět jistá novinářka, neboť je poloviční Arabka a to musí být každému správnému Amíkovi jasné, že všichni Arabové jsou na jedné lodi, že), ovšem řemeslnou kvalitou Námořní pěchota většinu podobně zaměřených filmů s přehledem trumfuje. Kulisy pobořeného Bejrútu jsou působivé, zvuk k na svou dobu špičkový a některé over-the-top akční scény (honička mercedesu a obrňáku) patří mezi to nejlepší, co lze v žánru vůbec spatřit. A samozřejmě to má také charismatického Michaela Biehna a politicky nekorektního Charlieho Sheena! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po Top Gune boli propagandistické projekty v móde, no žiadnemu z nich sa nepodarilo dosiahnuť slávy svojho vzoru. Tentoraz sa pozrieme do zákulisia fungovania tímu námornej pechoty a je to celkom slušná zábava. Množstvo bojových scén aj humoru v podaní sympatických postáv. Objektívne nie príliš vydarený, no s nostalgickými okuliarmi stále veľmi dobre pozerateľný akčňák. 7/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách třeskuté puberty jsem byla beznadějně zabouchnutá do desátníka Hickse a také do seržanta Tech-Comu Kylea Reese a nebýt toho olezlého knírku, mé srdce by rovněž plálo pro psychotického poručíka Coffeyho. Baye jsem proklela až do desátého kolena, že mi ve "Skále" Michaela Biehna jako velitele jednotky SEALS (opět:-)) zamordoval tak rychle. Není tedy divu, že mojí pozornosti neunikli ani "Navy SEALS", kde jsem mohla zaláskovaně čučet na poručíka Currana. Průměrné béčko o speciální jednotce mariňáků, jejich protiteroristických akcích, jejich vzájemných vztazích a rozporech, ba i nějaká ta roštěnka se objeví. Hodnocení 3* je dost možná výsledkem nostalgie, ale málo platné: mírná slabost zůstala - navzdory kopancům v prostinkém scénáři, navzdory mdlé režii, navzdory vlajícím hvězdám a pruhům. 61% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že díky mému malému očekávání jsem mile překvapen a nebojím se dát 4*, na kterých má největší podíl herecký výkon Charlieho Sheena a Michaela Biehna. Námořní pěchota je béčkový počin, u kterého se musí leccos brát s nadsázkou, ovšem nemyslím si, že by si tento snímek chtěl hrát na něco víc, o čemž svědčí i řada vtipných hlášek a momentů. Zaujalo mě i ztvárnění akčních sekvencí, které v mnoha ohledech působí realističtěji a daleko lépe než u jiných filmů stejného žánru, v němž hrají známější akční herci. Za zmínku stojí také soundtrack, který kromě typické hudby pro 80. léta přináší i několik povedených písní. Námořní pěchota je zkrátka zdařilou oddechovkou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Navy Seals sú neznámy film, ale so známymi hercami (Michael Biehn, Charlie Sheen, Bill Paxton). Akcie sú fajn, ako z 90 rokov, čiže klasika, ale dobre sa na to pozerá. Aj keď Námorná pechota je béčkový film s béčkovym príbehom, len ťažko sa stane s toho hit, ale herecké obsadenie a predovšetkým dobrá reálne spravená akcia dokáže zaujať (cheaty sú vypnuté, takže nekonečno náboj tu neexistuje a nesmrteľnosť tiež). Príbeh je jednoduchý, ale to mi nevadí, pretože to k akčnému filmu patrí. Michael Biehn (znova ako veliteľ) rovnako ako v Terminatorovi, či vo Votrelcoch si zahral po boku Paxtona a opäť dokazujú, že im táto rola sekne rovnako ako uniforma Navy Seals. No tento krát je tu Paxton iba ako vedľajšia postava ostreľovača a jeho rolu "Hudsona" prevezme Hawkins alias hlaškujúci Charlie Sheen. Príjemná nenáročná zábava, s mojím obľúbencom Michaelom Biehnom, ktorá nenudí a predovšetkým poteší fanúšika akčného filmu. 90% - 5* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Solidní akční béčko s nádechem komedie. V tomhle navíc hrajou Charlie Sheen a Michael Biehn - takže je o zábavu postaráno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co taky čekat od takového neumětela, jakým je režisér Lewis Teague. Ten svou zbabranou režií nedokáže navodit napětí, rytmus a akční scény jsou, i na rok 1990, velmi bídné. Mám pocit, že by nedokázal dobře natočit ani reklamu na vložky. 20% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto staré akčné béčka. Toto navyše s obľúbencami Sheen - Bien nás prevedie aj občianskym konfliktom 80tych rokov v Libanone a tamojšími dobre natočenými prestrelkami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších a zapomenutých VHS pecek o neohrožené partičce drsných mariňáků, kteří jsou schopní vystřílet klidně celý ostrov. Přehrávající herci a slušná ale bohužel poněkud minimální akce. Koukatelné ale snadno zapomenutelné. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velice slušná akční podívaná, okořeněná několika výbornými hláškami a romantickou vsuvkou. Dojem vylepší také písničky - kupříkladu "The Boys Are Back In Town" nebo "Shadows" od Bon Jovi a Mr.Big. ()

Reklama

Reklama