Reklama

Reklama

Jistá žena se vrací z bojové akce a v New Yorku se spřátelí se jednou rodinou. Parta zločinců se rozhodne, že rodinu okrade o jejich cennosti, a ona je vše, co stojí mezi nimi a životy té rodiny. (Filmbox)

Recenze (45)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Po Melu Gibsonovi a jeho fekální transplantaci je tady Jean Reno, který přišel obdivovat umění a nechat se zastřelit. Na rozdíl od Force of Nature je Vrátný daleko míň bizarní (žádná divoká kočka ve spíži), ale o to víc nudný. Ve výsledku je ale obojí stejná sračka a příště bych u takového filmu prosil možnost nechat se zabít jako první. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Diet Hard. Zatímco pan McClane perspiroval, krvácel, trpěl a následně zamířil do prodejny obuvi, tady hrdinka, co obléknutím livreje zdvojnásobí svou váhu, potře teror až se směšnou lehkostí a bez ztrát v šatníku. Odškrtávejte si žánrová klišé, pogratulujte si za tip, v jakém znamení je vrátná a politujte Aksela Hennieho, že kvůli tomuto musel zase do posilovny. Jean Reno se snaží býti Hansem Gruberem, ale výsledkem je nechápavý Pan Vajíčko.. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Doorman" bude bez debaty najhorší film, ktorý pán Rjúhei Kitamura režíroval. Ako viem, kto je Rjúhei Kitamura? Môžu za to jeho dva predošlé filmy, ktoré sa mi v rámci svojho žánru celkom páčili a mali nejakú atmosféru. Tentokrát tu však máme absolútne bezduchý film s nulovou atmosférou, žiadnymi sympatickými postavami a celé to pôsobí ako keby si chcel niekto urobiť svoju vlastnú verziu "Die Hard". Na to ale by musel mať tento film väčšiu dávku inteligencie a talentu za kamerou. Film je totiž natočený absolútne béčkovo. A vidieť to na ňom na prvý pohľad. Efekty sú hrozné, strih je snáď ešte horší. Nedá sa to sledovať, keď sa snažíte reálne premýšľať, čo sa vlastne deje priamo pred našimi očami. Tie súboje sú zostrihané v štýle, kde nič nie je vo výsledku jasné. Postavy sú nezaujímavé. Mám pocit, že sa tomu niekto snažil dať aj nejaké charaktery a spraviť ich zaujímavé, no nikto dokopy nevie svoju postavu nejako zaujímavú podať. Najlepšie tu vychádza Aksel Hennie, ktorý vie byť miestami celkom nepredvídateľný. Mám rád Ruby Rose, no toto je snáď horšia rola akú mala v tohtoročnom "Vanquish". Film pôsobí úplne bez nápadu, bez akejkoľvek vízie a kreativity a pôsobí ako zmutovaná obluda, ktorá sa nás snaží presvedčiť, že sa v nej ukrýva človek. Pre fanúšikov akčných thrillerov toto bude uspávanka na dobrú noc. Bohužiaľ. Hodnotenie: D ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film zdravi akcni publikum s familiarnosti. Pusobi lacine. Tento heroin subzanr plave v klise, ale je v zasade divatelny. Nikoliv ale dobry.Obsahuje nasili a teenagerske huleni travy. Postavy nejsou zajimave napsany a jsou spatne zahrany. Akce je odbyte provedena.  Je zde nedostatek humoru a invence. Bezduché výkony, hloupý scénář a obyčejné akce a bojová choreografie. Je to dívatelné jako noční film, ale  nikterak dobré. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jean Reno je zárukou toho, že do 5 minút od úvodnej zvučky uvidíme streľbu. Tu jej bolo nadmieru veľa. Ruby Rose by to mohla skúsiť radšej s dlhými vlasmi. Pustili nám tu aj Wagnerovu hudbu tak pozor, aby nejaký libtardský otrok neobžaloval tvorcov z podpory nacizmu. Ale vcelku dobrý filmík, na moje pomery akčnejší, ale dejovo pútavý. A keďže sa strhla lavína odpadov, neváham dať aj tri hviezdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dobrá, dobrá, ta čtvrtá je hlavně za to, že je Ruby hrozně vrrrrrrr. V podstatě úplně klasický akčňák o hrdinovi (zde hrdince), chránící svou rodinu. Kdyby v tom hrál chlap, věřím, že by bylo hodnocení větší. Ale Ruby je prostě Ruby a to akční honibrci prostě nepřekousnou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně, že ve filmu vidím spoustu nedostatků a nesmyslů. Třeba že padesátikilová hubená holka si pohazuje s udělanejma svaloušema. Nebo různé nedotaženosti a nelogičnosti v ději a v jednání postav. Prostě scénárista si svou práci ulehčoval a zjednodušoval jak to jenom šlo. Ale tyhle filmy přece nemaj bejt složitý a logický, že jo, u nich se v první řadě počítají jejich relaxační účinky. A já si nemůžu pomoct, ale ta klučičí buchta mi byla strašně sympatická, její roli jsem jí věřil minimálně na 90% a u filmu jsem se bezvadně odlehčeně bavil. Navíc sympatický nebo aspoň zajímavý a výrazný  jsou i všechny ostatní postavy, dokonce včetně těch dvou dětských. A na konci jsem se přistihnul, že se úplně těším na takovej ten klišoidní polopatickej epilog, ve kterým se teta Ali nastěhuje ke svýmu švárovi a dělá s ním mámu dětem svojí mrtvý ségry... Hergot asi už stárnu. A nebo holt i dřevorubci mají své dny. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remake nedávnej Gibsonovej sračky Force of Nature? Len je to o niečo kompetentnejšie natočené a behom lúpeži v jednom dome vonku nezúri hurikán. Lupiči sú ale podobne full retard, bez ohľadu na to, že ich vedie starý matador Reno, ktorý to má už podobne na háku ako Willis. Obyvatelia baráku sú podobní exoti ako v tom Gibsonovom odpade a hlavný geroj, asi 40 kg vážiaci extrémne nesympatický chlapec Ruby Rose, je v akcii a všetkých tých bitkách absolútne nevierohodný. To už aj 200 kg Seagalovi tú akciu stále verím oveľa viac. Snáď len Aksel Hennie ako Renov hlavný poskok sa celkom snaží, ale komicky dostáva zakaždým na prdel jak ten bubák v sérii Vreskot. Keby bol v hlavnej úlohe nejaký uveriteľný bitkár typu Adkins a režíroval by to Johnson, tak by to snáď bolo aj na 2 hviezdičky, ale tá vychrtlina to ťahá na absolútne dno a od Kitamury som tiež čakal oveľa viac. Po celkom solídnej úvodnej prestrelke odporúčam film hneď vypnúť. 3/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se mi zcela náhodně dostal do ruky, v obsazení figuruje Aksel Hennie, tedy jsem si řekla, že to zkusím.. Mno.. Jean Reno buď vypadl rovnou ze solárka, nebo měla maskérka hodně špatné dny.. Ruby Rose s tím svým křehkým tělíčkem není věrohodná.. Aksel Hennie ovšem skvělý, výrazně to popotáhl a já na tu hru nakonec přece jen přistoupila, takže za něj a pro něj dnes večer hodnotím.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1,5 * --- Typická béčková blbost pro vymytí mozků, OK, Reno je takový francouzský Willis, jakmile se v něčem objeví, víte, že to bude čtvrtá cenová kategorie, ale co, někdy jsou takovýhle nesmysly potřeba. Tady je jen škoda, že se to veze na té přitroublé vlně "ženských hrdinek" - proti tmu obecně nic nemám, ale musí se to dělat s rozumem. Cpát do takovéhle role tintítko, kterému by jeho roli nevěřil ani naivně optimistický budhista je fakt známkou choré mysli producentovy. Možná kdyby v hlavní roli byla animovaná stonožka, mohlo to mít alespoň nečekaně dadaistický nádech. --- Jediná hvězda týhletý splaškoviny je Aksel, který se asi snaží udělat díru do Hollywoodu, ale tady to fakt neodhadnul. Pokud jste tedy tenhle skvost neviděli a v recenzích se snažíte najít odpověď na "Mám tím ztrácet čas?", kašlete na to a rovnou si sežeňte s Akselem skvostné Hodejegenre. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

V podstatě neškodný seagalovský akční béčko, kde gangstery místo Giny Carano nebo Rondy Rousey mlátí holka, co vypadá jako třináctiletej fakan a sestřih má jako kluk z plakátu. Nicméně natočený je to kompetentně, hlavní hrdinka není vyloženě otravná a na jedno podívání je to ok. V rámci akčních béček je tohle koukatelnej pohodovej průměr. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit podle výkonu Jeana Rena, dám filmu odpad. Reno není nijak excelentní herec, ale tady to snad četl z papíru. Film podle starejch osmdesátkovejch šablon. Ruby dobrá, choreografie průměrná. Kdo se občas podívá na obyčejnej céčkovej akčńák, může. Je to bez újmy. 40%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Besson by ten hotel odpálil RPGčkom bez mihnutia oka. Lacnota zo začiatku mi napovedala, že toto ma asi nedvihne zo sedadla. Až neskor som nejak spoznal nemluvíci vražedkyňu z Wicka, resp nepodarenu Batwoman. Príbeh neprekvapil. Pokial je niekde rekonštrukcia alebo zaznie veta že mám pre teba ľahkú prácu na opustenom mieste aby si sa zotavila, je jasne, že sa niečo posere. Ženochlap Ruža miestami popiera logiku svojím konaním, miestami sa zaujimavo pobije, niečo ako Statham, nit Boha jej zlomiť život. Reno len chodí alebo sedí, na niekoho kričí a prakticky nemá čo hrať. Bojovkky sú síce fajn, kamera nám ukáže všetko, Ružička dvíha nohu ako len vie, ale čo z toho, keď to ma tak desný úvod a záver a medzitým rodinkárske hluché miesta? Čakal som však väčší brak. 2 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z Ruby Rose se začíná stávat taková ,,Dolph, Jean-Claude, Steven, Bruce,, v sukni, a to nejen díky tomu, že ve svých filmech zlikviduje každého na počkání, ale především kvůli tomu, že se čím dál víc začíná objevovat v těch nejlacinějších akčních béčkách, díky kterým buď velmi brzy upadne zcela v zapomnění, nebo v lepším případě se v takových sračkách bude pachtit ještě spousty dalších let, ovšem ven se z toho dna už vyhrabe jen velmi těžko, v jejím případě o to hůř, že navíc není ani příliš výraznou, sympatickou, natož pak herecky nadanou představitelkou akčních postav. Já osobně si tedy myslím, že dojde spíš k první verzi, tudíž že už si jí ve filmech moc dlouho neužijeme, ale kdo ví, třeba překvapí, každopádně faktem zůstává, že právě Vrátná je ukázkovým příkladem filmu, ze kterého příliš diváku nadšeno nebude. Klišé postavy, klišé zápletka, klišé akce, o pointě radši ani nemluvě. Je to zkrátka tak, ti hodní tu jsou hodní až moc, ti zlí zas zlí až je to směšný, žádná z figurek nepřekvapí, všichni se chovají předvídatelně a nudně, a to včetně záporáků, což už je co říct. Pro zápletku platí to samé, předvídatelná, nenápaditá, nezáživná, v závěru hloupá a nudná. No a akce je jednak spíš méně, ale především je přizpůsobena ženské hrdince, která navíc podle mě to bojové umění ani příliš neovládá, i když mě by na držku asi tedy dala, každopádně na mě zde ta akce působí strašně krkolomně, pomalu, choreograficky naivně, zkrátka jedním slovem sakra nepřesvědčivě, nehledě na to, že není ani moc násilná, což mě pak především vzhledem k jménu pana režiséra též nemile překvapilo a hlavně nepotěšilo. No a jelikož zde nemám v podstatě cokoliv zmínit jako pozitivní prvek, musím ve výsledku jen konstatovat, že se jedná o podprůměrné laciné akční béčko, které není rozhodně potřeba vidět. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Taká bezduchá maximálne zabudnuteľná ale na druhú stranu nenudiaca ženská variácia na Die Hard. Nenadchne ale ani neurazí. ()

Reklama

Reklama