Reklama

Reklama

Slečna Pondělí

  • USA Miss Monday

Obsahy(1)

Komorní drama s prvky thrilleru o spisovateli, který se snaží najít ideální předobraz hlavní hrdinky pro svou příští knihu v reálném světě. Nakonec jej nalezne v Glorii, do které jednoho dne náhodou narazí na ulici. Nalezne ale víc, než by si možná přál. Gloriin život totiž není takový, jaký se na první pohled zdál. Roman postupně zjišťuje čím dál tím více bolestivé informace o Gloriině životě, ale pro něj už, bohužel, není úniku. (anniehall)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je to blbý jak pondělí, ale mě fasicnovalo jako ten včelař pokaždý vylez z tý skříně a nakonec mu to nedalo a zase do ní zalez zpátky. Jako škoda, že s tou rolí neoslovili mě, protože sedět ve skříni, koukat se na holku a třikrát se proběhnout po bytě, tak aniž bych se nějak přeceňoval, ale to bych zvládnul taky. Oproti tomu Andrea Hart hraje totálně bohovsky a celýmu filmu právě její herecký výkon dosazuje nějakou tu hvězdu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle filmovej vojerismus nebavil, spíš naopak, lehce pobouřil. Ne ale kvůli tý ženský. Z morálního hlediska mi to bylo u prdele. Spíš to beru z hlediska uměleckýho. Nemít v sobě plato piv, asi bych se neovládl a na režiséra bych začal řvát doufajíce, že mě přes televizi uslyší. Je to ale prd platný, tenhle film je hrozně nudnej, nezajímavej a kamera Vám taky potřese rukou a skončí s otřesem až po 90ti minutách. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Celé to začíná trošku zmateně a natolik roztříštěně, že jsem měl nutkání od toho po první půlhodině odejít. Poté se ale všechno začalo prokreslovat v úplně jiných, zajímavých a originálních barvách, až mi nakonec bylo líto, že to skončilo. V podstatě je to skvělá ve zkratce sdělená hluboká studie osamělosti a hold originalitě každého člověka. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem viděl náhodně. Hlavní aktér si vybere ženu, která mu připadá jako úspěšná, hezká a tudíž ho zajímá, jak vlastně žije, co je za tím. Tím poznáním, kdy jí vleze na víkend do bytu, aniž ona o tom ví, je šokován. V pondělí ale zase ona nasazuje svou masku úspěšné ženy, jde do práce, a o jejich děrách v duši, nespokojenosti víme jen prostřednictvím hlavního aktéra my. Film mě až tak nechytl, snad skrz hlavní ženskou postavu, jako ta ústřední myšlenka. Ta mi přijde velmi silná. Kolik lidí snese pohled na sebe do zrcadla vlastního žití? Copak tohle jsem já, zlobí se ti, co si nepamatují co dělali před pár dny, týdny, měsíci, žijí jen proto, že tu jednou prostě jsou, takže proč se zkoumat, proč se snažit...Pro mě velmi podnětný film. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Absurdnosť Coenovcov strihnutá s tým najlepším z Agathy Christie. Alebo: Aké relatívne je byť úspešný (a šťastný). A že "najlepšie" scenáre nepíše sám život ?! ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Vyjímečně působivá záležitost, která se do vás po krátkém indiferentním začátku zakousne a už vás nepustí. Dobře napsané a především skvěle zahrané. To, co předvádí debutující Andrea Hart v roli Glorie, se jen tak nevidí. Duševní obnažení, psychologie až na dřeň. Stanislavskij by měl radost. Možná to není veselá podívaná, ale rozhodně to s vámi zacloumá a některé obrazy vám z hlavy jen tak nevymizí. A zcela oprávněně obdržela Andrea Hart na festivalu Sundance v roce 1998 Speciální cenu poroty za svůj herecký výkon. Bodejť by ne. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

V 75. minutě říká šmírovaná slečna pondělí asi 4x za sebou " já se tak nudím", no to přesně vystihla, jak jsem se cítil já. Nesympatická "plytká korporátní mrcha" je šmírovaná spisovatelem, a ukáže se, že i když je v práci drsná, tak má svůj vlastní smutný úděl - kdo nějaký nemá - a nepřipadá mi to příliš originální. I když věřím, že by se to dalo zpracovat zajímavě. ()

Reklama

Reklama