Reklama

Reklama

Střela, jak přezdívají Butch Steina (Mickey Rourke), je právě po osmiletém trestu propuštěn z věznice. Býval nadějnou baseballovou hvězdou se skvělou budoucností, ale vše ztratil díky výtržnostem a drogám. Dnes už mu důvěřuje snad jenom mladší bratr Ruby (Adrien Brody), který ho také před branou věznice očekává. Střela, aby ukázal, že ve vězení neztratil nic z pověsti "ostrého hocha", okamžitě vyvolá konflikt - okrade dva zákazníky Tanka (Tupac Shakur), mocného drogového dealera a Střelova starého vězeňského rivala. Tank když to zjistí, přísahá, že Střelu zlikviduje za každou cenu. Soukromá válka dvou zločinců právě začíná... (Five Stars Entertainment)

(více)

Recenze (43)

agass 

všechny recenze uživatele

Hlavní hereckou hvězdou Bullet pro mě nebyl Mickey Rourke nýbrž Ted Levine. Ten hraje Mickeyho pošahanýho bratříčka, kterej trpí postvietnamským traumatem, mluví se svým pitbullem a jeho kamarádi jsou desetiletý školáci. Už v Mlčení jehňátek dokázal, že role magorů mu sedí. Míň nápaditej je ale celej příběh kdy se jeden feťák vrátí z lochu a druhej je nasranej, protože se bojí o svý kšefty. Pro mě mírný zklamání. Čekal jsem víc akce, i když probodnutý oko bylo fajn. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke hraje svůj tradiční typ role opět skvěle, Adrien Brody se slušným zápalem, v zajímavé roličce se mihne i Donnie Wahlberg a Tupac Shakur zanechává nesmazatelnou stopu i na malém prostoru, jenže… Kromě výtečných herců a prostředí film nic nenabízí a těch několik zajímavých témat (napříč spoustě tematicky spřízněných dialogů) jen zvolna načrtává. 5/10 ()

Reklama

purekritik 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourkovo charisma mrazí na dálku...uff, mohl to bejt jeden z herců velikánů, škoda. Zajímavý je, že tady hraje ztroskotance, dealera a smažku v době, kdy ho trápily podobný problémy. Film má dobrou atmosféru - devadesátkovej New York, jazzovo-rapovej soundtrack a děj si běží vlastním tempem. Některý vedlejší postavy jsou super, Tupac mi sem ale moc neseděl a nedotaženost ci amaterský zpracování některejch scén hrozně kazí celkovej dojem. Avšak ztroskotanec Bullet se ti z hlavy jen tak nevykouří. 2,5*. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Mělo to dobrej náběh, kterej pozvolna vadnul až úplně uhynul. Tvůrce dal do ruky hlavní postavě příliš filozofickou rovinu, na což se Mickey moc nehodí a neladilo to ani do filmu. Čekal jsem obvyklej nářez z prostředí undregroundu, podobně jako tomu bylo u Štamgasta, ale dostal jsem jen lehkej nadprůměr. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání. Jak tomuto může někdo dát vysoké hodnocení, to rozum stojí. Ale chápu - Tupac měl zde štěk. Zrovna v roce, kdy sám skonal - jak ve filmu, tak v reálu. Rourke je zde ještě sakra sexy, Brody naopak vůbec, každopádně - o čem to bylo? Poflakování závislých a rádoby pomsta. No až konec, od smrti Rourkeho to za něco stálo, jakože měl třeba pěkný náhrobek, nebo že Tupaca hezky zneškodnili. Toť vše. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)
  • Film byl uveden do distribuce měsíc po smrti Tupaca Shakura, který byl zastřelen v Las Vegas. (Terva)
  • Pro nízké hodnoceí byla vystřežena scéna, kdy Butch (Mickey Rourke) vrazí nůž do oka drogového dealera. Scéna byla uvedena jako bonusový materiál na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama