Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základem fantastické komedie Pozemšťanky jsou lehce k mání je oblíbený příběh o laskavých mimozemšťanech, kteří ztroskotají na Zemi a spřátelí se s "domorodci". Téma začalo být módní po úspěchu Spielbergova snímku E.T.- Mimozemšťan; do oblasti těch "nejbližších setkání" mezi pozemšťany a mimozemšťany je posunul film Starman. V podání režiséra Juliena Templea se neobvyklý kontakt změnil ve ztřeštěnou galaktickou love story mezi kapitánem kosmické lodi z daleké planety a kalifornskou manikérkou Valerií - Dívka se má vdávat, ale její nastávající, doktor Ted Gallagher, se spíše než o snoubenku zajímá o hezké sestřičky. Frustrovaná dívka se marně pokouší získat zpátky Tedovu přízeň; když však v jejím bazénu havaruje kosmický člun se třemi mimozemšťany, začne mít docela jiné starosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oddechová a poměrně zábavná komedie, v níž zaujme mimo jiné Jim Carrey v jedné ze svých prvních rolí. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ze začátku neskutečná nuda, u prvních zpívánek jsme už málem vypínali, ale od bazénu to začalo být lepší - díky blonďatému (ňuňu!) Džimovi (a možná trochu i zbytku osazenstva rakety) jsme se dokonce několikrát posmáli nahlas. Docela příjemná oddychovka na nedělní odpoledne. Hodnocení nižší než 2* je nesmysl. A Jeff je tady po "proměně" BŮCH! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeffa Goldbluma a Geenu Davis mam celkom rad, nakoniec som ich spoznal v MUCHE (1986) a chcel som ich vidiet aj v inom filme a okrem toho si tu zahrali aj ini znami herci, ktori v tom obdobi este neboli tak znami - Jim Carrey a Damon Wayans. Pozemstanky su len lacnou fantasmagoriou pripominajucou hlavne caro 80-tych rokov, ale pri pomysleni na mnoho daleko lepsich komedii z tych rokov sa tento film moze tisko schovat do kutika a hanbit sa... 02.05.2010 ______ Geena Davis - (Valerie) +++ Jeff Goldblum - (Mac) +++ Jim Carrey - (Wiploc) +++ Damon Wayans - (Zeebo) +++ Julie Brown - (Candy) +++ Michael McKean - (Woody) +++ Charles Rocket - (Ted) +++ Hudba: Nile Rodgers +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl tuhle sci-fi komedii rád. Naprosto pohodová oddychovka a 80. léta ve své nejryzejší podobě. Od A do Z. A se skvělým hereckým obsazením. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká záležitost, kterých ve své době pár vzniklo. Je zvláštní, že tohle je strašná pitomost, ale casting je plný známých jmen. Skoro to vypadá, jakoby těm hercům někdo určil, že tuhle roli musí vzít, nebo se jim stane něco špatného. 40% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Z času na čas príde na film, kde sa len ťažko hľadajú slová. Toto je ultimatívny wierd fest. Má to všetko, sú tu neskutočné 80s kulisy, campy efekty, new wave muzikálové čísla, blonďavý 25 ročný Jim Carrey, sexy Valley Girl Geena Davis, Jeff Goldblum goldbluming ako nikdy, Damon Wayans a jeho nadpozemská tanečná scéna a ďalšie desiatky úplne absurdných až dadaistických scén. Esencia 80tych rokov a pračudesnosť, ktorej ťažko nájsť obdoby. I want more! ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nepomyslel bych si, že kdysi slavní herci Geena Davis a Jeff Goldblum vlezou do tak nemožného filmu, který bych klidně dal pod fiktivní režijní jméno Alan Smithee běžně se užívající v titulcích hollywoodských filmů, které se moc nepovedly, protože hlásit se k tomuhle patvaru to chce kuráž. Děj je opravdu slátanina, když si představíte, jak na Zemi ztroskotají hodní mimozemštani. A tak se stane, že se do sebe zakoukají kapitán kosmické lodi ze vzdálené planety a manikérka. Dál netřeba pokračovat, to co přijde si s klidem každý duchapřítomný jedinec nechá ujít, protože takový kýčovitý nevkus a blbárna s písničkami v jednom nesnese srovnání. Herci se dost znemožnili a hudební režisér Julien Temple by už určitě neměl točit žádné hrané filmy. Pokud vím už několik let se věnuje výhradně hudebním dokumentům a tam mu to jde znatelně lépe. 0% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno mrknul jsem na to jen kvůli Jimu Carreymu, který zde má opravdu hodně malou roli. Příběh kravinka a Geenu Davis nemám rád. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně těžké. Příběhově dost slabé i když místy příjemný bizár. Ale někoho, kdo má slabost pro osmdesátky, a to já mám, to prostě vezme. Ty účesy, ty hadry, ty barvy, ta hudba. Tady forma přebíjí obsah a příběh neskutečnou formou. Geena Davis je... no kus. Řekl bych, že z Goldbluma si holky musely rvát rodidla. Jim Carrey pobaví, rád objevuji jeho rané role. Za příběh bych nešel snad ani ke dvěma hvězdám, ale za ty osmdesátky dám tři s přehledem. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu kravina. A z toho osmdesátkového možná taky :D Ne, nevim, vtipné to prostě zas tak moc není, a nějakou logiku ten příběh taky zrovna moc nemá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to len kvôli Carreymu. Ale nestalo to za to. Ma tu len malu ulohu a aj ked robi rôzne grimasy, tak to nebolo vôbec vtipne. Je to taka neuveritelne infantilna hudobna komedia s velmi divnou stylizaciou, ktora mi vôbec nepripadala zabavna. Jednu hviezdicku davam za to mnozstvo znamych hercov, ktori sa v tomto filme zhovadili. 1/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám cnie po 80. rokoch, tento snímok vám prinesie obrovskú dávku nostalgie v podobe skvelého tanečného soundtracku, módy a niečoho, čo nazvať kúzlom prašteného, čohosi, čo sci-fi komédie ôsmej dekády minulého storočia obsahovali. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné jako zvukový a vizuální doprovod k lysohlávkovému tripu aneb Finland is the capital of Norway. 1) Oficiální text distributora by mě za normálních okolností stačil spolehlivě odradit od sledování tohoto výblitku, když ale já se chtěl kouknout na Jima Carreyho i Jeffa Goldbluma v mladém vydání. No, slušelo jim to. Mladistvě vyhlížející 26letý Carrey herecky moc prostoru nedostal a už 36letý Goldblum (šéf mimozemšťanů) pořád stál za hřích. Jasně nejhezčí z trojice mimozemšťanů byl oblíbený televizní herec (zde i tanečník) 28letý Damon Wayans. Tím jsem vyčerpal motivy i důvody, proč film zhlédnout. 2) Film se profiluje jako komedie. I just want to say that being chosen as this month's Miss August is like a compliment I'll remember for as long as I can. Right now I'm a freshman in my fourth year at UCLA, but my goal is to become a veterinarian, 'cause I love children. Nedejte se ale zmýlit, obsahuje i mnohé hluboké myšlenky vhodné jako životní krédo. A relationship is like a porcelain nail. If it breaks, you can put it back together again but it will never be the same unless you make a commitment and don't sleep with nurses. 3) Asi nejtrefnější hodnocení napsal komentátor Robert Coeman na IMDb. It’s exuberant tonality harmoniously blended the dying squeels of electronic goats with the melodic rapture of diarrhea bubbling from a coyote’s poophole. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Tady se ještě nevědělo co Jim Carrey dokáže, protože u některých scének by měl víc prostoru. Třeba při tancování. ()

Reklama

Reklama