Reklama

Reklama

Pohromadě

  • USA All Together Now
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Optimistická středoškolačka přede všemi tají, že nemá kde bydlet a že přespává ve školním autobuse. Dokáže přijmout pomocnou ruku, když dojde k tragédii? (Netflix)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková fajne rodinná jednohubka, která vypráví hrozně smutný příběh jedné holčiny, ale je vyprávěn s takovým nádechem pozitivna, že jí prostě chcete fandit, i kdyby měla jedno voko a chyběly by jí dva prsty na levé ruce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na začiatku to začne ako celkom pohodičkový skoro oddychoví film, ktorý vyžaruje pozitívnu energiu aj keď sa nerodí v moc ľahkých podmienkach. Postupne sa to ale zmení na melodrámu, kde sa občas troška zbytočne tlačí na pílu alebo tak trochu herecky prehráva vo vypätých momentoch. Záver to ale znovu posadí do sedla a zo cťou a hrejivým pocitom na srdci že všetko sa obratí v dobré sa to pekne uzavrie. /60%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma, ktorá ale v závere dokáže trochu chytiť za srdce. Jednotlivé kúsky dejovej linky ale mohli byť poskladané záživnejšie, niečo po obsahovej stránhke funguje perfektne, niečo menej a niečo vyslovene nudí. Lepší priemer. 65/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oslava chudoby či príprava na ešte väčší ekonomický prepad Spojených štátov? Neviem, ale hlavná hrdinka je človek, ktorý nemá nič a neprijme pomoc od nikoho, akoby bolo ešte rada, že je socka. Navyše je ešte v nesympatickom páre a vlieklo sa to pomalšie ako tá klavírna melódia, ktorá má sprevádzať ich osud. Celá pointa je priniesť do filmu tragédiu, ukazovať hrdý sociálny prípad a poplakať si nad tým, že život nie je fér. Normálne sa mi už tisne slza do očí, fňuk. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Pohromadě" ne jemný a krásný "feel good" film, natočený podle románu. O lásce, kolektivní péči. Film říká hodně o komunitě, altruismu a omezeních spoléhat sám na sebe. Nikdy ale nepřekročí svojí nadměrnou sladkost. Je zde pár smutných scén. Relativně snadné ke koukání a zdá se to reálné, ale není. Ale je zde velká propast mezi tím , čím by film být mohl a čím je. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepříliš novátorské, ale hodně příjemné procítěné feel-good drama, které si klidně mohlo dovolit být ještě více dramatické a méně zidealizované. Auli'i Cravalho je super a její song taky. Poselství cením. Svět takhle sice nefunguje, ale na druhou stranu: proto tyhle filmy máme, ne? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate film s pekným posolstvom a motivačnou esenciou. Ale napriek tomu mi to prišlo aj tak príliš idealistické - hlavne ústredná postava Amber, ktorá pôsobí v mnohých fázach až nadprirodzene. Niekto by možno povedal, že taký ideálny obraz mladej dievčiny, ale charakterovo dosť zameraná na to, že za každú cenu si chcela akoby dokázať, že je na všetko sama. A ako sa ukázalo, sama na to nebola, stačilo len prijať pomocnú ruku svojho okolia. Inak typický feel good movie, ktorý síce nenudí, ale ani nenadchne. P.S. Auli'i Cravalho má fakt pekné črty :) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som bol obzvlášť sklamaný s tou kvalitou obsahu, čo Netflix ponúka (na kvantitu sa sťažovať nedá). Film „Pohromade“ bol natočený na základe knižnej predlohy M. Quicka (viete, film Terapia láskou vznikol taktiež z knihy, čo napísal on). Po dlhšom čase je to prvý film, ktorý viac-menej stojí na trošku lepších základoch (ale všetko je krehké). Film zachytáva neľahký život malej slečny s menom Amber, ktorá so svojou matkou prenocuje v autobuse (de facto bývajú tam do vtedy, kým na to neprídu a nevyhodia matku z práce, šoférku autobus). Cez deň popri škole pracuje na troch miestach, aby niečo našporila nielen pre lepší život ale aj na splnenie svojej sny. Problémy začnú byť vtedy, keď sa poháda s matkou a aj nasporené peniaze budú fuč (ukradnú ich). V najťažších časoch jej pomôžu tí, ktorým aj ona pomáhala. Príbeh ma dostal tým, že Amber sa nevzdáva, snaží sa - mnohokrát on dáva silu ostatným. Vyrovnanie so stratou najbližšej osoby a spracovanie tejto situácii zo strany Amber by však mali zachytiť lepšie. Z hereckej stránky celkom slušný výkon od Auli'i Cravalha. Škoda, že vo vedľajšej roli Carol Brunett nedostala trošku väčší priestor. Lepšia réžia, prepracovanejší scenár s menším počtom klišé scén a trochu výraznejšie herecké performanci – potom by to v hodnotení mohol dopadnúť aj lepšie. P.S.: Pesnička, ktorá zaznie v podaní Auli'i Cravalha je prekrásna (pekný text, krásna hra na piane). Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Heywood odpad!

všechny recenze uživatele

Nastavené sociální zrcadlo?... aha.., ale to probíhá na pozadí obvyklých klišé. matka alkoholička, její přítel rovněž, dcera ale samý úsměv, kámoš samozřejmě boháč a už jen čekáme, až svět objeví, že hlavní hrdinka je super muzikální talent (zde prý po otci). Bydlím v autobuse, sprchuji se u cizích, ale když mi škola nabídne, že mi proplatí letenku tak sahám do kapsy, jako pořádný frája, že na to mám a nic nechci? Plést si hrdost z blbostí je úlet. Kamera slušná, hudba nezajímavá. Hlavní hrdinka, jako správná svazačka vymění studium a kariéru za život psíka a na lidi, co jí pomáhají řve, takže rozumu prostě nepobrala. Ale rejžu osvítil nápad a náhle se objeví tajemný donátor a z drsné sociálky je sladký happy end. To se fakt nedalo strávit. ()

patto 

všechny recenze uživatele

za mňa nečakane dobre vzhľadom na aktuálne hodnotenie (51%) na čsfd. O výsledok sa nemalým kúskom zaslúžili aj nulové očakávania vzhľadom na hodnotenie. Posledných cca 10r si dovolím tvrdiť sú na čsfd podhodnotené filmy a zabúda sa na základné poslanie filmov a to pobaviť. Fun faktor 65%, príbeh + spracovanie 72% , hodnotenie 5***** ako kompenzácia aktuálnych 51% ()

Reklama

Reklama