Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Harpy 

všechny recenze uživatele

Vau dost dobre pribehy ! V poslednej dobe hadam najlepsie co som videla. Mozno som to prepalila s tym plnym poctom hviezd, ale fakt sa mi to pacilo a to uz je k hororom u mna co povedat, vela je brakov, ale tieto na prvy pohlad odlisne pribehy boli perfektne prepojene, pozerala som sama v noci, tak som sa obcas aj neprijemne bala :D  Nechybalo tomu napatie, hroza, lakacky, krv a putavy dej. No co viac si mozem priat…. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Books of Blood je, z pohledu režie, kvalitní debut, nicméně spoustě diváků nebude po chuti zdlouhavé tempo, kterým je to vyprávěné. Antologických hororů vychází poskrovnu, troufám si říct, že, v posledních letech, méně, než diváky nenáviděných, Found Footage filmů, proto můžeme být vděční, za každý nový přírůstek. Povídky tu máme tři a jejich délka odpovídá i kvalitě. První je založená na co největším psychickém nátlaku, má originální a zvrhlý nápad, párkrát je k vidění pěkné gore, nechybí hutná atmosféra a ani děsivé momenty, které dokáží zvednout tep. Druhá má, na poměry paranormal subžánru, nevídaný nápad a zaujme hlavně finálním zadostiučiněním a celkovým zvratem. Třetí povídka, která nás na začátku uvedla do děje, to celé na konci také uzavírá a spojuje vše v jeden ustálený celek. Herecké obsazení to má slušné a vizuálně je to velice pěkné, čemuž dopomáhá fakt, že je to k dispozici ve 4K rozlišení. Slabých článků to tedy moc nemá, nicméně to není horor pro každého. Stylem vyprávění a zpracováním to ocení spíše hororový veteráni, kdežto sváteční diváci by měli jít do něčeho méně náročného. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Měl bych zdůraznit, že Clive Barker, autor předlohy, ze které si film částečně bere, je možná můj nejoblíbenější hororový spisovatel (se Stephenem Kingem v osmdesátkách žánru vládli, každý svým nenapodobitelným stylem). Tudíž se na každou jeho adaptaci z povinnosti podívám, ale už předem mám pochybnosti. Knihy krve se snaží pořešit i takové otravné hardcore fanoušky jako já tím, že předlohu modifikují (a modernizují) - občas i inovativně, ale nějak se kromě nepříjemných věcí souvisejících s choulostivostí lidského těla nedaří tvořit temnou atmosféru (s vyjímkou adaptace antologii rámující povídky Mrtví mají své dálnice chybí i erotično). Herci jsou většinou průměr, s vyjímkou záběrů na prosklennou vilu z dálky film vypadá tak nějak televizně a jedna ze tří částí je vysloveně úplně ohraná záležitost, kterou jsme už v jiném provedení viděli. Pokud máte absťák a nečetli jste Barkera, asi budete pozitivnější, snad byste ale udělali radši, kdybyste si Knihy krve přečetli. :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cliva Barkera považuji za jednoho z nejlepších a nejoriginálnějších tvůrců hororů (promiň Stephene Kingu, také jsi dobrý, ale Clive má více fantazie). Samozřejmě převáděni jeho děl do filmové podoby je vždy poněkud ošemetné, pokud tak nečiní sám. Na Knihy krve jsem se těšil. Povídkové filmy mají totiž jednu výhodu, při sledování máte naději, že alespoň jedna z povídek bude stát za to. První povídka o Jenně má pomalejší rozjezd, ale od první noční můry v cizím domě se příběh rozjede. Oblíbený motiv domu v domě je zde nápaditý. Hostitelka v promluvě k dívce řekne, že svět je hrozné místo a že ona se snaží poskytovat druhým klid a bezpečí. To, co se následně zdá děsivým, se nakonec ukáže jako přijatelné. Druhá povídka má námět typický právě pro Barkera a dobré je připomenout Knihu krve (2009). Třetí je spojnicí obou a uzavírá kruh, který započala. Krvavý úsměv knihovníka napověděl, že osud postav bude děsivý. Spokojenější budou nejspíš Barkerovi fanoušci, i když se film předloze nevyrovná. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní, drsný, nepříjemný a zvrácený antologický horor na motivy povídek od Clive Barkera. Film sice nebude úplně pro všechny a myslím, že mainstream a teen diváky odkojené na duchařinách film nezaujme, ale hororoví veteráni si pošmáknou. Film působí jako by vypadl z VHS kazety někde v roce 2000, ale nepřekáží to, ba naopak to slušně podporuje atmosféru, která je výborná. První nejdelší povídka je zároveň i ta nejlepší a takhle hutný psychický terror tu snad ještě letos nebyl. V duchu jsem si říkal, že něco takového jsem očekával od nedávné Kaufmanské hrůzy Asi to Ukončím, ale naštěstí to dokázal nový debutant na scéně. Má to zvrhlý nápad, dojde i na trochu pěkného gore, tísnivou atmosféru i dostatek creepy momentů. Vlastně jediná výtka k filmu je, že má pomalejší tempo a místy je zbytečně až moc dialogů, ale jakmile dojde na krájení chleba, tak si nejde na nic stěžovat. Druhá povídka zaujme především nápadem, zvratem a originálním finálním revengem. Třetí je nejkratší a působí spíš jako propojení předchozích příběhů, ale vymyšlené obstojně a opět došlo na pár pěkných záběrů. Celkově vzato spokojenost. Je to drsný, nepříjemný, atmosférický a hodně psycho a takhle to mám rád! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Natočeno na motivy „Books of Blood“, série hororových sbírek beletrie, kterou napsal britský autor Clive Barker v letech 1984 a 1985. Celkem existuje šest knih. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama