Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajt menom Ravelli (Tomas Milian) je pohltený túžbou pomstiť sa zločincovi, ktorý pri lúpeži zastrelil jeho manželku. Na svedomí to má Marseilles (Gastone Moschin), ktorý sa bez váhania snaží zbaviť svojich ľudí... Hlavným dôvodom je predsa veľká peňažná hotovosť z ich ďalšej poslednej lúpeži... (westerns)

Recenze (6)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Stefania Casini ala Marilyn potesila, stejne jako polda Milian s doutnikem v puse. Tempo bylo pro me ale prilis rozvlacne, a prestoze je to celkem nadstandardne "filmove" zpracovane, mozna je to spis na skodu...chtelo to pridat na akci nebo tempu. Zaver je ovsem ocekavany a tudiz v poradku. :-) 3+ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Massiho debut v taliánském zločineckém filmu! Do té doby už nějaké filmy natočil, ale předtím působil především jako výtečný kameraman, ostatně i kamera v tomto filmu je velmi dobrá. Film je příjemný, má dobré umístění, chytrý a pevný, nikoliv však originální, příběh. Je akční, nechybí nějaké to násilí (zde především dost krvavých výstřelů), smutně melodické Ciprianiho ("Cani arrabbiati", "Baron Blood", "Convoy Busters" atd) hudební skóre a velmi dobré obsazení. V hlavní roli skvělý a na doutníku, bez kterého neudělá ani ránu, závislý Tomas Milian má mrzutý výraz, moc toho nenamluví. On byl skutečně velmi zajímavý charakter s výraznou obrazovou přítomností, pokaždé jiný. Líbil se mi jak v rolích různých vyšetřovatelů tak i v těch záporných (tady přece jen o něco víc), kde hrál různé zvrhlé a sadistické zabijáky, viz např. v mistrovském díle "Almost Human". Zde v tomto filmu, kdy de facto začínal s polizio žánrem (no ona to už byla ve skutečnosti 5 role), který s ním pak šel až na malé vyjímky celá 70. léta (především pak, ve spolupráci s režisérem Lenzim), si zahrál rozhořčeného tajného agenta Interpolu Ravelliho, který je na nové stopě (perfektní důkaz) po pár letech vyšetřování jedné zpackané krádeže, kdy jeho manželka je zcela náhodně zabita zbloudilou kulkou v kruté přestřelce. Na druhé straně se v záporné roli objeví Gaston Moschin (Milano Calibro 9) jako Marsigliese, ledově chladný zločinec, dále třeba známý Ray Lovelock - mladý Rino (škoda, že nedostal více prostoru) a Stefania Casini - sexy Marta, Marsiglieseho tak trochu přihlouplá přítelkyně. Pěkná scéna automobilové honičky, kde jsou zločinci pronásledováni policejní helikoptérou, v níž sedí odstřelující Milian. Dobrá byla i sekvence Milianovy návštěvy totálně zakouřeného hippie opiového doupěte. Vzrušující finále dvou mužů tváří v tvář je dobré a trochu připomíná starší spaghetti westerny ze 60. let. Ve svém žánru jde o lepší průměr, ostatně v Massiho filmografii se však najdou ještě lepší kousky. Komentář zde jako první v pořadí... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odkrouhnul mu ženu, tak se rozhodl, že odkrouhne jeho. Gangsterka o lupičích (osobně mám pro podžánr poliziotteschi trochu jinou definici; přeci jen konflikt mezi policejními složkami stojí hodně v pozadí příběhu), kteří po svém dalším přepadení, chytře fingovaném jako natáčení filmu, dělají jednu botu za druhou. Vypadá to, jako by je provázela smůla, než si divák uvědomí, že někomu se to hodí. Místy pomalejší tempo naštěstí vystřídá několik akčních scén, z nichž nahánění s vrtulníkem patří mezi nejlepší. Mezi tísnivé patří terorizování venkovské rodiny, byť otevřená brutalita v tomto snímku chybí (kromě krvavého střílení), což úplně nevadí. Milian je permanentně nakrknutý, nekompromisní a umanutý. Trocha nahoty, klasická Ciprianiho hudba a look sedmdesátých let. Solidní zábava. 3,5* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tomas Milian jako stoicky klidný policista s krutou minulostí a proti němu Gastone Moschin jako bezskrupulózní a rafinovaný grázl, který se neštítí téměř ničeho. Poliziotteschi, které nemohlo dopadnout špatně a taky nedopadlo. Skupina lupičů po úspěšném přepadení transportu peněz z banky, při němž ovšem dojde k zavraždění policisty, uvízne v bezpečném útočišti a jejich vzájemná nedůvěřivost nakonec vede k tragédii, která roztočí kolotoč událostí a původně snadně vypadající akce se rychle mění v holý boj o přežití. A policie se díky zarputile vytrvalému Ravellimu (Milian) stále přibližuje.. Squadra volante sice nenabízí přehršel akce, ale když už se nějaké dočkáme, má opravdu grády, dojde na násilí, nahotu, krev a trochu překvapivě i na odlehčující vtípky (scéna s feťáky je pak v tomto ohledu asi nejlepší). Plusem je pak rozhodně i fakt, že ač tu máme spolu Moschina a Miliana, z kterých samozřejmě tryská charisma všemi směry, tak film nestojí jen na jejich postavách a i všichni ostatní působí minimálně jako živé bytosti a nejen jako pouhá vycpávka. Samostatnou kapitolou je pak finále, díky němuž nelze hodnotit jinak než plným počtem. Za velikou louží bychom se určitě v devadesáti osmi případech ze sta dočkali na oko překvapivého a samosebou správného "vyměknutí". Pecka. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý rozbeh, no v druhej tretine výrazne stráca dych a tempo, to sa zase zvýši až v záverečnej tretine. No ide o jeden z tých lepších poliziotteschi, aj keď dej je podobne naivný ako vo väčšine filmov tohto subžánru. Grázel niekoho zabije a nie aby sa tej zbrane zbavil, ale používa ju smelo ďalej aj pri ďalších lúpežiach a prestrelkách, to by sa v skutočnosti nestalo, ak by mal IQ aspoň 80. No aj tá zabitá manželka, stojí na chodníku niekoľko metrov od cesty a zastrelí ju z auta, keď strieľa na auto idúce za ním... No hľadať realistickosť v týchto druhoch filmov je ako hľadať rozum v parlamente. Čo sa týka hercov, Milian sa tu moc nepredviedol, len sa snažil vyzerať drsne, no žiadne sympatie si u mňa jeho postava nezískala. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Miestny retard a konspiracny teoretik Karel Chrocht, ktory verei na dementalne picoidy ako zidojastery a NWO povazuje Squadra Voilante za Massiho filmovy Debut. Ani picu, teda pardon, ja sa hlboko ospravedlnujem a chcel som napisat ze rozhodne nesuhlasim. Massiho filmovy debut bol Odisli jsme jako knezi, vratili jsme se jako kurati. A toto je az Massiho druhy film. A kurevsky dobry - hlavne Tomas Milian /Velka Prestrelka, Traffic -nadvlada Gangu/ stale kuri jak fabrika, nosi kadejake ciapky ci co to bolo, a hlavne tu vysetruje udalosti, ktore viedli k vrazde jeho manzelky pred x rokmi. Namakane tempo filmu vladne, nechyba akcia, nasiel som aj vybuchy ... a k tomu super dialogy. Okrem Miliana tu hra dostatok kvalitnych hercov ako Gastone Moschin /Milano calibro 9/, sexy krasna Stefka Kasini. Celkovo som si film uzival, nuda nehrozila ani v strede, autonahanacka potesila, Massi ako reziser sa ukazal v dobrom svetle- povazujem ho za velky rezisersky talent. Komentar ako 3. v poradi, skoda ze u Polizzioteschi filmov narazim len na dementa Karla Chrochta a jeho kecy- kvalitni komentatori ako povedzme tron, POMO, Radek99, mchnk alebo hoci aj pan Hnedy prakticky polizzioteschi nekomentuju, coz je obrovska skoda : 85 % ()

Reklama

Reklama