Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grombergovi jsou velmi úspěšní, dokud se nezačnou bavit mezi sebou. Dědeček Mitchell založil úspěšnou právnickou firmu, jeho syn Alex je v ní úspěšným právníkem, jednadvacetiletý vnuk Asher se ještě hledá a jeho bratru Elimu je teprve jedenáct. Rodinu doplňují babička Evelyn, Alexova žena Rebecca a dědečkův senilní bratr Steven. V plném počtu se scházejí při svátcích jako je Pesach a pokaždé se strhne pěkná mela. Opravdovou soudržnost rodiny však prověří až skutečné krize. A některé rodiny přežijí všechno... Snímek, který natočil australský režisér Fred Schepisi, je pozoruhodný hereckým obsazením. Tři generace klanu Grombergových ztvárnili zástupci tří generací herecké dynastie Douglasových. Ve filmu bok po boku hrají slavný Kirk Douglas, jeho neméně slavný syn Michael, vnuk Cameron a Kirkova první žena a Michaelova matka Diana. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

golfista 

všechny recenze uživatele

No je to spíš na **, ale po skončení jsem zjistil, že vůbec nejsem naštvanej a nakonec jsem nelitoval, že jsem tuhle "sondu do života americké rodiny", která je víceméně o ničem, viděl. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama, které je celkem nezáživné a občas hodně "ujeté". Cameron Douglas je ale docela dobrej řízek. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Až příliš sentimentální snímek o dysfunkční americké rodině sociálně vycházející z těch nejvyšších společenských kruhů. Jestli tenhle film ale skutečně byl tvůrci zamýšlen jako drama, pak funguje jen někam k momentu kolize, další fáze, krizi, natož peripetii už vlastně vůbec nerozvíjí. Celý (díky hereckému obsazení patrně hodně ambiciozní) projekt se ovšem nakonec zvrhl do podoby až příliš plochého melodramatu... Škoda, že se scénárista neodhodlal k většímu ponoru pod povrch věcí a nepokusil se krizi vysokostavovské rodiny pojmout realističtěji a plastičtěji. Takto se tvůrci chopili daného tématu až příliš smířlivě... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to dost o ničem, ale herecký klan Douglasů to dokázal utáhnout. Začátek vypadal spíš na komedii, postupně z toho vylezlo rodinný drama, ale všechny ty dramatický situace tak nějak vyšuměly do ztracena. Nenadchne, neurazí, ale od filmu, ve kterym hrajou takový slavný jména, jsem čekal asi víc. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zatímco Michaela Douglase moc nemusím, s jeho tatíkem Kirkem je to docela jiná. Ten charismatický chlapík s důlkem na bradě mě bere už hodně dlouho. Proto jsem ho ho vybrala do Herecké odysey ve filmu, kde hraje i se svým synem. Prostoru příliš nedostal, v pomalu plynoucí každodennosti vyniká spíš Michael. Po celou dobu byl film spíš slabším průměrem, ale konec to trochu napravil. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tři Douglasové si natočili film pro radost a nedopadlo to špatně. Samozřejmě to táhne poslední Michael, neboť jeho táta už se tu jen tak šolíchá a syn působí spíš jako takovej pivní buran. Přežít se to ale dá v pohodě. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chtěl tím producent Michael Douglas něco říci, nebo jen chtěl zajistit práci pro celou rodinu? Film, který kromě obsazení není ničím zajímavý, zato je dost dlouhý. Inu, tak to chodí. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem normálně naštvaná na stupidní přejmenovávání originálních názvů do češtiny, tenhle fakt sedí. Navenek normální (akorát velmi bohatá) americká rodina, ale vlastně má každý nějaký svůj problém a všichni navzájem řeší něco mezi sebou. A nějak to všechno dopadne, život jde dál, prostě to tak chodí. Douglasů tam bylo jak Hujerů, ale to mi vůbec nevadilo, naopak Kirka a zvlášť Michaela mám ráda, i když ho mluví ten vůl Štěpnička. Taky jsem si říkala, jak to stáří umí udělat z někdejšího svalnatého sportovce Spartaka staříka jako věchýtek, to už se mi tak moc nelíbilo, ale tak to bohužel taky chodí.... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Docela nudný filmeček o rodině Douglasů. Teda ne přímo o jejich rodině, ale o jiné, kterou z větší části hrají právě Douglasovi. Celkově film nepřináší nic nového, ani nic tak zajímavého aby stálo za to se na něj dívat ještě jednou... Jen snad ten poslední večer celé rodiny... :) ()

Reklama

Reklama