Reklama

Reklama

Večírek

Trailer

Obsahy(1)

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (227)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to až tak špatný, hlavně první půlka byla hodně dobrá, druhá 1/2 už bohužel ztrácí dech. Humor je takový spíše jednodušší, ale občas je divák už unavený "uměleckými" filmy a rád se i trochu zasměje. Za mě slušný průměr a kdyby u druhá půlka byla stejně dobrá, mohl to být i nad průměrem. Dobří herci, nejlepší mi přišel Taclík. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po opravdu bolestivém zhlédnutí této retardované skatologie musí nutně každý erudovaný filmový teoretik praštit hlavou do zdi a zapřemítat nad tak zvanou aporémou tří tupých hovad: „Které tupé hovado tohle napsalo a zrežírovalo, které tupé hovado na tohle dalo prachy a které tupé hovado na to vlezlo do kina?“.  A tak rádoby bavič qocientně nejubožejšího proletariátu, Michal Trapánek, dotáhl své neumětelské ambice až k celovečeráku dle jeho vlastní divadelní hry, která, jak upřímně doufám, zaslouženě zapadla do nejhlubšího análu světoprkenného zapomnění, a já musím s úpěním konstatovat, že tentokrát nestihl být ani obvykle trapný. Měl-li bych v souvislosti s touto zoufalou, dějově i dialogově veskrze retardovanou amatérskou mrdkou a patrně protekčním výsměchem všem talentovaným filmařům použít nějaké analogické profesní přirovnání, volil bych řidiče hovnocucu se dvěma třídami zvláštní školy, jenž egoisticky nadhodnotil své možnosti, načež sepsal učebnici kvantové fyziky, a sice ve formě rádoby žertovných rozhovorů idiota s Planckovou konstantou. Logickým důsledkem je pak dementpyré náhodně losovaných, žinantních a obskurně nenavazujících prkenných diskuzí, které však dozajista připadaly Michalovi filmařsky naprosto dokonalé a ke všemu tomu neštěstí i totálně k PO-PU-KÁ-NÍ. Diskuzí, jež prezentovaly angažovanou partičku výborných, dobrých a poměrně slušných herců, i fekálního prostituta Langmajera, jako bandu ochotnických oligofrenních utečenců z Ústavu pro léčbu akutní afázie v Blábolivé nad Kokotnou. P.S.: Kadle, Kadle, už i Ty strádáš nedostatkem vezdejšího nebo luksusních předmětů, že odevzdaně kráčíš s lopatou přes rameno směrem k pohřebišti soudných charakterních herců? To už si příště rovnou střihni hauptku v nějaké nové třeskutě tumorné taškařici divadla Mír, ať to urychlíš! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film dvoch odlišných polovíc, ktorý ale mal byť filmom troch rozdielnych tretín. I keď ono to tretie dejstvo, čo sa zdalo, že bude výbušné finále, aspoň prebehlo počas záverečných titulkov. Občas je nejaký vtip vtipný, občas je priemerný, sem tam aj trápny. Najlepší sú Langmajer a Dyková, zvyšok hrá skôr na pol plynu, vrátane Rodena. Nedotiahnuté viaceré dejové línie sú ale najväčším kameňom úrazu inak sprvu sympatického počinu. Napr. coming out išiel úplne mimo, v tomto smere určite viac uspeli tvorcovia Známych neznámych, i keď iba opisovali. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Úvodní párty byla extrémně, extrémně uhozená. Cesta busem to v mých očích zvedla ze dna. Po letech chválím Táňu- byla vynikající! Líbil se mi i Matěj Dadák, pana inženýra vystřihnul výborně. Párkrát jsem se fakt upřímně zasmál, ale nesedly mi ty rádoby nekorektní gagy. Pane Suchánku, buď to příště pořádně ohulte, nebo se na to vykvajzněte. A na hajlování a židy už se komplet vyserte- to je úplně mimo mísu. P.S.: Já ten Suchošův humor nevyhledávám, spíš naopak. A teď už asi vím i proč. On jak je prťavej, tak programově všechny kolem sebe musí usvědčovat z nějakých jiných, ne tak zjevných vad. Ale každej musí mít v jeho očích nějakej trabl- alkáč, impotent, debil, blbka… a když by se ta vada náhodou měla hledat obtížněji, tak může posloužit i to, že je třeba zpěvák. Ale vždycky tam musí být ten odsudek, ta slabina, kvůli které se přestanete zabývat mým vzrůstem a začnete řešit sami sebe. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Michal Suchánek si střihl první filmový režisérský počin. Komedie plná vtipných dialogů a hlášek musela logicky na divadle s výborným obsazením působit dobře. Tomu věřím velmi ochotně. Jenže film přináší nový rozměr. Nelze říct, že by obsazení nebylo kvalitní. Vlastně přesně naopak. Je nadstandartní. A navíc se jedná o herce, kteří sami o sobě jsou komediálními typy. M. Suchánek si navíc nebral příliš servítky a předvedl hodně nekorektní humor, který se pohyboval leckdy na hraně. Ne, že bych si to myslel já. Podle mě humor nemá mít hranic pokud není urážlivý. Ale když si vezmu v potaz co všechno, a někdy i relativně nedávno, bylo v minulosti u jiných umělců kritizováno... Jenže celý film padá faktu, že herci zkrátka své monology či dialogy odvyprávějí. Snímek nemá ukotvený děj. Postavy se v první půli potkají v domě jednoho z nich a v druhé cestují na pohřeb. U toho dochází k humorným hláškám, které se ale objevují čím dál sporadičtěji. V zásadě jde o odlišné názory na život i jeho hodnoty. A během toho dochází k odhalení různých skrytých vnitřních problémů. V zásadě si nemyslím, že by to byla až tak špatná komedie, má své světlé momenty, herci se snaží komediálně diváka vnadit, ale samo o sobě to nestačí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Během závěrečných titulků jsou proslovy na pohřbu. (griph)
  • Premiéra filmu byla původně naplánována na listopad 2020, kvůli pandemii covid-19 nakonec šla do kin v srpnu 2021. (Duoscop)

Reklama

Reklama