Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoufalý dospívající mladík se z nouze zaplete s nebezpečným světem ilegálních zápasů, protože peníze získané za vítězné souboje chce věnovat na léčbu nemocné matky. Brzo přijde na to, co všechno snese. Musí totiž podstoupit střetnutí s bezohlednými protivníky, kteří nechtějí nic jiného než za každou cenu vyhrát. (AMC Czech)

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už kadejaký wrestling na Nova Sporte je lepšie zahraný. American fighter je vlastne poloakčné béčko s romantickými prvkami, niečo ako trikrát prepraný Karete Kid. Film je vraj podľa skutočného príbehu, tých filmov je už tak veľa, že fakt už neviem, čo je natočené podľa neskutočnej udalosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér s fenomenálnym menom Piccinino uvádza kolosálne, ostudné béčko, ktorého najväčšími (azda jedinými) plusmi sú paradoxne herci. Paradoxne preto, že fakt nepodávajú oscarové výkony, ani to de facto nie sú dobré postavy, ale herci sú takí sympatickí, že ubolenému divákovi umožňujú pozabudnúť na zverský scenár, primitívne akčné scény a otrasnú réžiu. Konkrétne je reč o charizmatickom antagonistovi Tommym Flanaganovi a doktorovi v podaní Seana Patricka Flanneryho (naozaj má „Púder“ už 54 rokov preboha?). Na obhajobu užívateľa Nathaniella by som rád dodal, že chybovať je ľudské. Ja by som si túto zbytočnú blbosť tiež nikdy v živote nepozrel. Chcel som si pozrieť Amerického ninju s Dudikoffom z r. 1985 (ehm, to som si asi vo vašich očiach nepomohol, čo?), ale internet je temné a zákerné miesto, ktoré pod názvom Americký ninja uvádzalo práve toto béčko z r. 2019. Po minúte som pochopil, že zrejme došlo ku otrasnému omylu, ale povedal som si, že keď už som začal, tak to dokončím. To, že o tomto omyle som v komentári napísal viac slov, ako o samotnom filme, asi čo-to vypovedá o jeho „kvalitách“. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme posílá oscarové filmové akademii žádost o zařazení mimořádné kategorie v rámci přínosu v oblasti kultury kopů, Dudikoff v neckách přepral trenýrky, které nosil v "American Fighter", pro případ, kdyby mu náhodou přistála na stole nabídka cameo role, načež arabská komunita film oslavuje, protože hlavní hrdina je ze Středního východu. Ukázkový castingový přešlap v podobě George Kosturose v roli titulního bijce zřejmě nemá smysl řešit. Vzorec velmi tristních videofilmů z osmdesátých let minulého století je poctivě dodržen, tudíž se nevylučuje, že právě strašliví herci ve všech jednoduchých charakterech úspěšně plní normu, že takto byli obsazeni zcela úmyslně. Daleko snazší vysvětlení ale spíše utvrzuje jen v tom, jakou Sean Patrick Flanery a spol. dokáží vzít roli ve stavu herecké nouze. Flanery je dobrosrdečný traumatizovaný alkoholik a bývalý extra šampion, který poslední trenérskou i filosofickou kapku z láhve věnuje mladíkovi s čupřinou, jenž nelegální zápasy podstupuje jen proto, aby finančně pomohl své nemocné máti. Tommy Flanagan je zlý organizátor zápasů, Allison Paige se angažuje v oblasti sympatické známosti pro (po)hlavního hrdinu a nesmí chybět ani obětavý kamarád v podání Bryana Craiga. Takže vlastně neoslní hlavní atrakce filmu, a sice zápasy a jejich zhola průměrná choreografie. Prostě film v soubojích ničím nestrhne. A protivníci jsou poměrně nevýrazně prezentováni, ten hlavní protivník a neporazitelný mistr kickboxu dokonce připomíná Wolverina. A samozřejmě není nutné ani sáhodlouze psát o tom, jak to má celé předvídatelnou recepturu i strukturu. Vyvstala otázka, zda to tvůrci celé nepojali jen jako záměrně legrační vzpomínku na zlatou éru divácky vděčných videofilmů. Shaun Michael Piccinino (už to jméno je kláda) se ovšem v žádném ohledu nejeví coby režisér, který by tento náročný úkol dokázal dostat záměrně na hranu parodie. Jelikož se o produkci postaraly převážně ženy, co moc do styku s bojovým uměním nepřijdou, hlavní hrdina je opravdu bizarní vlasatý týpek a vše kolem něj má nádech prapodivné parodie, je možné, že celý projekt měl ambice dostat se mezi filmové kousky, na které se časem bude vzpomínat jako na to nejbizarnější v oblasti filmové tvorby. 6/10 ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Mladý Indiana Jones a špatný mosliman si po krátkom tréningu vyšlápnou na majstra kickboxu a thajského boxu. Toto bola taká píčovina a pritom to začalo akože v pohodičke. Čím dlhšie to ale šlo, tým väčšia píčovina to bola. Utrpenie to dopozerať. ODPAD! ()

bozka10 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to hrozné.Takéto filmy, takéhoto typu, môžu točiť len ľudia ktorí majú obrovskú charizmu.Naposledy ju mal JCVD.A ešte Lvie srdce 🤦🤦 tam spomínajú to kurva nemajú boha pri sebe?!Hanba.Choreografia na úrovni westernu, primitívne výkony celé zle. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete natočit Lví srdce pro 21. století. Nemáte Van Dammea, nemáte choreografa a nemáte kameramana, který by všechno nepohnonil blbým střihem. Pak vám z toho vyjde něco jako je American Fighter. Scénář je mizernej, herci taky, ale to by nevadilo, kdyby bitky za něco stály. Jenže nestojí. Jsou hodně blbě nasnímaný, bez sebemenší šťávy a ten mameluk v hlavní roli by dostal přes držku od současnýho Van Dammea za minutu, Adkinsovi by stačila jedna rána. Ta dramatická stránka filmu není o moc lepší, takže ve finále dostanete 90 minut trvající nudu, která vám bude připadat jen nechtěně směšná. ()

Nathaniell odpad!

všechny recenze uživatele

Na moji obhajobu podotýkám, že jsem tenhle film stáhnul nechtěně. Měl to být sakra Fighter!! No nenaštve to? Každopádně, když už jsem to měl v počítači, tak se na to mrknu, nejsem pako. Chyba. Velká a ošklivá chyba. Nedělat u toho na knize, byl bych naštvanej. Takhle to posloužilo alespoň jako (velmi mizerná) kulisa. Předesílám, že filmy s Van Damem mám moc rád a bojová béčka rád shlédnu dodnes. Z ryzí nostalgie. Když jsem slyšel soundtrack, bylo mi jasné, že právě na tyto filmy bude snímek odkazovat. A taky jo. Jenže takovým způsobem, že... hele, narovinu, v tomhle filmu je špatně všechno, oukej? ODPAD!!! ()

Vencelides

všechny recenze uživatele

Ja si myslim ze pan rejza pičíno pokud je normalni tak si delal urcite legraci,pokud ne tak aspon ty neherci museli byt vyřechtani jak kobyle :D ()

Reklama

Reklama