Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvěle vycvičenou francouzskou vojačku po traumatizující bojové misi převelí domů. Tam ale využije svoje smrtící schopnosti a vypátrá muže, který ublížil její sestře. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo no, námětem teda film originalitou moc nepřesvědčil a Olga Kurylenko v sobě potenciál akční holky přílši nemá. Ještě mě rozesmála ta lesbí scéna, protože to opravdu působí až komicky stůj co stůj ukázat, že hlavní hrdinka je lesba v tomhle filmu naprosto nepodstatná info, ale tak je to Netflix. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obsahovo prázdne, ale agitačný puntík si úpadkový netflix môže opäť zapísať, norma splnená. Dokonca rovno na niekoľkých frontoch. Muži sú násilníci, ženy inteligentné bojovníčky za spravodlivosť a v armáde len samé modelky, ktoré kľudne aj s vreckovým nožíkom nakopú prdel komplet armáde, proti ktorej by nemal šancu ani Seagal. Keď už žene totálne prepína z toho, akí sú tí chlapi odporné zvery, musí si dávať rýchlo prášky a čo najskôr sa vylesbiť, pretože takto sa bojuje proti neprávosti. Pritom hlavne v tomto filme je propaganda dúhovej handry čistou päsťou na oko, so samotným dejom to nič nemá. Ak by to vystrihli, nikto by si to ani nevšimol. A to herectvo, nuž čo k tomu povedať. Kurylenko je tak slabučká herečka, že by sa nevynímala ani v Oteckoch. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Filmů o mstících se hlavník hrdinech za utrpení svých blízkých, tedy tzv. revenge snímků, je vážně už tolik, že dokázat v současnosti s takovýmto provařeným tématem prorazit se rovná prakticky už zázraku, a o Stráži se nedá konstatovat nic jiného, než se to v jejím případě rozhodně nepovedlo a spíš naopak bych tuto podívanou zařadil na opačný konec seznamu tohoto typu filmů, tedy mezi opravdu slabý a zatraceně nevýrazný průměr. Jediné, co se tu dá vlastně považovat za alespoň nějak pozitivní, je díky syrovějšímu pojetí poměrně působivá atmosféra, zbytek ale nelze vážně považovat za nic jiného, než za tuctovou, nenápaditou, častokrát velmi naivní a celkově nefunkční výplň, která mě jednoduše ničím neoslovila, a tím pádem nebavila. To, že ústředním mstitelem je žena, v dnešní přeemancipované době už tedy fakt nikoho neohromí, a navíc Olga Kurylenko není ani trochu má oblíbenkyně, a to ať už prostě jako ženská, tak i jako herečka, její zde neustále nasraná, depresivní póza tu na mě ani trochu nezabrala, takže za mě film jednoduše neutáhla, a jelikož nikdo další tu praktiky nedostal jakýkoliv větší prostor, tak v ohledu obsazení je to veliká bída. Akce zde pak též nic nezachránila, sice jí tedy nechci vyloženě shazovat, ale o nic výjimečného se v tomto směru opravdu nejedná, emoce, napětí, či dramatické okamžiky jinak vůbec nefungují a co se přímo zápletky týče, tak krom zmiňované tuctovosti nabízí už jen předvídatelnost, častokrát velkou nesoudnost a závěrečné zúčtování pak musím hodnotit jako naprosto teatrální šaškárnu, kterou tvůrci využívali tak možná v devadesátkách. Stráž zkrátka v rámci už tak provařeného žánru nepřináší opravdu vůbec nic, co mě mohlo oslovit, a i když tedy nebudu tvrdit, že bych se u toho nějak vyloženě nudil, tak doporučovat tuto podívanou opravdu nehodlám. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Opět a zase. Vidět 58kg Kurylenko jako ženskou, která klátí 100 kg chlapy...uf. Tvůrci přitom přišli s obezličkou typu  cit,: "Umím pět jazyků" jako vysvětlení, proč je tak dobrá v drsné poloze. No není, což je markantně vidět na střihu. Rádoby psychologická rovina snímku pak působí nezáživně, byť zrovna tady je pro Kurylenko ta správná herecká poloha. Vlastně jediná scéna, která stála za to, je lesbická a to je na akční film dost málo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Operace Sentinelle je protiteroristická akce francouzské armády, kdy po nějakém teroristickém útoku , nastupuje do ulic jako policie. Olga Kurylenko jako veteránka z Iráku, která hlídkuje v nějakém francouzském městečku, nastoupí pomstít se za znásilněnou sestru. Prvních dvacet minut vypadá inteligentně a nadějně včetně epizody z Iráku, ale od již zmiňované zbytečné lesbické scény to přejde do předvídatelného jednoduchoučkého rape and revenge s ultra imbecilní koncovkou. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama