Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvěle vycvičenou francouzskou vojačku po traumatizující bojové misi převelí domů. Tam ale využije svoje smrtící schopnosti a vypátrá muže, který ublížil její sestře. (Netflix)

Recenze (56)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sentinelle" asi nenáročným divákom ako jednoduchý akčný thriller bude stačiť. Je to vo svojom žánri celkom funkčné. Kurylenko nie je najhoršou, Michel Nabokoff ako zloduch má nejakú charizmu a sem-tam máme akčnejšiu momentku, no dokopy as film vysoko naťahuje vo svojich dramatických momentoch a hlavne musí byť Klara neustále zastavovaná svojimi kolegami alebo políciou a podobne. Viem, že to má svoje dôvody, no uberá to akcii filmu, ktorej je vďaka tomu málo a okrem toho nie najlepšie zostrihanou. Miestami je jasné, že v scénkach museli byť strihy, lebo sa dokopy nič nedialo. Kto nepotrebuje veľa, tak si to podľa mňa užije. Nejakú atmosféru to má, postavy nie sú úplne na zahodenie a natočené je to celkom fajn. Ale nečakajte od toho moc. A najmä príbeh je tisíckrát prevarené klišé. Hodnotenie: C+ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo no, námětem teda film originalitou moc nepřesvědčil a Olga Kurylenko v sobě potenciál akční holky přílši nemá. Ještě mě rozesmála ta lesbí scéna, protože to opravdu působí až komicky stůj co stůj ukázat, že hlavní hrdinka je lesba v tomhle filmu naprosto nepodstatná info, ale tak je to Netflix. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko ve vojenském je určitě něco, co vidět chci. Stráž je ale nejzbytečnější akční béčko, které kéž bych nikdy neviděl. Totální ztráta času. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Julien Leclercq je takový francouzský akční rutinnér. Jeho filmy nejsou vyloženě špatné, ale taky téměř vůbec nenadchnou. Příběh je jednoduchý. Olga Kurylenko se jde mstít Rusům za znásilnění její sestry a naštěstí má vojenský výcvik, tak není úplné jelito. Nevadí mi, že to nemá silný ani zajímavý příběh, spíš mi vadí, že samotné akce je poskrovnu ( 2 krátké souboje a 1 větší přestřelka) je poměrně málo, brutální to moc není, krom 2 krvavějších záběrů téměř vůbec a samotné fighty jsou celkem fajn, jsou drsné, kamera je přehledná a na Olgu se dobře dívá, kor když se ukáže nahá a dojde i na slušný lesbický sex. Čekal jsem od Francouzů mnohem víc, ale nenudil jsem se, film díky 80 minutové stopáži utíká rychle a tyhle béčkové akčňáky pokud jsou alespoň dobře natočené mi nevadí a bavím se u nich víc než u kdejakých dramat. 5/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zkušený voják musí jít ostatním příkladem. Přestaňte fetovat, praporčíku." Že válečný trauma umí vyrobit feťáka nepovažuju za žádnou novinku. Že se to dá léčit ubodáním ruskýho diplomata vidličkou mi připadá zajímavý. Asi jediný zajímavý na celým snímku. Ona je to totiž nehorázná nuda a Klara se chová jako zfetovaná pipina v uniformě, kterou nezajímají vojenský ani civilní zákony, protože ona je v právu. To je jasný. A já se tak těšil, že vycvičená vojanda bude porcovat mafiány. Místo toho jsem dostal slabou akci a jednu lesbickou scénu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slibný nápad se postupně vzdává jakékoliv slibnosti a jen se topí ve velmi naivním až hloupém podání, aby se na závěr utopil úplně (konec je TAK blbý). Ani krásné oči Olgy Kurylenko, ani vzácně střídmá stopáž to nezachrání. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] SENTINELLE, další jednohubka od netflixu. No, nebylo to nic extra, a i když to mělo délku (bez záv. titulků cca 75 min), tak to chvílemi bylo takové zdlouhavé. Ale díky mé oblíbené O. Kurylenko mi to vcelku uteklo. Ta se zde herecky moc nepředvedla, ale aspoň sehrála svůj standart. Dalším kladem je pár zajímavých, tak akorát krvavých úmrtí, zejména ve finále. Nějaké ty bitky jsou celkem drsné, ale neohrabané a nezajímavé.  Ještě tak úvod, byť je velmi krátký mě zaujal. Nějaký ten příběh, vata okolo toho – to je strašně ohrané. A hlavně za velký zápor považuji nesmyslný scénář a plno nelogických děr. Takže zde nic podrobného rozepisovat nechci, ale třeba chování vojáků (kolegů Olgy), že jí nepotrestají, jak jí ujely nervy nebo ve finále nám hlavní hrdinka snadno proklouzne z vilky toho úhlavního záporáka atd. Ale co, je to holt rychle zpatlaný film. Jedno shlédnutí mě nezabilo, znám horší filmy, tak jako tak to ani za to 1 vidění moc nestojí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za mě už strašně ohrané téma, kdy si voják přiveze z války domů nějaké trauma a ještě se mu do toho něco přihodí, jako zde, znásilnění sestry a samozřejmě v tom musí mít prsty vysoce postavený Rusák. Na film bych se vůbec nepodíval, nehrát zde má oblíbená Olga, která naštěstí překvapí v dobře natočených fightech (v závěru pak dojde i na dvě krvavější scény) ale především za pěknou, lehkou, škoda že velmi krátkou, lesbickou scénku. Jinak ničím jiným ale Sentinelle nepřekvapí, strašně průměrný / televizní film. Třetí * vyloženě jen za Olgu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zanr o pomste. Proste filmove cviceni o spravedlnosti zcela bez humoru. Nastesti je to relativne kratke.Tento napul dopeceny film trpi spatne napsanym scenarem a obycejnymi bojovymi scenami. Pro Olgu Kurylenko muze byt film vytah do akcniho duchodu. Sily emocniho traumatu v ni zapasi se zlovolne temnymi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq není špatným režisérem, jen točí absolutně nedivácké filmy, které se snaží být něčím víc, než jen pouhým akčním béčkem. Jeho filmy jsou i přes standadní stopáž příšerně utahané a to co divák od daného žánru očekává, zde zabere tak 5% filmu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obsahovo prázdne, ale agitačný puntík si úpadkový netflix môže opäť zapísať, norma splnená. Dokonca rovno na niekoľkých frontoch. Muži sú násilníci, ženy inteligentné bojovníčky za spravodlivosť a v armáde len samé modelky, ktoré kľudne aj s vreckovým nožíkom nakopú prdel komplet armáde, proti ktorej by nemal šancu ani Seagal. Keď už žene totálne prepína z toho, akí sú tí chlapi odporné zvery, musí si dávať rýchlo prášky a čo najskôr sa vylesbiť, pretože takto sa bojuje proti neprávosti. Pritom hlavne v tomto filme je propaganda dúhovej handry čistou päsťou na oko, so samotným dejom to nič nemá. Ak by to vystrihli, nikto by si to ani nevšimol. A to herectvo, nuž čo k tomu povedať. Kurylenko je tak slabučká herečka, že by sa nevynímala ani v Oteckoch. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Znásilnili jste mi ségru, tak tady máte přes držku. Takže taková žánrová klasika a rutina je to i co do zpracování, ačkoliv Leclercq se tu snaží dávat poměrně velký prostor válečnému traumatu. Bohužel je to na úkor akce, které bych na danou stopáž čekal trochu víc. Na druhou stranu na Olgu v uniformě i bez uniformy se kouká dobře a tak nějak to celé utíká. Ale jinak snadno zapomenutelné béčko. 50% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čistě subjektivně za mě nejslabší počin Leclerqa. S přihlédnutím k luxusnímu válečnému úvodu s efektivním výbuchem bomby a i zajímavému rozjezdu to je nesmírná škoda, neboť tenhle film měl na to se pohybovat alespoň v šedesátkových číslech. Vizuální stránka je za mě naprosto v pohodě, peníze jsou na tom vidět, tam bych problém nehledal. Problémem je uvěřitelnost hlavního děje. Ta scénáristická bída, s kterou na diváky autoři vyrukovali, to je smutné sledovat. Takových logických přehmatů, kdy jen nechápavě čumíte a kroutíte hlavou, se dostaví mnoho. Kontaktní bitky za mě choreograficky super, tady to dýchalo na záda těm nejlepším žánrovým bijákům, zejména ta druhá s vražedkyní v nemocnici stála za to. Přestřelek se člověk moc nedočká, a když už ano, tak ty mě o kvalitě nepřesvědčily. Kurylenko ucházející, ale často přehrávala. A ten konec....To bylo jako co ? Hodně šílené zakončení. Není to odpad, ale spíš si to asi nedávejte. 4,5/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Fakta před: Vycvičená vojanda. Film o pomstě za znásilnění sestry. Stopáž 80 minut. Tak akorát pro akční béčko. Všechno dobrý že? Pocity po: Prvních deset minut slibovalo fajn podívanou. Šlo o úvod a představení postavy Olgy. Takže by nám mělo zbývat 70 minut na vystavění zápletky a pak hurá na cestu za krvavou odplatou a spravedlností. Ještě mi dovolte odbočku. Znáte to když koukáte na předpověď počasí a říkají: Bude 1-3, ale pocitově mínus 6? Tak pocitově ze 70ti minut asi takto: 120 minut sledování Olgy jak chodí nebo běhá po pláži a žere prášky. 5 minut vyšetřování na vlastní pěst. 10 minut akce, 25 vteřin zabití padoucha- konec. Zábavných a neotravných je pouze těch 10 a půl minuty. 40 procent za další zklamání od červeného eNka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pomsta je vděčný téma pro akční film. Natočený vcelku dobře, ale jestli hledáte něco s originalitou, tak tady ho nenajdete.Julien točí jen průměr. Nic víc..I když tady bych se nebál mluvit i o lehkým nadprůměru. 70%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

snaha natočit něco jako Neesonovku se ženskou hrdinkou je tu dost vidět.Bohužel ale zůstalo jen u snahy.Stopáž je sice fajn,ale i na tak malém prostoru se toho tady zas tolik neděje.Akční scény jsou všehovšudy 2 a i když nejsou úplně marné,zbytek je prostě tu větší,tu menší nuda.Olga Kurylenko navíc podle mě nikdy nebyla úplně dobrá herečka a fakt,že dobře vypadá to nezachrání...40% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Úvod OK, hlavní zápletka taky mohla být v pohodě, ale na 80 minut se tam toho neděje vůbec nic, totálně promarněný potenciál. Stejně jako předešlý film Země a krev pro Netflix od stejného režiséra, který doplatil na úplně to samé. ()

Reklama

Reklama