Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Angličanka přijíždí na francouzský venkov, kde se právě chystají místní lovci na hon. Při náhodném setkání je znásilněna v rozbořené kapli bratry Danvillovými. Než stačí z místa odejít, vrací se násilník pro zapomenutou pušku. Mladá profesorka využije svou jedinou šanci a muže vážně postřelí. Starší z bratrů jí nabízí dohodu za mlčení. Protože na ni nepřistupuje, stává se z ní štvaná zvěř. (borsalino)

(více)

Recenze (50)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Temný a ponurý příběh z francouzského venkova, kde je během honu znásilněna anglická profesorka dvěma měšťáckými prominenty. Protože nepřistoupí na dohodu, změní se její odpoledne na boj o holý život. Drsný závěr, kdy stojí uprostřed močálu, volá z posledních sil o pomoc, než se nad ní zavře hladina, ve mně nechal velmi hluboký dojem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem super a příjemně to i diváka zaujme ale nedostal jsem co jsem hledal a to je přesně ono někdy prostě nesmím chtít víc a jen čekat v opak. Lesy super. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost do vlastních rukou zde bere hlavní hrdinka, aby pomstila své znásilnění. Ideální doba pro lov je častně ráno na francouzském venkově. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rukách eurohororových mäsiarov, či amerických exploitation básnikov, by sa to vyvinulo v tvrdú žánrovku. Ale francúzsky režisér Serge Leroy pristupoval k takejto látke o dosť inteligentnejšie, ale o to viac neexplicitne. Takže ak radšej umeleckejší prístup, skúste toto. Ináč sa opäť vrhnite na I SPIT ON YOUR GRAVE. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,JEDNO MI NIE JE JASNÉ.“ ,,TO SA OBČAS STÁVA.“ __ Pomerne ošúchano nazvanú ,,Ako štvanú zver“ oceňujem vo viacerých jej zložkách. Prekvapilo ma množstvo dvojzmyslov v dialógoch mužských predstaviteľov a možno povedať, že vzhľadom na dobu vzniku išlo o pomerne odvážny ťah. V súčasnosti by som nič také neriešil, ale v dobe svojho vzniku to mohlo u divákov vzbudiť značnú pozornosť, rovnako ako celkový námet. Myslím si, že nielen vo francúzskych, ale takisto v európskych končinách je film ojedinelým úkazom nakrútenom v čase, kedy podobné diela ešte filmári nenakrúcali a vznikali v skromnej miere iba v americkej produkcii. Zaujalo ma vystihnutie atmosféry sychravého jesenného obdobia a výber jednotlivých lokácií. Niektoré dejové momenty sú samozrejme čitateľné už vopred a gradujúci predvídateľný záver je mimoriadne pôsobivý, k čomu bezpochyby prispel herecký výkon hlavnej predstaviteľky Mimsy Farmerovej. Na jej snahu nepoddať sa svojim prenasledovateľom dlho nezabudnem. (224. hodnotenie, 41. komentár k filmu) ()

faana21 

všechny recenze uživatele

Film nevhodný pro křehké pohlaví. Ne, v tomto filmu se moc nestřílí, rozhodně to není nuda, absence hudby a drtivé nárazy zlověstného ticha, maximálně šramotu, mi společně s navýsost šíleným-nechutným-zvráceným příběhem cukaly neurony (či spíš trhaly) a já si přál, aby tomu psychu byl už konečně konec, ať už jakýkoliv... a to jsem se šeredně zmýlil! Tohle byla žumpa nejnechutnějších a nejnehumánějších lidských vlastností, co si jen lze představit. A film za jedna s hvězdičkou! ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Popravdě jsem čekal něco trochu jiného, ale o to víc se mi to líbilo. Nečekejte umírání po tuctech, krvavé scény a zvraty v psychice jak to v podobných filmech bývá, tohle je úplně o něčem jiném. Je pravda, že děj je pozvolný a někdo by ho snad nazval nudným, ale to není můj případ. Ale spíš než děsivou čekejte tíživou atmosféru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To byl zase pro jednou správný hnus... A nejhorší na tom je, že se podobná břečka klidně stát může a beztak i stává.. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sháněl tři roky. Mamka mi kdysi říkala, že jej viděla v Ponrepu a pak z toho byla dlouho špatná a tak jsem si to musel taky sehnat. Mimsy Farmer (hehe jmenovkyně) se mi líbila už ve filmu More, ale tady podala asi svůj životní výkon. Šokující film, který začíná nevinným lovem divočáka a končí tichou, avšak neskutečně bolestivou smrtí. Vraždou. Jdu to rozdýchat a snažit se přemýšlet nad tím co jsem to vlastně viděl. A co jsem to vlastně viděl? Asi nejlepší francouzský film! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je trochu jiný revenge snímek, kdy by se skoro zdálo, že to bude torture porn jako v případě filmů "Plivu na tvůj hrob", ale ono to má jiný charakter. Žena je znásilněna, pak se zkratovitě pomstí, a nakonec je to ona sama, kdo se stává lovnou zvěří, a to v podstatě oslova. Tenhle film se svou atmosférou a hrou kočky a myši povedl. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Hrůza! Ponurý psychologický a hodně depresivní thriller vyprávěný v pomalém tempu, kde obzvlášť vyniká načrtnutá psychologie postav a hlavně bezvýchodná atmosféra...Francouzi (tady společně v koprodukci s Itálií) tímto typem filmů dříve vynikali. Dnes už bohužel ne. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

La traque - hon. Kolik dramat a zápletek se již natočilo v prostředí honů a kolik o prohnilosti venkova. Tady se nestřílí od pasu, tady se vyčkává, kombinuje, prostě loví... A postřelené zvíře se musí dohledat. Film plný nesnadno uchopitelných motivů na jedné i druhé straně, halí film do skutečně hutné atmosféry, v níž cizí (v neznámém prostředí se pohybující) osoba se rozhodne utéct (prostředí znalé, ozbrojené a vzájemnými službami propojené) partě domácích. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Střelby se vystříhej/řádný fořt šetří zvěř/tetřevy od září střílí jen sběř." Hodně silný film, který mě mimo jiné utvrdil v názoru, že každou zprávu o tom, kterak na honu lovec odstřelil namísto zvířátka svého soudruha v zeleném, je potřeba kvitovat s potěšením. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

francouzská filmová škola vládla v tomto období bezkonkurenčně celé Evropě .. dosti drsná ukázka proč tomu tak bylo .. výborná křehká, přesto silná, Mimsy Farmer .. ve své asi životní roli ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Akasi francuzska odpoved na kultovy Peckinpahov Straw Dogs a na Boormanov Deliverance. Ono ide uz o trochu slabsie dielo /strasidelna atmosfera, rezia, pribeh, herecke vykony/, ale reziser Serge LeRoy sa snazil, a to sa ceni. Celkovo vsak francuzske horory nemam rad, to skor talianske. 78 % ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Věřit procentům zde na ČSFD se opravdu někdy nevyplatí. Soudě čistě jen podle nich jsem očekávala neskutečnou pecku a tak jsem se vybavena pivem a spoustou jídla těšila na pořádnou psychonálož. Výsledek? Vyloženě zklamaná nebo naštvaná nejsem, ale opravdu jsem čekala o dost víc, než jsem nakonec dostala. La Traque by se dal totiž velmi trefně nazvat Povídající si chlápci v lese. Ano, ti chlapíci většinu stopáže opravdu jen chodí po lese a řeší svůj loveckej koníček a později způsob jak chytit ženskou, která na ně chce na policii prásknout, že ji jeden z nich znásilnil. Čehokoliv jiného je tu velmi málo. Pokud očekáváte klasickej "rape-revenge" film, varuji vás - kromě toho "rape" to s tímto žánrem společného moc nemá. Ne že bych to osobně brala jako nějakou obrovskou chybu, nevyžaduji aby všechny (sub)žánrovky byly nachlup stejné, ale celková koncepce je tak nešťastná, že bych byla radši, kdyby tam z daného tématu bylo víc. To, na čem film ztrácí mdlým a nedynamickým dějem, dohánějí herecké výkony, které jsou vcelku obstojné, stejně jako psychologické vykreslení jednotlivých postav. Zvlášť Mimsy Farmer si zaslouží hvězdičku navíc čistě sama pro sebe. Suma sumárum - jsem ráda, že jsem tuhle klasiku viděla, ale kdyby se tak nestalo, o moc bych nepřišla. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodinka sa vlečie, je plná množstvom dialógov - väčšinou 'vatových'. Až do znásilnenia je to nuda. Potom sa však film prehupuje to zaujímavej napätej polohy a divák čaká, čo sa bude diať. Táto časť rozhodne nenudí a aj keď nemá valné tempo a chýba jej lepšia atmsoféra, nahrádza to napätím a prostredím lesa odrezaným od civilizácie. Možno by bolo pre príbeh lepšie, keby bol podaný len z pohľadu znásilnenej, ale takto je aspoń kvôli početnosti postáv pestrejší. Záver zaujímavý. Škoda preto dlhého a nudného úvodu, ale aj niekoľkých logických chybičiek, nie veľa totiž chýbalo filmu do 4 hviezd. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Byla jsem varována, že ten film je hrůza, děs. Jak dopadne, jsem věděla předem. Stejně mnou ale hluboce otřásl. --- následuje částečný spoiler --- Pár „vážených a důvěryhodných“ občanů znásilní mladou ženu a poté, co ona jednoho z nich postřelí, na ni uspořádají štvanici v okolních lesích. Ani jeden z pronásledovatelů se jí nemá odvahu zastat, protože jej ostatní drží v šachu tím, co na něj vědí. Ono se na každého něco najde… A zatímco mladou ženu štvou k smrti, raněný bez pomoci pomalu umírá. Honci si z bezbranné oběti udělali lovnou zvěř, sami se chovají hůř než divoká zvířata. Ze závěru mi bylo skutečně špatně, především pak z posledního záběru, kdy tato smečka hyen ve společenských šatech kultivovaně truchlí nad hrobem svého přítele. A na lesy se snáší soumrak. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl dlouho zvědavej a řekl bych že to hodnocení si zaslouží.. syrová atmosféra, pochmurný podzimní počasí, boj o život ve francouzských lesích, pořádná dávka napětí ale jinak nic vyjímečnýho v rámci rape and revenge.. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Syrovost starých francouzských krimi je úchvatná. La traque je psychologická hra s důrazem na kvalitu charakterů, kterou nikdo nevyhrál. ()

Reklama

Reklama