Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ida a Klara jsou kamarádky, které se chystají na večerní taneční soutěž. Kristoffer, taneční partner Idy, by jí rád vyznal lásku v dopise, který Ida prvně odmítne, avšak poté ho společně s Klarou ukradne. Rozčarováním z nepochopeného vyznání provedou čin, kterého Ida lituje, ale zároveň dá impuls k tomu, aby brzy rozpoznala skutečnou povahu své kamarádky a vyměnila falešnou pózu za ryzí city. (Dimo)

(více)

Recenze (2)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Radosť sledovať bubeníka! Ešte väčšia Idinu prudko jebateľnú máti. No a mladý Kristoffer bol jasný prototyp gestapáka s tým jeho ksichtíkom. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Severský skvost. V tomto krátkém dramatu je obsaženo úplně všechno, co se do mnoha filozofujících romantických filmů snaží dostat režiséři (scénáristi) marně tři hodiny. A o co že jde? Ida a Klara jsou ve věku, kdy chlapci opovrhují, s oblibou je nazývají blbečky a hňupy. Láska je pro ně něco odporného či spíše směšného, takže když je Ida postavena před jedno takové vyznání, urazí se. Samozřejmě si to ale nenechá pro sebe, s kámoškou si vymyslí "pomstu", která ale nevyjde pro Idu moc příznivě, protože i díky své mámě pozná pravost citů, které jen maskovala. Láska, přátelství, faleš, zrada, erotika, sny, touhy a tanec. Tohle všechno se tu snoubí do podoby, kdy ve třičtvrtě hodinové stopáži je jasně vyřčeno vše. Lahůdka s bravurnými herci - jasná pětihvězda. ()

Reklama

Reklama