Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po přestěhování do svého nového domova Ruth (Jessica Harper) zjišťuje, že se tam za posledních 30 let odehrálo několik vražd, všechny stejně násilné a záhadné. Vyděšená Ruth se snaží přesvědčit svého manžela, aby odešel. (TommyZR)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Strašidelný, atmosferický příběh, založený údajně na skutečném případu, takové filmy vždy přidají na důvěryhodnosti a já takové rád. Příběh filmu se točí kolem domu v Jižní Louisiane s násilnou minulostí. Minulost však není mrtvá a stále žije dál. Teď děsí nové obyvatelé, mladý manželský pár, kteří se snaží v tomto době žít. Všechny předchozí obyvatele zemřeli za záhadných okolností a násilně. Film je natočen v jakémsi pseudo-dokumentární tónů, je tu hodně barevných flashbacků, které přidají na celkové děsivosti, nejlepší z nich se odehraje hnedle v samém úvodu (mohutná přestřelka), která je podle mě tím nejlepším (nejlepší scénou) z celého filmu. Jinak pochválit tady jde, poměrně dobré herecké výkony, místy skutečně děsivou atmosféru, některé opravdu dobré strašidelné scény, a několik příjemných zvratů a šoků v samém závěru. Fanoušci hororu jistě tento zapomenutý kousek ocení. ps; K filmu jsem se dostal pomocí traileru z grindhouse kolekce "42nd Street Forever, Volume 2: The Deuce". ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost atmosférická záležitost. Od tvůrce slasheru "The Town That Dreaded Sundown" se to ale dalo čekat. Když teď opominu příjemně mrazivou hudbu, Pierce dokáže tvořit napětí celkem primitivními prvky (vrzání podlahy z jiné místnosti, nefungující elektřina a jiné strašící triky), ale světe div se, ono to zabírá i dneska. Akční začátek namlsá hlavně po efektivní stránce (zastavující se obraz), pak je to ale středně silné hororové kafe. Nejen tím všudepřítomným pocitem nebezpečí, ale i sépiově zabarvenými flashbacky, z nichž spolehlivě vede ten z roku 1939. V roli ústřední dvojice se navíc představí Michael Parks a sympaťačka Jessica Harper (hrdinka kultovní Suspirie). Takže jo, mě to rozhodně bavilo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dej blbce pistoli, a pak se nediv... Laciná reklama: tento film je podle skutečné události (chacha) dnes poněkud vyšuměla, ale celkový dojem nezkazila. Neklidná a stísněná atmosféra celého snímku ovšem boduje. Tenhle film není nijak zvláště vyjímečný, ale permanentní pocit ohrožení z něj dělá příjemnou podívanou na noc. Mladí manželé zakoupí dům, aniž by tušili, jak temná je jeho minulost. Naštěstí v něm nestraší duchové, zlo je z masa a kostí. Bouře, tvář za sklem, bahnité stopy na zápraží...sekera, výhružné dopisy, kroky v patře, hluchý telefon... Součástí jsou tři mikropříběhy, které napovídají, proč je dům prokletý. V jisté scéně se vybaví Psycho... Žádná bomba, ale fajn snímek s dobrou kamerou a chladnou hudbou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oveľa profesionálnejšie nakrútené ako The Town that Dreaded Sundown, no aj tak hrozná nuda. Stále je to v kľúčových okamihoch komické (vozíček v klimaxe) a nie strašidelné. Južanská atmosféra mi prišla uveriteľnejšia v predošlom Piercovom filme, i keď prízvuky tu majú postavy riadne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pierce je režisér kterýho sice nemusím vidět nějak často, ale když si pustím nějaký jeho film tak jsem poměrně spokojen, nejedná se sice o nic extra a jsou to filmy na které rychle zapomenu, ale na druhou stranu jsou zvládnuté dobře co se týče atmosféry. Nicméně tenhle film mi přišel o něco slabší než Děsivý soumrak nad městem, tohle je takový ještě pomalejší a prostější, je rpavda že teror je tu ztvárněn fakt výborně ale celkově pro mě není zas tak o moc co stát. ()

Reklama

Reklama