Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává pár let po The Rocky Horror Picture Show (1975). Příběh pokračuje v dobrodružství Brada (Cliff De Young) a Janet (Jessica Harper) Majorsových v jejich rodném městečku Dentonu. Zde působí velká televizní stanice a místní obyvatelé jsou účastníky či diváky jejích show. Stejně tak i manželé Brad a Janet, kteří díky intrikám při jedné ze show zjišťují, že jejich vztah není zcela v pořádku. Následně se stávají účastníky jednoho z pořadů k domnělé záchraně jejich manželství. Brad je proti vůli uvězněn v místní psychiatrické léčebně Dentonvale a z Janet se stává nová obdivovaná televizní hvězda, pomalu zapomínající na Brada. (Machete)

(více)

Recenze (7)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ve velmi volném pokračování Rocky Horror Picture Show, až tak volném, že tam jsou jen dvě postavičky z rocky horror picture show a ty navíc zahrané někým úplně jiným, si tentokrát autoři vzali jako téma televizi, reality show a reklamu a zase samozřejmě zpracování dopadlo co nejbizarněji jak to vůbec šlo. Ale narozdíl od Rocky Horror Picture Show to nedopadlo moc valně. Na Shock treatment jsem se docela těšila, ale hned záhy jsem zjistila, že je to taková splácaná nuda téměř bez příběhu a především bez výrazných herců a bohužel i bez zapamatovatelných nebo zábavných songů, protože takové tam byly tak tři a to ani ty se na songy z rocky horroru vůbec nechytaly. Z původní herecké sestavy zůstali jen někteří, jenže prostě neměli moc co hrát ani zpívat jak to bylo celé zmatené. Představitel Riff Raffa si tu sice zahrál v jedné scéně docela povedenou postavu šíleného doktora co vypadal jak vrchní vědec z koncentráku, ale třeba Little Nell měla jen takový štěk, který dost připomínal Rocky Horror... (no možná dost tím jejím výrazným hlasovým projevem :)), ale úplně jak kdyby zůstala ležet ladem, což je zrovna u ní dost škoda. Hlavní "záporák" nudnej a vůbec celé to bylo prostě zmatené, popletené a za každou cenu nějak bizarní až se v tom ztratilo všechno co bylo na Rocky horror picture show tak super. Prostě slabé a zklamání a to mám muzikály nejradši, dokonce jsem i uvažovala o *, ale tak že se tam objevili někteří herci z Rockyho tak dám dvě, ale doufám, že už to nikdy neuvidím, jinak to budu muset snížit :) No a hlavně tam chyběl Tim Curry :) (I když asi ani ten by tomu nepomohl, protože i když by to zahrál a zazpíval úžasně, tak ty songy prostě byly úplně bez nápadu až na ty tři které byly docela fajn) ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Richard O'Brien je pěkně extravagantní génius. Hudba je snad stejně dobrá jako v RHPS a moc se těším až zkouknu další O'Brienovi kousky! Začínám pomalu chápat jeho vyjádření, že si tak úplně není jist svým pohlavím, že je kombinací obojího. Takhle bizarní scénu a kostýmy v "normálním" muzikálu neuvidíte. Postavy mi přišli krapet výraznější a čitelnější v RHPS (Riff Raff, Magenta, Columbia). Obsazení ale super, a vidím jako velké plus že Sarandon si řekla o půl mega a našli si za ní náhradnici- Harper je hezčí ženská i lepší zpěvačka. Cliff De Young coby Farley Flavors mi výrazem připomínal Jacka Nicholsona a že má ve filmu double roli jsem ani nepostřehla. Navíc se objeví hned několik oblíbených tváří z RHPS, což potěší každého fanouška. Chybí tomu jediné... jediné, ale zcela zásadní. Tim Curry. To by byl Flavors jak vyšitý. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si nejsem úplně jist, zdali tento film předběhl svou dobu nebo doba předběhla tento film. Avšak obsazení původní "evil" tria v obdobných rolích velice potěšilo. ()

bárbígrrrl 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Že to nepřekoná Rocky Horror bylo snad jasné, ale tohle... První má reakce byla "vraťte mi Bostwicka a Sarandonovou", nakonec jsem si uvědomila, že je nejspíš dobře, že tu nehrajou (to samé se týká Tima Curryho). Děj byl nezajímavý, postavy taktéž, nakonec mi přišel nejlepší Charles Gray. Tohle všechno by mohla zachránit už jen hudba, ale bohužel ani ta nebyla nic extra. Tři hvězdičky za úctu k Richardu O'Brienovi, protože po RHPS vím, že umí napsat něco mnohem, mnohem lepšího. Jinak se ztotožňuji s komentářem uživatelky GigaPudding. ()

dudunecek 

všechny recenze uživatele

Bez funkčního scénáře. Možná úplně bez scénáře. Strašně blbě se mi to chápalo, protože ten film je jak Truman Show, Black Mirror, Rocky Horror a tucet dalších žánrových filmů v jednom. Ani jeden ale nehraje první roli a vše působí nesourodě a zmateně. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto hádam nie. Pokračovanie už tak bizarne divného a nudného muzikálu, ktorý oplýval ešte aj hrozným hudobným prevedením. Shock Treatment v podstate v ničom nenadväzuje, akurát, že si robí prdel z reality shows, ale opäť divno bizarným muzikálovým spôsobom, ktorý mne teda ozaj nesedí. Nemám veľmi v obľube muzikály a už vôbec nie rôzny typ bizáru. Takže toto ma ozaj nemohol zaujať a dokonca je to o niečo horšie ako prvotný muzikál. Za mňa dosť blízko k odpadu. 20 % ()

Reklama

Reklama