Reklama

Reklama

Hraběnka

(seriál)
  • Velká Británie The Duchess
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Svobodná matka Katherine se snaží skloubit kariéru, péči o dcerku a vztah s přítelem. A taky si chce pořídit dítě se svým bývalým. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

kockodan 

všechny recenze uživatele

Kdyby Katherine Ryan byla pes, byla by basset. Příšerně se oblékající ošklivka řeší svůj život rozvedené ženy po 30tce a s fakanem. Taková kanadsko-britská Amy Schumer wannabe. Tedy ona je rozená kanaďanka ale přesídlená do UK. Stejně jako Amy sází na shock value všech těch sposťáren a postelových vulgarit co jí lezou z huby, a myslí si, že si tím zajistí dlouhodobou kariéru. No, však všichni víme kde je dnes Amy, a jí podobné komičky, (Chelsea Handler, anyone?). Otylá jako prase před porážkou dělá trapnou a nezáživnou cooking show na Food Network se svým manželem, kde každý recept obsahuje čvrt kila másla nebo půl litru olivového oleje. (Viděl jsem pouze jeden díl, a chtěl jsem se zabít!). Jinými slovy, neštěkne po ní ani basset. Katherine je stejně tak vulgární a sprostá, se spoustou rádoby "šokujících" postelových vtípků o spermatu, penisech, a samozřejmě, jak jinak, o svojí pussy, atd.. atd... Jak už to tak u ženských "komiček" moderní doby bývá. Nic nového pod sluncem, pořád a furt dokola ženská témata "neotřele" a velice nebojácně "na plnou hubu", tedy sprostě se spoustou vulgarit. Protože jsme dnes již woke a emancipovaní, tak se tomu všemu, čím si chudáci ženy ve vztazích s muži musí kolikrát projít a "vytrpět", můžeme v klidu s touhle odulou obludkou z Kanady klidně zasmát, což? Tedy pokud by tu bylo něco k smíchu. Neříkám, že nastolená zápletka s jejím bývalým vás nedonutí se na to celé epizodu po epizodě podívat, a že některé postavy opravdu pobaví (nová bohatá snoubenka jejího ex, např.), ale ani kraťoučký psychologický rozbor její postavy v předposlední epizodě, který nám odhalil, že její snaha nezklamat se opět v lásce a nepřijít opět k bolestivému rozchodu s dalším chlapem v dalším vztahu po ztroskotaném manželství s členem boy bandu, z ní dělá studenou, krutou a zlou bitch nezdravě visící na své dceři, která od sebe všechny odhání, nestačí na to abych tomu dal víc než 45%. (Navíc se mi fakt jako ženská vůbec nelíbí!) Katherine možná někdy byla hezká, za mlada, než jí ale, asi z toho všeho alkoholu a antikoncepčních pilulek, otekl ksicht a narostla druhá brada, neboli vole. Odpad to určitě není, ale ani žádná zapamatování hodná kultovka, či řachanda typu Derry Girls. Neodsejpá to, a script bohužel sází často jen na vulgární a sprostý, postelový humor. Její život zoufalé svobodné matky osciluje mezi dokonale oddaným, spořádaným, trochu nudným a kariérně zajištěným hezounem-dentistou, a totál hasbeenem záporákem, magorem, budižkničemem a zavrženíhodným, mysoginistickým hajzlem co ji před lety ofakaněl a opustil a se kterým musí coparentingovat. Jak říkám, 45% s odřenýma ušima. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Postavy nejvíc baví svou blbostí. Marfuša v hávech carevny s Gretkou, rozmazlenou dcerkou. Slabý scénář i herci. Pokračovat nebudu. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na humor Katherine Ryan si člověk musí trošku zvyknout a nečekat nic hluboce promyšleného, je to vlastně spíše 3 hodinový stand-up převedený do dialogů, ale až tak to nevadí. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Průměrná netflixovská série, kterou ocení stoprocentně spíš ženy a mužům se bude zdát moc feministická. Humor je tady skutečně založen jen na ženské síle a nezávislosti a možná až moc na tenhle humor agresivně tlačí, takže chápu rozporuplné pocity. Mně to bylo fuk a aspoň jsem se pokoukala na zajímavé outfity Katherine Ryan. Druhou sérii ale asi neočekávám. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Laciný humor bez hloubky s nesympatickou krávou v hlavní roli. Ta se ve třiceti chová, jak kdyby jí bylo 12, a na tom je taky založená většina "vtipů", takže je to spíš cringefest. Jako karikatura blbé trosky to pak není zábavné, jako poselství o životě svobodné matky to je moc povrchní a jako celek to je pro single mámy až urážející. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama