Reklama

Reklama

Tajemství v nás

  • USA The Secrets We Keep (více)
Trailer 1

Příběh je situován do Ameriky po II. světové válce. Rumunská uprchlice Maja si vybudovala nový život a chce žít jako každý jiný svobodný člověk. Bydlí na předměstí s manželem Lewisem a synem Patrickem. Stále ji však pronásledují temné vzpomínky na válku a mívá noční můry. Na ulici jednou uvidí muže, který má podobu německého vojáka z koncentračního tábora. Sleduje ho domů a zjistí, že má ženu a dvě děti. Je přesvědčena, že je to on, kdo spáchal tolik zla a je zodpovědný za smrt nevinných lidí. Druhý den, pod záminkou, že se jí porouchalo auto, muže omráčí, zavře do kufru auta a unese ho. Cítí povinnost pomstít se mu za válečné zločiny, které spáchal. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (41)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při skutečnostech, že menší nazi-fische pronikly velkými oky sítí a svět je malý, musí malí Wiesenthalové usilovat o soukromou spravedlnost a vnitřní smíření ve vlastních sklepích.. Variace na Ripleyovou podávající si Gándhího je více thrillerem než psychologickým dramatem, očekávané flashbacky jsou dávkovány v kvantitě i délce úměrné kvalitě a mírně překvapivý konec sympaticky relativizuje pocit viny a zadostiučinění. Nechci tady šířit rasové stereotypy, ale ty požadované informace nešly vyčíst ze zajatcovy ruky? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím, že bez Noomi by mě to těžce nebavilo. Nebyla tam žádná emotivní sécna, nějaký zvrat, nějaká hrátka s divákem ať už jedním či druhým směrem, ale přitom to vypadlo hrozně filmově. Někde mezi dvě a tři, tentokrát budu drsňák a dám níž. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry je námět už takovou klasikou. Vlastně se mu nedá nic vytknout, ale zároveň víte, že podobných filmů tu bylo už požehnaně. Výhodou filmu ale je to, že v žádné ještě nefigurovala Noomi Rapace coby rumunská cikánka. Takže věřte, že s ní se to dalo naprosto bez problémů zvládnout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $207,928║ Tržby Celosvetovo $615,113▐ Taký skôr nenápadný komorný snímok. Previazaný z udalosťami po 2.svetovej vojne a vyhladzovania nechcených rás. Výborné obsadenie a hlavne dusná gradácia až do konca.  /70%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť je tu príklad super herečky a sračkoidného podania. Dejová linka tiež toho veľa neponúkla - stále iba horekovanie nad niečím, čo bolo ukázané iba v náznakoch. Ako sa má potom divák vcítiť do problému a súcitiť s hlavnou postavou? Navyše mi to prišlo až moc banálne na to, aby žienka začala tak vyšilovať. V koncentráku sa diali aj horšie zverstvá a z ľudí sa preto nestali takéto čudá a vraždiaci psychopati.  Chýbal mi tu šmrnc, ktorý by celé tie udalosti nejak rozpohyboval a ozvláštnil. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poletují noční můry. Napadají mstivé stvůry." A už jsou tu zase... Zmrd a dívka. Tentokrát jsem ale únosem nebyl unesen, jako v roce 1994, když si "Ripleyová podávala Gándhího"(© Gilmour93). Njn, Paulina Escobar by naší krásné cikánce s ošklivým traumatem poradila, kudy tudy psychologicky na zmrda, aby kápnul božskou dřív, než kapáním krve zasviní celou podlahu. Ovšem Ta, co kopala do mužů spíš než psychologii preferovala tesařské Kladivo na Nazi. Jak říkával už pan Boblig: "Dejte mi sklep a člověka a přiznání už půjde samo..." Romská samosoudkyně Maja vedla proces zaujatě a obžalovaného krátila na právech i na prstech. Zodpovědně přiživovala svá traumata, kvůli nervům kouřila jak fabrika a spoléhala na pomoc trestuhodně neinformovaného manžela, jehož ochotné tahání "úlovku" z kufru Chevroletu jsem moc nepobíral (to Gerardo Escobar měl aspoň ánung, koho a proč si má ubytovat ve sklepě). Dtto finále, kdy místo katarze si i Lewis pořídil kvalitní trauma, čímž to úplně zabil. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Noomi to opět celé utáhla sama. Ona zastíní snad každého. Nicméně tady to bylo potřeba, neboť zpracování nebylo až tak povedené. Chybělo více napětí a akce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Noomi v tomto filmíku nebola taká rapavá, dalo sa to pozerať. Hrá ženu pôvodom z Rumunska, ktorá celkom náhodou na ulici stretne muža, ktorý za vojny v Európe znásilnil ju aj jej sestru. Aspoň ona si tak myslí a tým začína thriller, ktorý sa celý čas sústredí len slabšie mučenie obete (explicitné násilné scény tu neuvidíme) a divák je udržiavaný aspoň v napätí, či daný muž bol alebo nebol esesák. Bavilo ma to tak za tri hviezdy, hoci je film vo svete kritizovaný, že je takmer plagiátom Polanskeho filmu Smrť a dievča. Keďže som ten film zatiaľ nevidel, nedokážem to porovnať. Ale výkon Rapace sa mi fakt páčil, veľmi dobre zahrané. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Solidni, dobre zahrane a lehce predvidatelne drama s efektem lovce. Je to takove napul upecene a neurcite Hitchcokovske. Alr vznasi to zajimave zneklidnujici otazky na to, aby byl film ucinny. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Protagonistka má výčitky svedomia, lebo, keď ju cez vojnu znásilňovali, nezachránila svoju sestru, ktorá dopadla ešte horšie. Antagonistove výčitky svedomia sú naopak jediná poľahčujúca okolnosť, lebo to má na svedomí. A má vôbec výčitky? Musí mať! Nech to povie nahlas! Nech sa prizná! Klasický príbeh o tom, aký je svet malý, keď dáva šancu na pomstu aj po novom usporiadaní sveta, podaný z celkom originálneho psychologického uhla pohľadu. Len príliš krátky na rozvinutie tohto potenciálu. Radšej si tvorcovia vyhradili čas na menej prepracovanú thrillerovú pasáž. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu bylo několikrát a jediný rozdíl oproti podobně laděným příběhům je v tom, že zatímco dřív se jednalo takřka výhradně o Židy, je tentokrát obětí rumunská cikánka. Ale to je tak všechno. Takže zápletka je zoufale neoriginální. A podobně zoufale je to předvídatelné. Adler se sice snaží hrát na nejistotu, ale každé další matení diváka funguje přesně opačně. Přesto se u toho dá v pohodě vydržet, protože si film drží relativně slušné tempo a Noomi Rapace s Kinnamanem podávají tradičně výborné výkony. Nicméně na víc než na průměr film nemá. 50% ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je remaké filmu „Smrť a dievča“, z toku 1994 s rozdielom, že tento film je vsadený do obdobia 2. svetovej vojny a konkrétne do Rumunska. Podstatou filmu je rómsky holokaust v Rumunsku. Rumunsko do vojny vstúpilo, ako verný spojenec nacistického Nemecka. Jednotky maršala Antonesca sa zúčastnili útoku na Sovietsky zväz. Doma zaviedol diktatúru a presadzoval etnické čistky. Pripisuje sa mu vyvraždenie takmer 300 tisíc Židov a v pracovných táboroch v Podnestersku zomrelo okolo 11 000 Rómov, ktorí tam podľahli chorobám, hladu, chladu, alebo ich zabili vojaci. Ďalšie tisícky boli vyvraždení jednotkami SS na základe vydaného dekrétu k norimberským zákonom, v ktorom boli Rómovia klasifikovaní ako „nepriatelia rasového štátu“. A práve o takomto holokauste je tento film. Mladá Rómka Maya v Rumunsku prežila takýto zážitok s vraždením a znásilňovaním a utkvel jej v pamäti hlas a podoba SS-áka, ktorý túto operáciu riadil. Neskôr pracovala, ako zdravotnícky pracovník v Grécku, kde sa zoznámila s americkým lekárom a spoločne odišli do USA. A tu pri prechádzke v parku stretla muža o ktorom sa domnievala, že pred rokmi proti jej rodine spáchal tie najťažšie vojnové zločiny. Ale spomienky sú subjektívne, ani ona si nebola úplne istá, spomienky sa dajú zmanipulovať a často dozrievajú v období mesiacov až rokov. To už mnohokrát všetky detaily nezodpovedajú realite ale snaží sa s týmito zážitkami vyrovnávať, ako aj s minulosťou. A tak pivnica jej rodinného domu je premenená na osobný Norimberský proces. Film je tvrdý, presvedčivý a pokúša sa dostať k pravde minulých činov, ale taktiež skúma, akú voľbu máme medzi odpustením a pomstou a či je pomsta skutočne taká sladká.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrné drama o tom jak se hlavní hrdinka v podání Noomi Rapace snaží srovnat s hrůzou,kterou prožila za války a zároveň se snaží dopátrat toho,zda jí Joel Kinnaman za války znásilnil,co se stalo s její sestrou.Celou dobu je to přiměřeně nečitelné,ale bohužel se i přes rozumnou stopáž místy zbytečně táhne...60% ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Podle divadelního představení od Ariela Dorfmana, bylo již zfilmovano jednou v roce 1994 film Smrt a dívka natočil slavný režisér Roman Polanski v hlavní roli se Sigourney Weaver. Tento remake je též skvěléj, herecké výkony Rapace i Kinnamama jsou nadstardatní. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Táto dráma v štýle „Smrť a dievča“ nie je ani úplne presvedčivá, ani mimoriadne originálna, jej rozprávanie má od začiatku do istej miery predvídateľný priebeh. 5/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kde vlastně stále brát nápady na nová témata? Je mi úplně jedno, jestli podobný námět už zpracoval někdo jiný. Podle mého názoru se tvůrcům podařilo navodit tu správnou atmosféru, která diváka vtáhne do děje. Ke kladům filmu určitě patří i herecké obsazení v čele s Noomi Rapace, jež velmi přesvědčivě ztvárnila roli rumunské uprchlice Maji. Joel Kinnaman coby hlavní záporák také udělal všechno pro to, aby působil věrohodně. Ač se příběh dal předvídat, rozuzlení celé zápletky bylo poměrně překvapivé. (70%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Cigánsko-židovské vyplakávanie, našťastie, trvajúce len 90 minút. Dobre obsadené, dobre zahraté. Možno sa niekedy dočkáme filmu aj z opačnej strany, nechajme sa prekvapiť. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a ani mě neláká. Ženská najde po letech ve svém městě chlápka co jí za 2 světové války zabil sestru a ji znásilnil tak ho unese a chce po něm přiznání. Hlavní hrdinka nevytáhne za celý film cigáro z držky a minuty kdy ho nemá se dají počítat za zázrak (většinou jsou to scény kdy spí nebo řídí) a film taky za moc nestojí. Pokud čekáte nějakou pomstu nedočkáte se pouze jeden ustřihnutý prst za to co jim dělal mě přijde málo. 40 procent ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Komorní drama se sice zaobírá závažným tématem (poválečným traumatem) s ne úplně jednoznačným vyzněním – za to body plus, ale bez většího překvapení a tahu na emoční bránu. Joel Kinnaman nemá vůbec co hrát a dobrá Noomi Rapace sama nestrhne. ()

Reklama

Reklama