Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 4

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběb vůbec nedrží při sobě a nebýt některých samostatně fungujích scén měl bych s ním mnohem větší problém. Naštěstí alespoň oba hlavní představitelé se na své role připravili skvěle a ve filmu jedou hereckou první ligu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $5,470,235Tržby Celosvetovo $24,420,923▐ Pre mňa veľmi milé prekvapenie, týchto dvoch komikov v čierno-bielych groteskách som mal veľmi rád a tu ich záver kariéry strhne aj vďaka bravúrnemu hereckému prejavu hercov ako Steve Coogan a John C. Reilly. Doslova pohladilo. /85%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Starneme. Ale ešte sme neskončili.“ Nie je to geniálny film, ale má veľké srdce a rozpráva silný a nezabudnuteľný príbeh o dvoch priateľoch, ktorí to spolu, až na pár výnimiek, ťahali celý život a prešli si zlým aj dobrým. A za to si ho vážim a mám ho veľmi rád. Neviem, či ma viac bavili postavy alebo herci, ale v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. P.S. – Dole klobúk ale i za ich manželky. Respektíve herečky, ktoré ich v tomto filme hrali. Hoci i v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Masky i mimika obou herců jsou dokonalé, skoro jsem věřil, že se koukám na skutečného Laurela a Hardyho. Proto jsou zdaleka nejzábavnější části filmu ty, kde předvádějí nějakou grotesku. Části věnující se jejich osobním životům (které představují mnohem větší část stopáže) už jsou nepříliš zajímavé. Zásadní chybou je už námět - film se věnuje sklonku jejich kariéry, kdy už jen dělali divadlo v Anglii pro hrstku diváků. Mnohem radši bych se koukal na jejich vzestup ke slávě a točení němých grotesek:( ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hořký závěr kariéry nejslavnější dvojice komiků 20. století, která je součástí základních stavebních kamenů továrny na sny. Při sledování jalových scének si člověk uvědomí, jak velký posun lidstvo udělalo v oblasti zábavního průmyslu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Taky bych byl radši, kdyby se to zaměřilo na natáčení jejich slavných grotesek, než na divadelní epilog jejich kariéry, ale i tak je to příjemná životopisná záležitost. Coogan a Reilly jsou přesní a okouzlující. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečný koncert Steva Coogana a Johna C. Reillyho, kteří se Laurelem a Hardym stali nejen na jevišti, ale stoprocentně se do nich vžili i jako do opravdových lidí a skutečných přátel. To, co předvádějí, spolehlivé odvede divákovu pozornost od ne zrovna objevného příběhu (i když mě velmi potěšilo, že film zpracovává právě sklonek jejich kariéry) a v závěru snadno dojme. Tak krásné to je. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi prijemny film. Grotesky Olivera a Hardyho som ako dieta miloval. Coogan aj Reily v hlavnych ulohach su genialni. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už od detstva som mal týchto chlapíkov rád, ich grotesky som si nikdy nenechal ujsť. Nový film potešil, ale trailer veľmi neodkryl o čom by mal film byť. Po zhliadnutí musím povedať, že práve tu je problém. Herecky je to óda na dokonalosť, Coogan aj Reilly sa pre tieto úlohy narodili. Práve preto dosť naserie, že príbeh, ktorý sa venuje ich upadajúcej popularite a konci kariéry je dosť nevýrazný. Chcelo to širší pohľad, zoznámenie ,vzostup i pád, to by bolo určite celistvejšie a divácky vďačnejšie. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Životopis těchto legend grotesky mě známý nikterak nebyl, což v nejbližší době napravím. Steve Coogan a hlavně John C. Reilly předvádějí naprosto přesvědčivé výkony a já mám chuť na nějakého Laurela a Hardyho. 65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Báječná milá pocta největším klaunům světové grotesky. Fantastické. Byli úžasní a vždy si je rád připomenu.. :-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stan & Ollie je příjemný nostalgický snímek, jedoucí podle předem známé šablony a určený výhradně fanouškům, kteří tvorbu legendární dvojice dobře znají a chtějí se dozvědět co nejvíce z jejího soukromí - ale i ti budou asi trochu zklamáni, protože kromě sloganu "přátelství nade vše" a hořkého znázornění skutečnosti, že vysloužilým hvězdám stříbrného plátna dříve nikdo moc respektu neprokazoval, nemá příběh moc co nabídnout. Jako člověk, který na filmech Laurela a Hardyho nevyrůstal a chtěl by si je teprve časem doplnit, musím bohužel konstatovat, že tenhle projekt, jakkoli sympatický a divácky vstřícný, mě k jejich zhlédnutí nijak výrazně motivovat nedokázal. Více zde. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mne chytlo za srdce. Nejen, že mám oba komiky moc rád. Oni jsou prostě stejnou ikonou jako byl Chaplin, Lloyd, Keaton a další ,,baviči'' dvacátých a třicátých let. A jelikož i oni ač měli své hvězdné okamžiky byli jen lidmi, i je postihovala trápení, nemoci, neúspěchy, jako každého jiného. Jejich řemeslo však bylo o to obtížnější (a je každého komika), že někdy prostě musí hrát i když na to nemá náladu, i když se mu nechce. Zdravotní problémy, problémy v rodině, to vše musí komik v moment kdy vstupuje na jeviště zahodit a být tu cele jen pro diváky, kteří se přišli bavit. Třeba právě proto aby zapomněli oni sami na svá trápené a své problémy. V tom jsem vždycky klauny a komiky obdivoval, že šli na prkna i když třeba měli chuť raději někam zalézt a nebýt vidět... V hluboké úctě smekám před Cooganem a Reillym. Nejen až neskutečná podobnost vizuální (tu ale lze vždy nějak zajistit), ale zejména ta mimika, gesta, pohyby... Dokonalé. Jako by ti dva té slavné dvojici z oka vypadli. Vůbec jsem netušil o problému mezi nimi. Zrovna když se film začal lehounce zadírat došlo k dramatickému zlomu díky kterému pak již nuda nepřicházela v úvahu. Točit takovéhle filmy je strašně nebezpečné. Předpokládám, že ti co je točí chtějí nějak oživit vzpomínku na někoho, dodatečně jej uctít... V případě takových es grotesek jako byli Stan a Ollie vše mohl dokonale zazdít špatný výběr herců a jejich výkony. Naštěstí se tak nestalo a tvůrčí tým i díky neskutečnému výkonu Coogana a Reillyho pánům komikům vysekli skutečně důstojnou poctu. Já bych jen dodal krásně hřejivou, smrdící člověčinou v tom nejlepším a nejkrásnějším slova smyslu. Tohle je za 5 vajec bez debaty! * * * * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

To je ukázka, jak by měl vypadat milý, příjemný film. Jednoduchoučký příběh, který si na nic nehraje, pokorně se opírá o skutečnost a staví na dokonalé imitaci dvou hlavních protagonistů. Opravdu mne to vzalo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neuveriteľné akým spôsobom dokázali S. Coogan a John C. Reilly stvárniť Laurela a Hardyho. Myslím, že aj títo velikáni grotesky by im zatlieskali. Celým filmom sa tiahne veľmi príjemná melanchólia a smútok, ktorý však nebol smerom k divákovi nátlakový. Je síce pravda, že dejová linka mohla mať občas rýchlejšie tempo, ale v zásade som veľmi spokojný. Inak Stan po Ollieho smrti už nikdy nevystupoval a nikdy sa z Ollieho odchodu nespamätal. A až do svojej smrti ďalej pokračoval v písaní gagov a vtipných scénok pre nich oboch. Tomu poviem kamarátstvo ako hrom, až za hrob. Poučné a smutné zároveň. Nadpriemer. 75/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal koho mám spojenýho s pojmem groteska tak jednoznačně odpovím Charlie Chaplin a Laurel & Hardy. Troufnu si ale tvrdit, že kdybych se zeptal na to kdo byl Laurel & Hardy dnešní mládeže tak drtivá většina nebude vědět která bije a o koho, že to vlastně jde. Ale třeba se mýlím. Každopádně tahle dvojice si svůj film(o sobě) rozhodně zasloužila. Neskutečně se povedl výběr herců pro role Stana a Ollieho. Vyzdvihnout samozřejmě musím i to jak se svých rolí Steve Coogan a John C. Reilly zhostili. Přiznám se ale, že v samotném příběhu mi chybělo víc emocí. I tak se ale přikláním ke slabším 4hvězdám, protože jde o pěknej film, kterej určitě stojí za vidění především pro ty co rádi zavzpomínají na tuhle komediální dvojici. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poslední štace legendárního dua komiků, na které už legráckám odzvonilo. Námět filmu se věnuje závěrečnému nádechu Stana Laurela a Oivera Hardyho, v němž oba komici zažívají citelný ústup ze slávy. Filmové nabídky už prakticky nedostávají, jejich závěrečnou uměleckou kapitolou se stávají pódia anglických divadel, kde na svém turné přehrávají své scénky z dob své největší slávy. Na um mně vytanulo, co bylo tak známo z jejich soukromí, aby to diváka dostatečně zaujalo, neb film přece jen postupně dává větší prostor zákulisnímu dění a menším rozepřím a neshodám mezi komiky, načež ale nevzniká nic extra průlomového, co by překonalo brilantně odehrané skeče Johnem C. Reillym a Stevem Cooganem. A právě mistrné herecké podpoře, které se filmu dostalo od těchto dvou herců, vděčí tenhle životopis za své vysoké (z)hodnocení. Oba herci měli do detailu nastudovanou a propracovanou mimiku a charakteristické grimasy (kdo viděl jejich grotesky, ví, o čem je řeč) svých slavných předobrazů, určitě se jedná o nejpozoruhodnější herecké výkony v jejich kariéře. Dost se divím, že na filmových festivalech zůstalo jen u nominací a ani jeden je neproměnil ve vítězství. Druhým fenoménem je práce maskérů na příslušném namaskování herců,čímž vznikl krásný dojem, že legendární duo znovu ožilo. Režijně si Jon S.Baird vedl schopně, občas vázl v rytmu a vyváženosti scén. Scénář už tak pozoruhodný není, je to také částečně dáno tím, že Laurel s Hardym v soukromí nebyli průšviháři, nefetovali, nestřídali ženy, prostě převážně jen chtěli zrealizovat ještě jeden výlet do světa filmu, už jim ale nebylo přáno, tudíž už jim zbyla jen ta divadelní prkna, na která se s nimi vydáme do padesátých let minulého století. Rád jsem s nimi tuhle jejich štaci absolvoval, byla komická, dojemná i smutná zároveň. 8/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Mně to tedy příliš vtipné nepřišlo, a tím myslím ty jejich scénky. Nicméně chápu, že někomu se tento, pro mě jendnoduchý, humor líbí. Je to až moc styl Chaplina a Mr. Beana, takže pokud máte rádi tyto dva, stopro budete mít rádi i Stana a Ollieho. Příběh je ale na druhou stranu super a mezilidské vztahy a odlišné povahy zde jedou na plné obrátky. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Film o dobových velikánech svého oboru, bohužel zdaleka ne velký film s velkým příběhem. V poslední době je často zvykem natáčet životopisné filmy formou nahlédnutí do krátkého období ze života osobností, místo obsáhnoutí dlouhé životní poutě napříč celou historickou epochou, a jako divák občas tápu, zda je to vždy správné řešení. Dvojice hlavních herců odvedla naprosté maximum, až neuvěřitelně trefným způsobem dokázala napodobit a ztvárnit legendární duo Laurela a Hardyho, i díky tomu vznikla pěkná, melancholicky prodchnutá pocta, která se příjemně sleduje. Ale občas se mi film i přes kratší stopáž táhl, i některé skeče z jeviště (včetně toho s vejcem a ořechy, který je zde asi 3x, ale ani nijak zvlášť vtipný mi nepřipadal) se tu opakují, jakoby tvůrci neměli pořádně co dalšího nabídnout a mimo Coogana s Reillym asi film ničím dalším neutkví v paměti. I proto se nakonec přikláním jen k lepším 3 hvězdičkám. Z konkrétních scén se mi vedle scénky se dvěma východy líbily zejména gagy zakomponované do reálu, tedy se zvonkem u recepci a s kufrem na schodech, jen škoda, že s podobnými momenty nepřišli tvůrci v daleko větší porci. [70%] ()

Reklama

Reklama