Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Famózne podaný životopis, krásne nasvietený a príbehovo vystavaný. Pri scéne ako sa rozoštvú títo dvaja bárdi ľudového humoru je pri minime formálnych barličiek (žiadna hudba, kamerové zoomy,...) si človek dokáže hrýzť nechty ako pri finále väčšiny akčných filmov, pretože - a to je samozrejme najväčšie eso celého filmu - herci... celé to stojí na hlavnej dvojke, ktorých podoba s originálnymi postavami spôsobila podchvíľou až husinu + oba protagonistické výkony by som nazval... "dospelým (...?)" herectvom. Tento snímok ostal v mojich očiach až zločinne odignorovaný akadémiou. Chápem, že Coogan a Reilly nie sú u oskarov príliš zaujimavé mená, ale za masky som nič zaslúženejšie veľmi dávno nevidel. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Světla dráhy s fanfárami. I stíny pod buřinkami těch, co měli gró, aby nebylo teskno. Bylo poctivě vyvážené těsto na šlehačkové (k)o(r)pusy. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Staršia pani: „Chceme len vedieť, kto hrá Laurela a Hardyho, prosím.“ Manažér Glasgow Empire: „Hrajú sami seba.“ Staršia pani: „Kto?“ Manažér Glasgow Empire: „Laurel a Hardy. Sú tu osobne, píše sa na plagáte, sú tu osobne.“ Komikov Laurela & Hardyho moja generácia ešte dobre pozná. Pamätám, keď napr. v čase Vianoc dávali aj filmy s Chaplinom, Busterom Keatonom, neskôr Mr. Beana či Bennyho Hilla. Je možné, že mladej generácii nie sú tak známi. Životopisný film o nich v žiadnom prípade nie je komediálnym žánrom, je to film s trpko – horkou príchuťou dvoch starnúcich klaunov. Ich život neskončil prepychom dobre zarábajúcich tvárí Hollywoodu. Steve Coogan a John C. Reilly boli vynikajúcim výberom. Neviem si predstaviť lepšie obsadenie úloh. Na konci som mala slzy v očiach. Ollie: „Viete, keď sa pozeráte naše filmy, nikto iný v príbehoch nás nepozná a my tiež nikoho nepoznáme. Boli sme to len my dvaja. Mali sme len jeden druhého.“ ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

I když dvě hlavní role ztvární praštění komici, nemusí se dostavit salvy smíchu, aby film, ač tématicky ne zrovna veselý, působil mile a nikdy ne těžkopádně. Chválím oba hlavní herce i hořkosladký způsob zpracování konce jejich kariéry a v paměti mi zůstává jejich poslední společné vystoupení, kdy jsem měl o tlouštíka Reillyho vážně strach. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice hned při sledování bylo jasné, že takto to nejspíš nebylo, a přečtení životopisu herců mi dalo za pravdu, ale i tak je Stan a Ollie ukázkový životopisný film. Kdyby nebylo známých postav, i tak by film slušně fungoval jako zamyšlení se nad ztrátou slávy v kontrastu se ztrátou zdraví a mládí. Laurel a Hardy jsou ale celosvětovou top komediální dvojicí a vidět jejich konec kariéry v podání skvělých herců bylo místy až něco neuvěřitelného. Závěr byl emotivní podobně jako třeba Rivalové o jezdcích formule 1. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kasting na výbornú. Príbehovo je to tiež fajn, ale pozerať sa na nich ako to zahrali, neskutočné. Jeden z tých lepších životopisov, bez nudných zachádzok a detailov, s pekným vizuálom a rozumnou minutážou. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisné drama o velkých filmových legendách a jejich neobyčejném přátelství, které je veselé a zábavné, ale taky smutné a dojemné. A tak to má být. Steve Coogan a John C. Reilly jsou ve svých rolích naprosto neskuteční a dokonalí. Tak fantastický a přesný herecký koncert jsem dlouho neviděl, a tady jsou hned dva! Děj ovšem má semo tamo nějaký ten slabší moment, jako celek a spojení všeho a všech ale tenhle film ve výsledku funguje báječně. A já se na něj někdy znovu velmi rád podívám, 75%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Coogan a Reilly mi k sobě pasovali jako dvojice Laurel a Hardy. To prostě sedělo a zapadalo do sebe naprosto skvěle :) Hořkosladký závěr jejich kariéry, plnění snů, stále pracovat na tom, v čem začli a užívat si život plnými doušky (i alkoholu) :) Byl pro mě i zajímavý pohled na dámy, které v určitých chvílích svým mužům byly po boku a dobové kostýmy a výprava - krásné :) Co mi vždy vytvořilo úsměv na tváři byli starší lidi, kteří je zažili v době své největší slávy a poté je viděly naživo :) To bylo moc hezky zahrané. Mě se film líbil, i když víte, že to bude vlastně smutné, a i přesto dokázali vykouzlit úsměv na rtech milionům lidí :) ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Spíše smutný příběh o jednom konci jedné legendy, který je naservírovaný v hereckém mega koncertu. Johna jsem nikdy neviděl takhle dobře hrát a Coogan je snad dokonce lepší, než samotný Stan Laurel. Díky kluci. 4,5* ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ke konci smutná, místy až dojemná sonda do zákulisí hvězd němé grotesky. Oba herci jsou skvělí a vybraní velice přesně. Také bych dal přednost pohledu na hlavní část kariéry obou komiků, ale i tak je to přes melancholickou náladu a stesk po starých zlatých časech Hollywoodu výborné. Hned první gag se zvonkem v recepci hotelu mne přinutil se uculovat a další postupné záblesky drobných vtípků se mi hrozně libily, jako kluk jsem tyhle dva miloval. Pohled na dva staré pány jak bez svých buřinek pokuřují v pokoji a suše plánují scénky a chrlí nápady na klasické staré gagy, mezitím řeší alimenty a nemoci, aby poté na podiu v záři reflektorů z nich všechno spadlo...Milý a příjemný film, vstřícná stopáž, solidní kamera. Dá se tomu možná něco vytknout, ale to bych těm dvěma nemohl udělat. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Místy úsměvný, místy smutný příběh Laurela a Hardyho. U srdce Vás zahřeje, že žánr grotesky je věčný, jelikož zrekonstruované scénky dokáží vykouzlit úsměv i na tváři diváka 21. století. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já tenhle typ životopisných filmů jednoduše žeru a zvlášť pokud se týkají filmového prostředí, respektive skutečných hereckých osobností. Většinou se totiž jedná o snímky velmi zajímavé, poutavé, poučné, a týkající se většinou těch nejzásadnějších, či nejzajímavějších epizod ze života výrazných osobností, a právě snímek Stan a Ollie jsou toho zářným příkladem. Kdo by totiž neznal jednu z nejslavnějších filmových dvojic historie, ovšem každému musí být jasné, že takové partnerství, a zvlášť v této branži, se nemohlo obejít bez komplikací a bez překážek, na což se skutečně právě tento snímek zaměřil a tak jsme tu svědky vlastně poslední štace Laurela a Hardyho, kteří již jako pánové ve věku při svém turné po Velké Británii řeší krom současné palčivé situace i vzájemnou minulost, a i když je to zde vše podáno velice decentním a smířlivým způsobem, přesto jsou tu znát pocity silných emocí s dramatickými následky a určitě se jedná v tomto ohledu o přesvědčivou podívanou, která zaujme a rozhodně nenudí. Každopádně tím nejzásadnějším pozitivem tohoto snímku je ale obsazení ústředních postav Stevenem Cooganem a Johnem C. Reillym, kteří jsou ve svých rolích jednoduše fantastičtí, oba odvádějí strhující výkony, prostě mě oba uhranuli, a už jenom kvůli nim by si měl zasloužit Stan a Ollie pozornost širšího publika. Celkově se ale zkrátka jedná o takový spíš ten menší, komornější typ filmu, což ovšem nemění nic na tom, že se jedná o snímek výrazný a velice poutavý. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení hraje jistě roli i nostalgie. Komunistům L&H nevadili, takže jsem si jich v dětství užil v míře vrchovaté a měl jsem je rád, snad ještě víc než tuláka Charlieho. O existenci tohoto filmu jsem neměl tušení, narazil jsem na něj náhodou v nabídce HBO GO. Jinak by propadl mým osobním vyhledávacím sítem nejlépe hodnocených filmů a komedií, protože má jen 71%. Což je škoda, protože to trochu připomíná ústřední motiv tohoto filmu- ztrátu zájmu publika a nepochopení. Film je to přitom moc pěknej. Pravda, celkem smutnej, hořkosladkej, víc hořkej, než sladkej. Je až neuvěřitelný, jak jepičí může mít tak velká sláva život. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ač jsem oba komiky ani jako dítě nemiloval a moc jsem toho od nich neviděl, v tomto životopisném filmu jsem si k jejich postavám dokázal vytvořit fajn vztah. Možná byl film až moc vybroušený a snažil se vše ukázat lépe, než to ve skutečnosti bylo a možná byl až moc sentimentální a hrál na city. To mi ale nakonec nevadilo. Film se velmi povedl výpravou i obsazením a herecké výkony byly také velmi dobré. Třeba Johna C. Reillyho jsem ani nepoznal. Zkrátka jsem měl po závěrečných titulcích příjemný pocit a dostal jsem chuť si od nich pustit i něco jiného než Cestu na Honolulu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě vážně pojaté drama o slavné dvojici komiků. Závěr jejich kariéry, mírné rozpory a výlet po evropských divadlech. Přesný casting, herecky parádní, zároveň tomu ale chybělo něco, abych měl chuť tohle někomu třeba doporučit. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nech sa páči Stan & Ollie, s otvorenou náručou ťa pozývam do spoločnosti filmových klenotov akými sú Chaplin a Ed Wood. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo vytrieskať viac z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard), ale snímku na rozdiel od takej Bohemian Rhapsody nesprevádzala tá obrovská mediálna bublina, preto aj očakávania boli striedmejšie a spokojnosť o to väčšia. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

velmy velmy pekne toto duo bolo velmy zname a komedialne herci zahrali perfektne lepsie ani nemohly vybrat velmy poucne a aj zabavne ()

Reklama

Reklama