Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 4

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* moje zklamání z filmu evidentně vzniklo z toho, že jsem od něj čekal víc zábavy ... a naopak spíš z něho čpí mírná sentimentální depresivní atmosféra z toho, že je jejich sláva ta tam a vylézají na povrch staré křivdy. Dokonce i hrané scénky z filmů a na divadelních prknech mi připadaly kvůli tomu neveselé. Na druhou stranu filmu nemůžu vytknout kvalitní herecké obsazení ani přesvědčivou výpravu. Bohužel ale výše zmíněná atmosféra a nezáživný příběh přehlušil vše a byl jsem ho nucen předčasně ukončit a nemám chuť se k němu momentálně vracet, ale přesto si ho dovolím ohodnotit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis venujúci sa poslednej spoločnej kapitole Laurela a Hardyho, keď už boli dávno za zenitom sa nesie v takom smutnom duchu. Možno je škoda, že to nie je klasický životopis, ktorý by ich životy ukázal obsiahlejšie vďaka čomu by ich úpadok pôsobil emotívnejší. V tomto prevedení po dramatickej stránke poriadne zafunguje jedine scéna ich spoločnej hádky v ktorej si vyjasňujú dávne krivdy. Veľkú pochvalu si ale zaslúži ústredné herecké duo, ktorá jak vizuálne tak herecky perfektne stvárnili slávnu dvojku. S nimi by som si kľudne obsiahlejší životopis o tejto dvojici pozrel. Takto je to ale len mierne nadpriemerný film o jednej kapitole zo života dvoch legiend. 6/10 ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny zivotopisny film o jednej z najslavnejsich komickych dvojic na filmovom platne Stanovi Laurelovi a Oliverovi Hardym,ktori sa nezabudnutelne zapisali do dejin,herecky vyborne zvladnute,obcas to bolo vtipne,niekedy zase smutne,jednoducho zivotny pribeh dvoch muzov,ktory k sebe neoddelitelne patrili,mne sa to lubilo a ich grotesky dodnes milujem...:-) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože je snímek až příliš melancholický, místy těžkopádný, pomalý, dám mu plný počet. Chytil mě za srdce. A ti dva? Ti se pro role Laurela a Hardyho snad opravdu narodili.  Co předvedl Steve Coogan, byla špička, nikdy bych do něj neřekla, že je natolik pohybově a mimicky zdatný, rozsekal mě, dojal, dostal. Laurel a Hardy, tulák a další mistři grotesky nás bavili v šedi časů minulých, čili homo pamětník si snadno vybaví neděle s Milanem Nedělou. Komik a jeho svět byla kultovka, kvůli které jsme se jako haranti vytráceli z hřiště . Vážně se divím, že tak oblíbený pořad se nedočkává obnovených repríz. Nedávno jsme debatovali s partičkou milovníků filmů a každý jeden se vyjádřil, že tohle by si dal velmi rád. Na YouTube to není ono. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nech sa páči Stan & Ollie, s otvorenou náručou ťa pozývam do spoločnosti filmových klenotov akými sú Chaplin a Ed Wood. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo vytrieskať viac z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard), ale snímku na rozdiel od takej Bohemian Rhapsody nesprevádzala tá obrovská mediálna bublina, preto aj očakávania boli striedmejšie a spokojnosť o to väčšia. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Epilog říká, že Laurel (Steve Coogan) a Hardy (John C. Reilly) se po turné po Irsku v roce 1953 vrátili do Ameriky a už spolu nikdy nepracovali. Jejich poslední vystoupení na jevišti však bylo v Anglii v květnu 1954. Jejich jediné americké televizní vystoupení bylo v prosinci 1954. Jejich poslední společné veřejné vystoupení bylo natočené pro britskou televizi v roce 1955. (sator)

Reklama

Reklama