Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 1 (2020) (série)


Zemí usekaných rukou, eboly i nádherných pláží (S01E12)

(epizoda)

Obsahy(1)

Road movie dvou přátel míří přes Sierru Leone do Libérie. Cotton Tree, strom, jenž milují kaloni, lodí do ráje potápěčů na Banánové ostrovy a na výlov ryb v Atlantském oceánu... Sierru Leone nazvali oba cestovatelé zemí usekaných rukou, eboly a nádherných pláží. Země zmítaná ve své historii občanskými válkami má jako hlavní město přístav Freetown, Svobodné město, kde se usazovali osvobození černí otroci. Tam obdivovali Igor s Martinem asi 500 let starý bavlník stromový, který si vybrali jako sídlo kaloni. Že nejsou zrovna krasavci, by jim nevyčítali, ale že byli přenašeči eboly, smrtelného viru, který si během dvou let v Sierra Leone vyžádal téměř 4000 životů, jim na sympatiích nepřidalo. Tak raději odjeli obdivovat krásu pobřežních pláží, odložili motorky a vydali se loďkou na Banánové ostrovy, které jsou rájem potápěčů i rybářů. Nádherné pobřeží plné písčitých pláží na ně čekalo i v Libérii, a protože se zrovna vyskytli u výlovu ryb, přiložili ruce k dílu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, že se tahle výprava nebojí vyrazit do těch nejzazších koutů Afriky, do států, u kterých většina světa ani neví, že jejich název znamená chudou zemi a ne exotické jídlo. Zrovna o zemích západní Afriky toho moc v našich končinách známo není, díky tedy Bohu za takovéto formáty. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednu věc jsem zatím nepochválil, a tou je rozdělení jednotlivých dílů. Líbí se mi, že je současným trendem, že je valná většina stopáže vždy věnována jednomu státu a v samotném závěru dojde obvykle k překročení hranic a následuje malá ochutnávka toho, na co se můžeme těšit příště. Je to moc chytrý tah tvůrců. Sierra Leone opět krásná zemička zvyklá na turisty. Když to kluci předvádějí takhle detailně, tak si začínám více a více všímat značných rozdílů mezi jednotlivými zeměmi. Škoda, že si to nějaký racek rozdal s dronem. Docela mě zajímá, jestli se jim podaří nechat si poslat do Afriky náhradní. [80 %] ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná epizoda s velmi obohacujícími komentáři z této země krásných pláží. Zaujal mě stylový camp a dobrá ryba, možná u samou jsem okoštoval v Maroku, lepší jsem nejedl, ale možná to bylo tou čerstvostí, zrovna vylovenou z moře. Čundr jak mám rád. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama