Reklama

Reklama

Death of Me

  • USA The Death of Me (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár na dovolené na odlehlém ostrově, Christine (Maggie Q) a Neil (Luke Hemsworth), přišli na ostrov dokumentovat místní kulturu. Ráno se probouzí v zaneřáděném bytě bez vzpomínek na to, co se stalo. V panice se snaží chytit trajekt, aby se mohli dostat domů. Cesta k trajektu je ale podivná, stejně jako náhrdelník Christine, který nikdy předtím neviděla. Z ostrova se nedostanou a cestou zpátky do vesnice si uvědomí, že Neil minulou noc nahrával na svůj digitální fotoaparát. Když si přehrají video z minulé noci, zjistí, že se podíleli na místním rituálu, zahrnujícím podivný drink v baru, po kterém následuje násilný incident mezi Neilem a Christine. Ten končí zabitím Christine jejím partnerem Neilem a pohřbením jejího těla. (Bospor)

(více)

Recenze (55)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mysteriózně horrorové béčko, jehož divácká záživnost má bohužel klesající tendenci. Po celkem zajímavě rozehraném úvodu s tajemným videem a ztrátou paměti se děj postupně víc a víc chaotizuje a debilizuje, až vyvrcholí fantasmagorickou pointou na úrovni podřadných videoškvárových DVDček v papírových obalech. Záhadou mi taky zůstává, proč režie vybrala jedné z nejhezčích hereček Galaxie za filmového partnera jakéhosi necharismatického ochotnického troubu, který si nelogicky paří na tropickém ostrově po celou dobu filmu svůj tučný zadek v těsných džínsech. A mimovolné rozjímání nad troubovými zapařenými hýžděmi a nohami mi fatálně zničilo celý divácký zážitek. Hlavní... ne, jediný smysl filmu spatřuju v tom, že magická Maggie Q konečně dostala nějakou hlavní roli, i když pouze v lobotomickém braku. Slabá třetí je za ní a za ten relativně slušný rozjezd. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman, který se proslavil Saw 2,3 a 4 a peckou Mother´s Day bohužel za posledních 10 let hodně polevil a nenatočil už nic zajímavého a tohle taky díru do světa neudělá. Příběh se odehrává v pěkném prostředí Thajska, kde se pár po divoké noci probudí a nepamatují si vůbec nic a na videozáznamu z předešlé noci vidí, že přítel přítelkyňi uškrtil, avšak nyní žije, ale něco není v pořádku. Přišlo mi, že Bousman finančně film příliš nepodpořil. Nevypadá sice úplně levně, ale ani draze a nic moc se tam bohužel neděje. Naštěstí Maggie Q je pěkná ženská a v mini šortkách jí to sekne a ke konci došlo na trochu krve i pár snaživých masek, takže ten průměr nakonec vytáhnu, ale je to spíš zklamání. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád folk horory a aj ich odnož, v ktorej prevažne americkí alebo britskí turisti zavítajú do exotickej cudzej krajiny, kde sú konfrontovaní s čudnými miestnymi zvykmi a stanú sa obeťami tunajších záhadných rituálov, ktorých pointu keď pochopia, zvykne bývať spravidla už pekelne neskoro (Seventh Moon, Ghost House, Teraz sa nepozeraj). Death of Me síce nemá nijako extrémne objavný scenár, ale všetko odsýpa ako má, ústredný párik je vcelku sympatický a svoje pochopiteľne robí najmä výprava ostrova, na ktorom sa deje niečo veľmi zvláštne. Divák je sem-tam krok (možno až dva) pred hrdinkou, ale nevadilo mi to. Naopak, užil som si túto hororovú jazdu. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Bousman se postupem času vyprofiloval v jednoho z nejzajímavějších tvůrců současnosti, což názorně dokumentuje snímkem Death of Me, kde velmi inovativně kombinuje prvky žánru a autorského filmu. Režisér hned v úvodu umně využívá omezené narace k vytvoření napětí a doslova diváka vtahuje do děje. Očekáváme, že nám vyprávění doplní chybějící články bizarního řetězu příčin a následků, avšak odhalení nepřichází. Naopak se neustále stupňuje naše nejistota, až se nakonec společně s postavami propadneme na tenký halucinační led, kde se stírá hranice mezi reálným a imaginárním, či dokonce životem a smrtí. Závěrem dodávám, že Death of Me rozhodně není určen popkornovému publiku, které nachází zalíbení v tuctových lekačkách či zběsilé akci. Jedná se o horor pro opravdu vyzrálé fanoušky žánru, kteří dokáží ocenit skutečnou kvalitu. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku uděluji pět slabších hvězd. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po ťažkej noci sa Neil (Luke Hemsworth) a Christine (Maggie Q) prebúdzajú vo svojom dovolenkovom apartmáne a zisťujú, že nevedia, čo sa stalo a ako sa dostali naspäť do apartmánu. Po zhliadnutí videa z predchádzajúcej noci nie sú o nič múdrejší, pretože ja na ňom zobrazené, ako Neil zavraždil Christine, čo nedáva žiadny zmysel, pretože stojí rovno pred ním. Čakajú na nich nepríjemné odhalenia o tom, do čoho sa počas svojho večierku zaplietli. - V roku 2010 to vyzeralo, že bude Darren Lynn Bousman jedným z najvýznamnejších hororových mien modernej doby, ale v nasledujúcich rokoch kvalita jeho tvorby prekvapivo klesla a Death of Me je toho ďalším dôkazom. Námet nie je zlý, ale nemyslím si, že toto je príbeh, ktorý by mal spracovať režisér s pätnástimi rokmi skúseností s týmto žánrom, pretože je to tematika vhodná skôr pre hororového debutanta. Herecky to tiež za vela nestojí a nezachraňuje to ani moja oblúbená Alex Essoe, ktorá dostala žalostne málo priestoru. Trochu škoda, že tvorcovia neobsadili snaživú herečku Saru Malakul Lane, ktorá sa často objavuje v béčkových hororoch a je z Thajska, takže by sem sadla ideálne. Som zvedavý, ako režisér utiahne nový príspevok do série Saw, ale obávam sa, že tým, že už má svoje miesto v Hollywoode isté, ho už prešla túžba vytvárať niečo hodnotné, čo je poznať aj na tomto filme, pretože to vyzerá, ako keby celá crew proste odišla na výlet do Thajska, za ktorý sa im nechcelo platiť, tak tam niečo občas pofilmovali, aby im niekto ten výlet preplatil. Aspoň že to točili v tom Thajsku, pretože miestna kultúra a krásne masky z toho robia aspoň priemernú záležitosť. + Alex Essoe + herečka z Slumber ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Čína střílí do nebe jodid stříbrný, aby poručila větru, dešti, Thajci na to jdou jinak. Stačí pár naivních turistů a magie zaručí, že sezóna nebude narušena. De facto perpetuum mobile.. Bousman předvede pár nasty momentů a v reji halucinací požaduje po divákovi, aby se nacítil do bludné atmosféry, ale bohužel, není se čeho chytit. Možná střev přivázaných jako záchranné lano k molu? Netušil jsem, že Chris a Liam mají bratra. Měli by se přimluvit za jeho častější obsazování, protože vedle něj vypadají jako vynikající herci.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od natočenia “Mothers Day”, točí Bousman jednu pod priemernú kokotinu za druhou. Do rúk sa mu dostal opätovne projekt “Saw”, tak dúfam že to nedopadne ako táto pičovina pre skromných, pripomínajúca dejovo lacnú, halucinogénnu variantu na “Rituál”. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nepodařená variace na Rituál (1973), který je zde také mimo jiné zmíněn. Filmu by slušel radikální sestřih. Po většinu času se nic neděje, což by mi nevadilo, kdyby si snímek držel tajemno, nejistotu a napětí. Jenže to zmatené pobíhání postav a prázdné řeči začnou po určité době ubíjet. Bousman jakoby váhal, zda se má dát cestou drsného hororu, nebo menšinového artu. Jakmile se ale režisér nerozhodne a zůstane na půl cesty, vznikne vždy nepovedené dílo. Přesto dávám mizerné 3* za Maggie Q, nádherné přírodní scenérie a posledních deset minut. A byť dojde i na střeva ven, nijak mě tenhle snímek nenadchnul. Oplácaný Luke Hemsworth byl tak nesympatický, že mně byl jeho osud zcela ukradený. Nejlepší tak zůstává příroda.... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě zaujala jen lokace kde se natáčelo a masky domorodců při "festivalu". Jinak to pro mě bylo doslova utrpení. Příběhově mě to absolutně neoslovilo. Ve finále mi tak bylo úplně fu(c)k jak to dopadne. Hlavně, že už bude konec. Nevím co víc dodat. Snad jen to, že za mě je tenhle film ztráta času. Kdo chce i přesto pokoušet štěstí nechť to zkusí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Anti reklama na exotické destinace, co svoji hororovou vsuvku nemá dostatečně ošetřenou. Maggie Q a Luke Hemsworth, ten méně slavný z hereckého klanu Hemsworth, pobývají v Thajsku s filmovým štábem pod vedením režiséra Darrena Lyn Bousmana a přihodí se jim řetězec několika podivných událostí, které mají v mnohém rozměr bizarního až halucinogenního charakteru. V prvé řadě jim jedno kalné ráno dosloužila paměť, takže si absolutně nevybavují, co za uplynulých 12 hodin prováděli. Jsou zcela konsternováni, když si pustí pořízené video z vlastní kamery, na kterém je zachyceno, jak mužská polovička z páru rdousí tu něžnější polovičku páru a následně ji pohřbí pod hlínu. Žena je ale naživu, sice má na krku hematomy po zásahu mocných mužských tlap, ovšem pár absolutně netuší ani nejmenší souvislosti. Zlověstné home video je pouze jedním z aspektů celé velké záhady. Následně se na scéně objeví podivný náhrdelník, ještě podivnější lékař s ještě podivnější diagnózou,  stopy vedou do místního baru a také ke třem místním ženštinám, co určitě znají meritum věci. Režisérovi, který patrně nikdy nepřekročí stín své hororové Skládačky, se daří probouzet v divákovi zvědavost, co je realita a co je pouhé psychedelické šálení mysli, a jitřit jeho případné vysvětlující teze. A na tomhle principu film funguje obstojně, ač v žádném případě nepřekypuje napětím, tak se v jistém ohledu filmu daří být neproniknutelným, nepředvídatelným a originálním. Svoji neotřelost film postupně začne ztrácet. Režisér neměl k dispozici extra scenáristy, žádný z tria psavců, Ari Margolis, James Morley III, David Tish, doposud neudělal díru do filmového světa, se scénáři k celovečerním filmům, především k těm kvalitním, má jen minimální zkušenosti nebo vůbec žádné, takže to podle toho začne vypadat. Vyvrcholení působí přihlouple,  jakákoliv sofistikovanost snímku bere za své, načež i slupka originality je poněkud ohnilá, když vezmeme v potaz existenci (SPOILER!) nejméně dvou podobných snímků s obdobným vyústěním. Bousman a spol. se vynasnažil poskládat události manželského páru z inkriminovaných nočních hodin hororově horlivě. Z hlediska gore je to poměrně chudobné - s umně  sešitou oční bulvou hlavní hrdinky se otálí až do závěru filmu, a dost možná je to i top hnusárna filmu. Spíše je film orientovaný na šifrované hororové výjevy, které se plně odhalí až s příchodem samotného finále. Rozpočet filmu zřejmě nebyl příliš horentní, takže režisér příliš speciálních efektů nepředložil. Lokace ostrova jsou atraktivně mystické, tedy pokud fandíte takovému druhu exotiky, tak rozhodně ano. Navíc je to říznuté avizovaným příchodem ničivého tajfunu, což je následně znázorněno zdevastovaným ostrůvkem, ovšem ničivý živel neuzříme, jen spoušť po něm. Vypadalo to nadějně, výsledek je jen mírně nadprůměrný. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Manželský pár počas dovolenky na ostrove zisťuje, že tu život prebieha podľa iných pravidiel na aké sú zvyknutí aj z iných dovolenkových destinácií (okrem Rituálu si spomeniete aj na Lost). Krátko po začiatku sa začne pliesť realita s halucináciami, ale možno je ešte všetko inak. Ako inak to je, to trojica scenáristov ani Bousman nedokážu naservírovať zrozumiteľne a ak by sme sa držali istej informácie oznámenej hlavnej postave niekde v polovici, úplne by to stačilo a nemuselo sa ďalej všetko ešte viac zašmodrchávať. Maggie Q je stále vo forme je to prvé, čo vás pri sledovaní napadne ako prvé. Bousman bohužiaľ nedokáže byť konzistentný pri budovaní atmosféry a napätia, občas tu máme krásne aj desivé zábery, ale v závere, kedy všetko graduje v očakávateľných scénach, domáci strach vyvolať nedokážu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Překrásná Maggie Q, pobíhající nejdříve v kalhotkách a pak celý film v šortkách. Celkově mám pocity z Death of Me ale smíšené. Chvilkami jsem se nudil, pak to začalo být zajímavé, pak jsem se zase nudil. Pár slušných scén se tu najde (smrt manžela, bouračka), ale finále zase nezajímavé, nudné. Potěší pěkné lokace se slušnou atmosférou a právě Maggie Q. Budoucí TV Horor. Slabší trojka. (197. hodnocení, Full HD) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko sme sa roku 2020 nedočkali "Spiral: From the Book of Saw ", tak ako náhradu sme dostali od Darrena Lynn Bousmana jeho druhý film "Death To Me". A úprimne neviem čo si mám o tom myslieť. Pravda je taká, že tento film mal potenciál. Koncept je celkom originálny, výber hercov schopný a miestami vie byť film aj trošku vizuálne drsný. A sú tu scénky, kedy som bol zvedavý čo sa bude diať a kam sa to dopracuje. No od určitého bodu vám bude už všetko viac-menej jasné a film sa stane celkom predvídateľným. No problémom je hlavne to, že je natočený neskutočne chaoticky a nie najlepšie zostrihaný. Snažil som sa nejako vnútorne pochopiť čo sa vlastne dialo, no film je dokopy len veľká dávka zmätku. A hoci sa to na konci vysvetlí, tak celé je to len o neuveriteľnej viere všetkých obyvateľov ostrova, ktorá dokázala všetko to čo sa tam vlastne deje. A potom je tu tempo filmu. V určitom bode som mal pocit, že sa už začíname blížiť ku finále, keď som zistil, že dokopy sme len v polovici. Nápady tam sú, len dokopy nemajú žiadny reálny smer a v podstate film len hádže hrach na stenu a dúfa, že sa niečo uchytí. Občas sa to podarilo, no miestami som mal pocit, že film si myslí, že je inteligentnejší, než bol v skutočnosti. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Maggie Q to v hereckej kariére nikdy nedosiahla do závalných výšin, ale v každom prípade je už dlhé roky pozvánkou pre mužov navštíviť Havaj podobne ako Nicole Scherzinger. A nič viac sme tu nedostali, nakoľko táto psychodelická záležitosť je všetko len nie horor. A keď samozvaný hororový expert dáva 5 hviezd, to je takmer záruka braku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Prázdné, hloupé a otravné pro fanoušky psychologických thrillerů a hororů. Používá to temné magično , Číňanku v hlavní roli a starodávné kmenové kultury. Myšlenka je svěží a režisér se rozhodl, že nejlepší způsob je film natočit v tropech a použít klišé z lepších filmů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na Mother's Day Bousman navázat nedokázal, ale v posledních několika filmech si drží jistou průměrnou kvalitu, která sice neoslní, ale zabavit dokáže. A to platí i o Death Of Me. Nástin příběhu celkem ujde, lokace jsou moc hezké a je tu několik solidních halucinačních momentů i trocha toho gore. Ale zároveň je tu těch psychadelických pasáží příliš a hlavní hrdinka snažící se přijít celé záhadě na kloub začne být postupem času dost otravná. Navíc jsem měl až příliš často pocit, že režie rezignuje na děj a soustředí se na vizuál, který ovšem není takový, aby se o něj film mohl opřít. Co se herců týče, tak na Maggie Q se pořád dívá dost dobře a bylo zase po nějaké době fajn potkat Hemswortha, který by mi nelezl na nervy. Ušlo to. 55% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela škoda těch pěkných thajských scenérií, luxusního psycho soundtracku a Maggie Q na takovou krávovinu. Ze začátku to docela zaujme, ale zhruba po 20 minutách je to až do konce jen stereotypní sled psychedelických výjevů a zmateného nezáživného pobíhání a hysterčení. Kdo navíc viděl jistý klasický film o pohanských rituálech, tak ani nepochybuje, jak to celé velice pravděpodobně skončí. A že si jsou tvůrci sami vědomi, co vykrádají, tak na to ještě do filmu střelí veselou referenci. Finále s případnou originální pointou, která by to celé ospravedlnila, se bohužel nekoná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No nudil som sa už aj viac, pri omnoho horších hororových dielach, ale tento nezaostáva až tak rapídne. Takmer žiadna atmosféra, či ľakačky, alebo hutné gore ( až na pár niekoľko sekundových záberov ). Proste šeď. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tomu dal Psychor plný počet, tak si můžete být jisti, že se jedná vesměs o kravinu ... Námět, který jsme měli z traileru, byl docela fajn, ale to je nakonec jen začátek filmu a dobrá polovina se zvhne v úmorné a zdlouhavé pobíháníMaggie Q po ostrově, snové vize, halucinace, občas nějaký mord... Chvílema nevíte co je skutečnost a co se, občas omdlí a probere se jinde. Postavy kolem ní taky mimo. Prostě hrozná fantasmagórie bez hlavy a paty ... Akorát že mě se strašně líbí Maggie Q a šíleně mě vzrušuje, tak se mi na ni dívalo dost dobře. To je jediné velké plus, ale pro impotentní mylenians i tahle složka filmu samozřejmě odpadá ... ()

Reklama

Reklama