Reklama

Reklama

Tajná historie - Sexuální dějiny českých zemí


Děti, kuchyně, kostel (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

První díl provede diváky dvojí morálkou 19. století: dobou, v níž dominovala cenzura a zela obrovská propast mezi tím, o čem se veřejně mluvilo, a realitou. Na sběrech folkloru a rozličných literárních dílech prozkoumáme, co společnost vytěsňovala. Příběh 19. století je dobrodružstvím nastupující emancipace, dobou, v níž staleté tradice blednou ve světle vědy. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu hovorím vrchol. Človek ako zberateľ historických pikošiek si nechá nahrávať nový, podľa názvu zaujímavý program a oni mu ponúknu tento odpad. Čakal som niečo z histórie sexuality slávnych, hlavne nielen niečo nové, ale aj podané slušne pikantnou formou. Lenže stalo sa z toho historické Peříčko. Vrcholom je, keď tam vykladá nejaká ženská o sexualite v minulosti a za ňou ako podmaz na plátne masturbuje nejaká „herečka“. To už čo má byť? ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděno na AFO 2021 online. Trošku zklamání. Některá fakta a zajímavosti pobavily, ale všeobecně to nebylo moc dobře natočeno. Sexuální psycholožka, která se uculuje při každé zmínce o delikátnosti sexu a přitom ji v pozadí běží porno? Historik na folklor, který je uprostřed lesa stojící mezi listmi, přičemž v pozadí si nějaká rádoby historická holka prohlíží své přirození? Historička, která sedí na kanapi v rádoby starém bordelu a kolem ní se děje tehdejšími slovy "sodomie"? Historik, který chce svrhnout pomník K. H. Máchy od Myslbeka? Evidentně nebude moc historik, když si neuvědomuje historickou a kulturní hodnotu plastiky od Myslbeka, a je fuk, jestli K. H. Mácha nebyl romantik, jak je tam znázorněn, ale jen další nadržený šovinista. To by byla kritika a teď pár zajímavostí, proč to za ty 3* stojí vidět. Věděli jste, že si děvčata stříhala chloupky ze svého ohanbí a zapékala je do koláčů, kdy je měl po pozření této laskominy (ano, tohle slovo bylo použito) vyvolený milovat. Omylem to ale prý jednou sežral pes a skočil k dívce do komůrky a dál to bajka neříká... Věděli jste, že ve městech v 19. století se do peřin všívaly kapsy, aby tam dospívající dávali své ruce a nebloudily jim pod peřinou a že chlapcům se na večer přivazoval na úd zvoneček? Věděli jste, že ten nejhorší bordel v Praze se jmenoval V Prdeli? Věděli jste, že když dívka na venkově chtěla mít velká ňadra, tak si dala na hruď hlínu ze dvou hrobů? Viděli jste někdy portfolio pubického ochlupení něčích milenek? Pak se podívejte na dokument. Já jen děkuju, že žiju v současné době v moderní a relativně vyspělé společnosti. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super epizoda o minulosti sexu... JJ to byla doba né jak dneska... Ty průkazy prostitutek to byla super věc i vynález ;) ()

ruminawi

všechny recenze uživatele

Prudérnost, nadřazenost mužů, toť znamenité věci, ovšem když z nich mám výhodu já. V mnohém by se staré časy a móresy mohly navrátit, aniž by to bylo k jakékolivěk škodě. Když už to však ve společnosti spěje spíše k chlévu Augiášovu, může člověk v knihách a dokumentech v telecí vizi alespoň krásně zřít, jak tomu stran morálky a sexuality bylo dříve. Uvidíme, zda v dalších dílech nedostanou slovo až příliš feministicky a "genderově korektně" smýšlející chytráci. ()

dr.jitr 

všechny recenze uživatele

Pořad jsem si pustil čirou náhodou, když jsem večer neměl co dělat a celkem příjemně mě překvapil. Probírá se prudérní doba 19. století. Díky Bohu za to, že žijeme ve století 21. ()

Reklama

Reklama