Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zapomenutá detektivka se Svatoplukem Benešem v hlavní roli se soustředí na ty neduhy minulého režimu, které bylo povolené glosovat - hlavně rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví a nedovolené podnikání. Kriminalisté zde přijdou na stopu nezákonných machinací v pohostinství, zahraničním hostům jsou dokonce nabízeny sexuální služby... Mládeži přístupný příběh se však odvíjí líně, nenápaditě, důraz klade na přemíru tupě přednášených dialogů, které nahrazují akci i napětí. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (48)

dyfur 

všechny recenze uživatele

...zázrak to nebol,taký slabšie podpriemer....takže hlavný organizátor mal zisk 20 000 kčs mesačne -pre seba ? alebo sa delili všetci štyria z toho? ,mali 16 bytov , 16 slečien k dispozícii,za slečnu pýtali 350 kčs, boli v tom štyria ....neviem pripadá mi to veľa námahy,málo zisku,obrovské riziko....a to mali 16 bytom k dispozícii??? v roku 1966? kto by tým mohol disponovať,riadnu kravina.... ale nno povedzme.... ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá krimi, v níž je na počátku odhaleno nepovolené podnikání prostřednictvím nabízením sexuálních služeb. Hlavní podezřelý, hotelový recepční Alexej, je však za záhadných okolností zavražděn. Vyšetřováním zločinu mnohem závažnějšího než kuplířství je pověřen kapitán Roháč a jeho skupina. B. Šmída v roli hlavního kriminalisty předvedl vynikající, snad svůj životní výkon, ostatní zástupci zákona byli však sotva průměrní. Skupina podezřelá ze spáchání vraždy, to jest ředitel hotelu noblesní E. Dubský, kadeřník S. Beneš a číšník S. Fišer se snaží všelijak zahladit stopy nejprve od důkazů týkajících se poskytování se sexuálních hrátek, ale poté jim dochází, že policie jde po vrahovi. Neodolatelně klidný B. Šmída na závěr nařídí rekonstrukci činu, přičemž vyjde najevo, že všichni muži měli stejnou šanci onen čin spáchat, avšak v napjaté chvíli se pravý pachatel neprozřetelně odhalí. Uznávám, že film poněkud postrádá napětí a spád, avšak během jeho sledování jsem se nenudil a nebýt jistých okolností, řadil bych ho k průměrným. V malé ale výrazné roli sexuálně nevybitého Egypťana se objevil i známý režisér J. Herz a jeho závěrečný výstup s kapitánem, byl hodně povedený. Zbývá dodat, že jednu z kněžek lásky hrála O. Schoberová a neboť samotné obsazení této krasavice automaticky zvyšuje hodnocení o stupeň, hodnotím toto Tomanovo krimi poměrně vysoko. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Kupodivu Olinka Schoberová mne tady moc netankovala, ale to vlastně nikdy, Barbie na pochodu, víc mne zaujalo, že jsme měli českého Petera Sellerse - ta podoba! Film má několik velkých kladů. Co se scénáře týče, postupné rozvíjení zápletky je dobře načasované, snad jen závěrečné odhalení stylem "Jo, takhle!" mi přišlo poněkud uspíšené - zase na druhou stranu divák musí trošičku popřemýšlet, proč zrovna tohle je ta stopa neomylně ukazující na vraha. Herecky jsem se dočkal několika překvapen - jak Dubský (s Vladimírem Šmeralem jak by si z oka vypadli!), který střídá několik poloh, podle toho, jestli předvádí ctnostného ředitele, nebo podvodníka, tak velmi civilní a skvělý herecký výkon Beneše - vlastně v takto vážné roli jsem jej viděl poprvé. A Šmídu jsem doposud znal jen jako Pacínka, ale jako komisař si vede skvěle, a kolikrát jsem se přistihl, že vlastně koukám na českou verzi Maigreta, třeba Vraždy v hotelu Majestic. A moc se mi líbila i kamera - škoda, že film nevyšel vyčištěný na DVD - třeba ke konci v tom jednom záběru, když komisař prochází jednotlivými odděleními, nebo ten hitchcockovský pohled do dlouhé chodby, když přichází Řehoř, excelentní! Skvěle kamera kouzlí i na terase, kde ji vhodně doplňují ruchy v pozadí. Mimochodem, tento film je jeden z mála, kde je ještě vidět vlakové nádraží Těšnov - mívalo to tam zajímavou atmosféru. Ještě se vrátím k postavám - jsou dobře napsané i zahrané, nikdo není vyložený padouch, teda kromě jednoho, docela všechny ale chápeme, jejich jednání vychází z jejich psychologie. Ve scénáři se dají najít ještě drobné nuance, třeba právě u mnohovrstevné postavy ředitele hotelu a jeho morálních zásadách a jistém druhu pokrytectví. Povedený film, pro mne překvapivě. Takže, nezapomeňte, Bartolomějská 6, Roháč. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Zpočátku i díky hudbě kvalitní atmosféra. S odchodem elegantního Alexeje (Irmanov) však solidní podívaná končí. Jakmile začne úřadovat trojice nekňubů: ředitel hotelu (Dubský), hotelový kadeřník (Beneš) a číšník (Fišer) je všem nadějím konec. Opravdu bídné výkony této trojky. Těm se nedá věřit ani pozdrav. Ostatní se svezli s nimi. Třeba Němeček v roli opilého esenbáka je snad ještě horší. U křečovitých manekýnek se asi není čemu divit. Silně nepovedený dabing Schoberové Kreuzmannovou, která byla o 14 let starší. Konec lehce napínavý, ale předchozí blamáž s nekňubama to již těžko může vykompenzovat. Výplň (cca 80 % času) se prostě nepovedla. Hlášky: „Otýlie Šindelářová bydlela v pátém patře.“ – proč vyšetřují v osmém? // „Rád bych vás, soudruhu poručíku, upozornil na to, že každá teorie má být potvrzena praxí.“ – škoda, že stejný metr neplatí i na nechvalně proslulé teorie: evoluce, třesk, relativita a spol. Symbolika: 8:54 – náznak merkel sign Schoberová; 1:21:48 – náznak merkel sign Dubský (kamera švenkla moc rychle. Kameraman to musel pěkně schytat.) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminálka, kterou oživuje Olga Schoberová, objevující se víceméně jen v negližé. Zápletka je bohužel poněkud tendenční, což se dalo čekat. Co se týká herců, tak Bohumil Šmída mi ke kriminalistovi vůbec nesedí, naopak velmi dobrý je jak Svatopluk Beneš, tak Stanislav Fišer, ale hlavně Juraj Herz v roli šišlajícího machometána. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama