Reklama

Reklama

Helena a její chlapci


Báseň (E112)

(epizoda)
  • Francie Un poème

Recenze (3)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl sestavit žebříček deseti nejoblíbenějších epizod, tato by jistě byla mezi nimi. Krásný a dojemný díl, v němž Kristián napíše pro Johanu písničku, Mikuláš k ní složí hudbu a Helena ji ve studiu Johna Wandera nazpívá. Kristián se kvůli stále trvající lásce k Johaně rozejde s Anežkou. Veliké pozitivum českého dabingu je, že část písně nazvané Možná v září byla přeložena do češtiny, takže divák neznalý francouzštiny (což se u české mládeže předpokládalo) alespoň snáze pochopil její smysl. Refrén zněl "Nemůžu jinak, než tě čekat, možná že v září vrátíš se k nám." Tomuto nádhernému romantickému dílu nelze nedat nic než plný počet. 100% ()

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dojemný díl z mého nejoblíbenějšího období seriálu. Právě v téhle epizodě se zrodí písnička Možná v září, za společného přispění Kristiána (text), Mikuláše (melodie) a Heleny (zpěv). Kladem je český překlad písně, moc se mi líbí ale i to, že Sylva Sequensová ve scéně z nahrávacího studia chvílemi český text i krásně procítěně zpívá. Když připočítáme ještě scény, kdy Kristián vypráví Anežce o Johaně, a kdy Mikula, Helena a Kristián poprvé poslouchají společně nahrávku v garáži, nemůže zůstat oko suché. Tenhle díl se prostě stoprocentně povedl. Mimochodem, nechybí ani klasické pošťuchování Kristiána a Josého: "Anežce do očí? Jak to uděláš? Aha, máme lešení." ()

Ebibrigi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice něžná epizoda, spíše smutnějšího ladění. Ale přesto se zde najdou úsměvné hlášky. Kristian: “Když chci něco říct holce, tak ji to řeknu přímo do očí.” Choze: “No jo Anežce přímo do očí, to je těžký, jak to uděláš? Já už vím. Máme lešení.” Choze: “Kristian má nějaký problémy s papíry.” Lola: “To asi chystá doklady na vaši svatbu, Anežko.” Zamrzí rozchod Kristiána s krásnou a hodnou Anežkou, avšak divák chápe proč. Kristián si uvědomuje jak hluboce miluje Johannu, jak moc ji ublížil a jak by si přál aby se vrátila. Nejkrásnější část epizody je tvorba písničky pro Johannu “Možná že v září.” Dojemná skladba. Jen je zajímavé jak celá píseň vznikne tak rychle. Zdá se, že stihli napsat text, hudbu i ji nazpívat během jednoho dne. Šikovní. Milovala jsem vždy scény v nahrávacím studiu. Taky jsem toužila po práci zvukaře nebo si vyzkoušet tam zazpívat. Ve své době mě toto prostředí hodně fascinovalo. A Johnovi to hodně slušelo být zvukař. 🙂 Jedna z mých TOP epizod. ()

Reklama

Reklama