Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobový kriminální příběh slučuje vyšetřování vraždy s politickým pozadím. Vyšetřovaný zločin se totiž odehrál v roce 1933, nedlouho po převzetí moci Hitlerem, kdy byl v Mariánských lázních zastřelen jeden z emigrantů. Vrah tehdy uprchnul zpět do Německa dříve, než mohl být dopaden. Teprve po skončení druhé světové války, tváří v tvář nacistickým pohrobkům, otevírá policie dávný případ... Angažovaně se tvářící dílko až příliš rušivě dokazuje, kdo vždy bude narušovat mírové snažení a komu nelze nikdy důvěřovat. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Bohumil Šmída tentokrát ne jako Pacínek - v krimi Nahá pastýřka, ale jako inspektor Pacák - já myslím, že to je jasná indicie, že je mu souzeno být kolaborant a proto mu hooodně držím palce a mám na něj slabost, já totiž taky kolaboroval se západním Německem, kam jsem emigroval, ovšem ne do Mnichova, protože tam chlastají ty tupláky, to nedám, já se přesunul do Frankfurtu nad Mohanem - tam se chlemtá pivo po třetinkách Hennigner Bier, schmeckt gut, na Römerplatzu v té pizzérii za něj chtěli tehdy 5 mařen, peněz jak želez - německy: Geld wie Mist. 

Související novinky

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Reklama

Reklama