Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melanie Adamsová, reportérka jedné z newyorských televizních stanic, dostane za úkol natočit v Los Angeles dokument o operaci těžce nemocné dívky. Při této příležitosti se seznámí s chirurgem Peterem Hallamem. Operace se zdaří a Melanie se chystá zpět do New Yorku. Peter ji před odletem pozve na oběd a zjistí, že mají hodně společného. Vdovec Peter vychovává 18letého Marka, 15letou Pamelu a 8letého Mathewa, rozvedená Melanie teenagerky-dvojčata Jess a Vall. Ačkoliv se nezdá pravděpodobné, že by se mohli v brzké době setkat, Peter se zanedlouho z televizního zpravodajství dozví, že Melanie je zase v Los Angeles. Vyhledá ji a domluví si setkání. Před jejím odjezdem pozve Peter Melanii k sobě, aby se seznámila s dětmi, hospodyní a domem. Chlapci ji přijmou celkem bez problémů, ale Pam se k ní chová odmítavě a hospodyně ji považuje za vetřelkyni. Melanie a Peter se už natolik sblížili, že začínají uvažovat o společné budoucnosti. Pro začátek domluví společnou dovolenou v Malibu. Ani Jess a Vall se to moc nelíbí, u moře na plážích a tenisových kurtech se však děti nenásilně sbližují. Začít společný život však nebude jednoduché, Melanie ani Peter nechtějí obětovat svou kariéru. Nakonec se však Melanie rozhodne, že televizní zpravodajství existuje i v Los Angeles, a tak se přestěhují a následuje svatba. Zdá se, že vše dopadlo dobře, jenže vážné problémy mají teprve nastat… (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Kordus odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem mít tu čest být první, kdo stvoří na Osudy komentář, ale nějak mne nenapadlo, co bych k tomu veledílu řekl. Steelová rozhodně nikdy nepatřila k mým oblíbeným autorkám, jakožto správný muž jsem se všemu spojenému s jejím jménem úzkostlivě vyhýbal a po tomhle filmu jsem tomu rád. Ale jak napsat smysluplný komentář, aby se v každé větě neopakovala slova jako "sračka", "tupé", "blitky" či nějaká významem podobná? Těžko. Mohl bych začít posteskem, že postavy v tomto filmu se chovají velice jednoduše a vyplňují veškerá klišé, která byste mohli očekávat od filmu s feministicko-romantickým podtextem (tím "feministicko" myslím to, že muž je zpátečnická machistická bytost, která ubohou emancipovanou ženu sráží a brání ji v rozletu, zatímco on sám se nechává zmítat emocemi, ona si nic podobného nesmí dovolit atp. atp.), jenomže to ani zdaleka nevystihuje celkovou tupost jejich jednání. Zmiňovat se o televizním looku, který napovídá, že tenhle film byl velice levný a odfláklý, nebo o hudbě, jejíž kvalita nedosahuje ani některých podkresů z pornofilmů by možná šlo, ale napsat, že audiovizuálně Osudy připomínají blitky opilce v parku by bylo stručnější a popravdě i výstižnější. Prostě to nemá cenu. Ten komentář nenapíšu... A nebo jo: "Ten film je sračka, nepouštějte si ho!" :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Filmy podle Danielle Steelové jsou prý úspěšnější, než samotné předlohy. Těžko tomu porozumět. Tohle je každopádně specialitka opisující "běžnou situaci ze života" ve které se spojí dvě rozvedené rodiny a po té, co se urovnají rozbroje mezi nekonečnou množinou dětí, je štěstí spečetěno početím nového potomka. Jedním z dětí je ROC, herečka, která dodnes staví na jediném úspěchu v kariéře - poskoku Xeny. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Mladinký Gordon-Levitt je důvod, proč dávám hvězdičku a 20%. Vše ostatní je odpad, který ani nemá smysl komentovat. Tenis na Nova Sport nabídl více drama a romantiky. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Druh látky již dnes znásilňovaný prostřednictvím nekonečných telenovel anebo ještě horších, trapných seriálů. Zde tato látka na začátku devadesátých let ještě v přijatelném balení celovečerního filmu. Forma není vůbec nepříjemná, naopak snesitelná. I na tomto příkladu lze sledovat, že se doba změnila a posunula daleko více do konzumu. Nic více než- li prostost i jistou upřímnost za díly Daniel Steelové nehledejme. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama