Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž (El Brendel) upadne na padesát let do spánku a probudí se v New Yorku v roce 1980. Je ohromen majestátní americkou metropolí stejně jako přeměnou společnosti. Lidé v té době nemají jména, jen čísla a občas se musí podrobovat nepříjemným zákonům zasahujícím do osobního života. (Hans.)

Recenze (8)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podivná zmes Metropolisu a dobových muzikálov obohatená ešte o nejakú tú grotesku. Prvá polovica sa venuje svetu v roku 1980, tá druhá, ale kratšia zase návšteve Marsu. Na červenej planéte ale film stráca značnú časť svojej príťažlivosti, pretože sa preklopí v bláznivú komédiu, čo mi vôbec nesadlo, navyše príliš s tou prvou polovicou nesúvisí. Just Iimagine končí prekvapivo ako súdna dráma, respektíve bláznivá komédia na súde, kde už nedáva zmysel vôbec nič. Ako doplnenie sci-fi vzdelania môže táto pomerne dlhá a zároveň prostoduchá jenohubka celkom potešiť. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Originální, silně vysokorozpočtový komediální sci-fi film se zpěvy :) Město vypadá, že stálo modelem pro město v Pátém elementu - auta jsou přežitek, ulicemi se valí hejna letadlovrtulníků. Maureen O´Sullivan v jednom z jejích úplně prvních filmů to zde velmi sluší a slušně hraje. Marjorie White to samé... Naopak na "švédský" přízvuk El Brendela a jeho přiožralý styl herectví jsem byl alergický od první sekundy. P.S. zobrazovaná Země roku 1980 je snad ještě trapnější, než náš skutečný svět... ale Mars je mnohem zajímavější. Zápletka s fyzicky rozdvojenými osobnostmi je taková... aktuálně Freudovská? :) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Film je to nesmírně zajímavý, ale též dost hloupý. Především jeho muzikálová stránka, jsou to nejhloupější melodie s texty těch mizerných muzikálů, jichž je všude dvanáct do tuctu, a že by ten odporný El Brendel (k jehož všeobecné kritice se tu přidávám) byl nějak úžasný zpěvák, to určitě ne. Děj je poměrně nesmyslný, naštěstí po přesunu na Mars o něco lepší, ale ani tak rozhodně nejde o žádný zázrak. Což je škoda, protože vedle zajímavého námětu a některých nápadů, jako jsou čísla místo lidských jmen, je tu parádní výtvarná stránka filmu. Je zábavné, že v době vzniku filmu šlo o budoucnost padesát let dopředu, zatímco dnes už je rok 1980 těžké retro ztracené před pětatřiceti lety. Ale na velkolepé ulice plné vznášedel, mrakodrapů a futuristické architektury se kouká skutečně náramně. Bohužel zůstává pouze u toho. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční spojení muzikálu a sci-fi. První polovina filmu je vcelku nudná komedie s několika hudebními čísly a rádoby vtipnými momenty s věčně "přiopilým" hlavním hrdinou (který mě stejně jako zelvopyra od začátku iritoval). Ale jak se děj filmu přesune na Mars, začne být film skutečně zábavný. Kdyby tvůrci vyhodili otravného hlavního hrdinu a celý film byl o cestě na Mars s pantomimickými Marťany, dám 5*!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pro film byl postaven model New Yorku, který představoval, jak by mělo město vypadat v roce 1980. Stál 250 000 dolarů a byl srovnáván co do velkoleposti se slavnou Langovou Metropolis. (Hans.)

Reklama

Reklama