Reklama

Reklama

Un angelo per Satana

  • USA An Angel for Satan
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Do malej dedinky prichádza reštaurátor Merigi. Má za úlohu opraviť sochu ženy, ktorú práve vytiahli zo dna jazera. Hneď po príchode si Merigi uvedomuje, že dedinčania sú veľmi poverčiví a tú sochu spájajú s dávnou kliatbou a poverami okolo nej. Do dediny prichádza Harriet, ktorá vyzerá rovnako ako táto socha. Onedlho sa tam začnú diať zvláštne veci, ktoré sú prisudzované soche a jej prekliatiu.Je to naozaj kliatba, čo postihla túto dedinu, alebo za to všetko môže Harriet, ktorá využíva svoje pôvaby na uskutočnenie svojich vlastných cieľov? (Astaroth12)

(více)

Recenze (10)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušný gothic horror z konce 19. století, v němž obyvatelé pobřežní vesnice najdou ve vodách letitou, ale neporušenou sochu. V ní se však do městečka vrací prastará kletba... Un Angelo per Satana nevybočuje z řad obdobně laděných snímků. Zlehka plynoucí děj, absence krve a bohužel i nahoty (!) je divákům vynahrazeno především čarovně krásnou Barbarou Steele, která vychcaně manipuluje s muži díky svým ženským přednostem. Dále tu máme pověrčivý lid, hrůzné tajemství z minulosti, sáhodlouhé dialogy a povinnou nenaplněnou lásku. Klasika, ale doporučení se týká spíš příznivcům staré školy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takže týmto titulom z roku 1966 si Barbara Steele definitívne vydobila miesto v rebríčku mojich najobľúbenejších herečiek. Videl som ju v snímkoch "La Maschera del demonio", "Jama a kyvadlo", "Lo spettro", "Danza macabra" a teraz som si pozrel v pôvodnom znení (po taliansky) s českými titulkami, perfektný čiernobiely gotický horror "Un angelo per Satana". Barbara Steele je ikona klasickej, starosvetskej filmovej horrorovej tvorby. Má môj obdiv a rešpekt. Bella, fascinoso, indimenticabile Barbara. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sametová kráska Barbara Steeleová v roli rozdvojené osobnosti, kdy není zcela jasné, kým vlastně je. Kletba, spojená s událostmi před 200 lety, se váže k tajemné soše, vyzdvižené z jezera, a dvěma sestrám - krásné a ošklivé. Současná mladá hraběnka přijíždějící na panství za účelem převzetí majetku od strýce, který ho spravoval, jako by nejen té kdysi krásné sestře, ale i samotné soše z oka vypadla. Prokletí ošklivé a zlé Belindy, která tehdy nešťastně zahynula ve vlnách jezera, se vznáší nad celou vesnicí a osudy hlavních protagonistů. Skvostná práce kamery s přechody od černé k bílé a příznačná hudba vytvářejí tajemnou atmosféru, jež se vystupňuje v skvostné bouři otřásající celým krajem. Ponurý příběh, kdy jisté postavy směřují neodvratně do záhuby, se nese v pomalejším tempu, dovoluje však divákovi vychutnat si expresionistické obrazy plnými doušky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasický (černobílý) gotický horor 60. let podle literární předlohy. Odehrává se v 19. století v malé italské vsi na břehu jezera. Výborná vizuální a herecká složka, zvláště Barbary Steele (která by mohla skvěle hrát např. Carmillu). Zde v roli slečny Harriet (Belindy), která rozsévá zlo a zkázu jako čarodějnice. Kromě slabšího příběhu (scénáře) jsem nenašel v tomto filmu žádné nedostatky. Pomalé, žádné dryáčnictví, staví se na postupně houstnoucím napětí, na slovech a dobrém herectví. Patří k tomu lepšímu, co vzniklo mezi hammerovskou, cormanovskou, španělskou, italskou a ostatní hororovou produkcí 60. let. Celkově: slabší 4. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Životný herecký výkon Barbary Steele, atmosféra, ktorá robí tomuto žánru to najlepšie a úprimne povedané, nevyhovujúca pointa, spadajúca do kategórie ´´ááále no tááák´´. Striedmy v brutálnych hororových ingredienciách, ale fungujúci v tom ostatnom ( teda okrem toho zavŕšenia ). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mán rád Gotické horory a hlavne tie zo 60 rokov a tento ma tiež bavil.Krásne aj strašidelné exteriery,búrka,dunivé zvuky,nepríjemná hudba a to všetko sú atmosferické mini bomby,ktoré na gotike mám rád.Len ta naivnosť tupých idiotov ma udivovala aj tá strojenosť réžie nebola Bohviečo.Ale vizuál bol prenádherný a atmosféra tiež v niektorých momentoch bola ohromujúca i napätím tento film disponoval.Aj príbeh ma bavil a spracovanie bolo zaujímave.B.Steel v tomto filme zatienila aj to mohutné jazero tá normálne excelovala a nemať ju v oblubených by bola veľká chyba.Len zamrzela erotika tej tu bolo minimálne a ten príbeh si žiadal viac. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Horor jaký by v literární podobě mohl spáchat Sheridan Le Fanu. Filmu velice pomáhá černobílý materiál, který podtrhává drsnost venkovských scén, ale hlavně díky jemuž vypadá černobílá Barbara Steele velice čarodějně a její pohled je vskutku hypnotický. Slabinou je vcelku předvídatelný děj, rovněž smrt hlavní záporné postavy by mohly být pojednána efektněji. Kvůli té Barbaře slabé 4*. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

[rezie Camillo Mastocinque] mysteriozni horror odehravajici se v male vesnicce u jezera z nehoz byla rybari vylovena socha ovencena mnoha taji a bachorkami... mlady skulptor pozvany za ucelem jeji renovace objevuje mysterioznost celeho pribehu... impresivni rare snimek, na kterem si zaniceni sberatele eurohorroru posmaknou. 7/10 ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ocelová Barbara tu prostě exceluje. Trochu i worduje, bohužel stále jí chybí ten zásadní powerpoint a to že není schopna se po svléknutí otočit a ukázat frontpage. Tak dobře, vím, že se od ní v žádném filmu už full frontalu nedočkám, ale tady opravdu nechybělo moc. Mrzutou věcí zůstává, že kromě perfektního Barborčina představení stojí ten film za vyliž. Ukrutná nuda od začátku až do konce, pan sochař se snaží vypadat jako Christopher Lee, pan strýček se stylizuje jako Vincent Price a všichni dohromady hrají hovno. Za dvě. ()

Reklama

Reklama