Reklama

Reklama

Legenda o "1900"

  • Itálie La leggenda del pianista sull'oceano (více)
Trailer

Obsahy(1)

V jednom z prvních dnů nového století nalezl Danny Boodman, pomocník z kotelny, na palubě zámořské lodi Virginian, novorozeně chlapce a rozhodl se dítě skrýt v tajemných prostorách podpalubí. Posádka lodi malého vždy nazývala 1900. Chlapec rostl a již v první třídě v sobě objevil zázračný talent při hře na klavír. Dokázal hrát přirozeně procítěně, fascinoval všechny cestující. Kapitán se proto rozhodl ponechat chlapce na palubě lodi, aby bavil první třídu. O 30 let později se neúspěšný muzikant Max setkává v jednom zaprášeném hudebním obchodě se starou nahrávkou překrásného jazzového piana. Dozvídá se, že to hraje 1900 na palubě lodi Virginian a je rozhodnut stůj co stůj zjistit, jaký byl jeho další osud. Dozvídá se však, že loď Virginian je určena k demolici. Max, jat zvláštní předtuchou, spěchá do přístavu a na poslední chvíli demolici zabrání. Než dojde ke konečnému zničení lodi, chce Max ještě naposledy slyšet tu zázračnou hudbu a setkat se s legendou 1900... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

lekr 

všechny recenze uživatele

Dle mě kontorverzní film pro vážněji zaměřené dováky..tenhle film nabízí člověku určité poselství které hold každý neumí vnímat...je to prostě úplně jiný šálek kávy který ne každému jak koukám na hodnocení sedne! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až tak ma to nebralo, čakal som niečo oveľa lepšie a najmä s lepšou dejovou líniou. Príbeh o osirelom novorodencovi na lodi a jeho následnom živote bol síce zaujímavý, no moje očakávania moc nenaplnil. Dokonca ani ten početný výskyt klavírnej hudby so mnou nič nerobil, ale to bude asi aj tým, že jazz a speed-pianová hudba ma nikdy moc nebrala. Keď už som mal pocit, že príbeh sa začne uberať iným smerom a 1900 sa odhodlá vydať do sveta mimo oceánu, tak som zostal sklamaný z jeho rozhodnutia. Je to síce majster Tornatore, no keď porovnávam s jeho novšími filmami, tak toto ma až tak neoslovilo, aj keď námet to bol výnimočný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Giuseppe Tornatore /Bio RajPouha Formalita / natocil krasny, artovy film o chlapcovi nalodiu. Nielen film o diani v podpalubi, ale hodne sa tu hra na paino, hlavne dzez. je to ciry art a nestaci jedno pozretie, treba napozerat viackjrat. Kazdopadne rezisersky doslova genialne, vyborne dialogy a mlady Tim Roth ako hlavna hviezda filmu. Namakany herec, vlastne aj on je hlavny tahun, ostatni herci su len do poctu. A cakal som dalsi film z Talianska, Tornatore vsaktentokrat Taliansko opustil, a to je len dobre. Legenda o 1900 je tymto jeden z najlpsich Tornatoreho filmov : 95 % ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které mají 3 hodiny stopáže a Vám přijde, že je to pořád málo, že k tomu příběhu jde ještě říct mnohem víc. No a pak jsou filmy, které trvají 2 hodiny a Vám přijde, že už po hodině neměli, co říct. Legenda o "1900" je ukázka druhého z typů, jehož čest zachraňuje vždy vynikající Guiseppe Tornatore. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kdyby to tak bylo o kus kratší (nechci si domýšlet, jak by na mě působila Special Edition) a bez té zbytečné romantické linky, byla by to naprostá špička, protože příběh jako takový je originální, skvěle udělaný i zahraný a obecně moc pěkný. I přes negativa ale pořád nadprůměr. 70% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších, Tim Roth je naporsto úchvatný, příběh nadprůměrně originální, příjemná je i retroatmosfera počátku dvacátého století, spojená s mírně klaustrofobickými záběry z vnitřku lodi. A hlavně ta hudba, ta prostě nemá chybu, Morriconeho vysoká škola soundtracku. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený filmeček. Mě se to fakt moc líbilo. Tim Roth, ačkoli ho mám zažitého jako padoucha a zloducha nejhoršího charakteru, tak zde hraje přesvědčivě a perfektně kladnou postavu, a člověk mu fandí... hezký film s neskutečně silnou hudbou... moc povedený film. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Náladou velmi podobné jako předchozí Tornatoreho film Bio ráj. Jen jsme vyměnili slunný jih Itálie za interiéry velké zaoceánské lodi. Nejvíce dané filmy spojuje hudební stránka, která je i zde naprosto bezkonkurenční. Holt Ennio Morricone umí a to už všichni dávno víme. Legenda o 1900 sleduje příběh velmi nadaného člověka, který strávil celý svůj život na lodi a pomalu plynoucí dějové tempo je protkané lehkým filozofováním, které tak nějak příjemně doplňuje zbytek. Asi to není film, který bych chtěl někdy v dohledné době opakovat, ale jsem opravdu rád, že jsem ho viděl. U Tornatoreho se člověk prostě nespálí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tornateho napaditou rezii mam rad, namet mi prisel originalni... Ve finale to je na me ale moc pohadkove a pribeh me moc nebavil. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film na mě zapůsobil už poprvé, když jsem ho viděl několik let nazpátek. A hlavně ta pasáž kdy v souboji hraje "Let čmeláka" a zapálí cigaretu o strunu. Od té doby jsem to viděl mockrát, vždy mě odrovnal výkon Tima Rotha (od té doby je pro mě jen "1900" a ostatní jeho postavy jsou vedlejší) a silná a lahodná hudba od Ennio Morricone. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Scéna, kostýmy výborné, dej trocha nasladlo sentimentálny z filmu bola cítiť nostalgiu aj koniec. No a ten záver ??? nestačilo jednoducho do lode navŕtať diery a potopiť ju v kuse ???? za zvukov klavíra z klesajúcej lode ku dnu ???? to nemali voľakedy v Pitsburgu záujem o železný šrot ???? mať tam slovenských cigánov loď by dávno skončila v zberných surovinách !!!! ale kvôli záverečnému efektu nechali loď vyhodiť tonami dynamitu, aby bolo vidieť ešte aj letiaci kus kotvy do kamery ??? PCHE !!! ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Tim Roth se dostal divákům do povědomí Tarantinovými Gaunery a Pulp Fiction. Ovšem to, co Tim předvádí v Legendě o 1900, je naprosto famózní, postava pianisty se mi zapsala hluboko do srdce. Film však nestojí pouze na výkonu hlavního představitele, velkou roli zde hraje skvělý námět, Tornatoreho vynikající režie dýchající opravdovou láskou k filmovému umění a samozřejmě hudba Ennia Morriconeho - nedílná součást (nejen) Tornatorových filmů. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle mě tohle je film, kterej si zaslouží Oscara. Teď jsem to dokoukal a jsem z toho tak rozhozenej, že jediný, co můžu říct, tak že míň než 5 hvězdiček si to nezaslouží. Doporučení každýmu a věřím, že se to bude líbit. PS: je Tim Roth tak talentovanej klavírista nebo herec? Byla to nejlepší role Pruitta Taylora Vinceho, co jsem viděl? Mohlo by to být podle pravdy? Jak je možné, že jsem tak unešen klavírní hudbou, i když poslouchám d'n'b? Je to opravdu tak silnej příběh, jak si myslím? A zahraje nám Tim Roth kromě na klavír taky na city?.......... je to prostě krása. Málo známá filmová krása. (A Obsah/Info od distributora je částečně opět mimo mísu) ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Krasny, obsahem i formou povznasejici film, ktery se me zvlastnim zpusobem dotkl, pata hvezda proto neni ani tak filmova jako osobni... Doporucuji spise rozsirenou/delsi edici. ()

Reklama

Reklama