Reklama

Reklama

The She Beast

  • Itálie La Sorella di Satana (více)

Obsahy(1)

Transylvánie, země nespoutané přírody, malebných vesnic a městeček, a také lidí, kteří tu už po staletí spokojeně žijí. Transylvánie je ovšem i zemí legend, nejenom těch o hraběti Drákulovi.
Právě sem, nedalo osady Vaubrac, zavítá Philip a Veronica, mladý britský pár na svatební cestě. Na noc se ubytují v nevlídném hostinci, jehož jediným hostem je bývalý hrabě von Helsing, potomek rodu proslaveného bojem s vampíry. Druhý den chtějí manželé pokračovat v cestě, ale nedaleko vesnice dojde k havárii, při které auto spadne do jezera. Zatímco Philip nehodu přežije, duch jeho manželky pod hladinou vstoupí do těla Vardelly, čarodějnice exekuované na tomto místě v 18. století. (dopitak)

(více)

Recenze (11)

kitano 

všechny recenze uživatele

Snimok plny zaujimavych zloziek. Ako horor funguje azda len v uvodnej scene, kde sme svedkami popravenia bosorky a to ozaj drsnym sposobom. Zvysok filnu sa uz nesie v omnoho vlaznejsej atmosfere. Zaujimavostou je vsak fakt, ze film bol natocenych pocas studenej vojny a niektore sceny su tvrdym vysmechom komunizmu. Vrcholom toho je groteskna automobilova bahanacka, kde parta "sudruhov" stiha hlavnych hrdinov. Predstavte si Chaplinove filmy a hned viete o com hovorim. Druha vec je, ze to zabija celu horovu atmosferu. Myslim si vsak ze film za tych 74 minut stoji. A to som ete nenapisal, ze dej sa odohrava v Transylvanii a jeden z hlavnych hrdinov je potomok rodiny Van Helsing :) (6/10) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Neznáte Draculovy?“ Barbara Steeleová zavítá s novomanželem do rumunské Transylvánie opředené řadou pověr a mýtů. Nejen upíři, o jejichž vyhlazení se postaral slavný rod von Helsingů, ale také čarodějnice sužovaly tento kraj. A ve Vaubracu se v 18. století nedostatečně postarali o místní čarodějnici Vardellu, která všechny obyvatele proklela. Nejlepší je úvod s popravou Vardelly, napětí má scéna v kostele, kdy je hostinský Groper napaden čarodějnicí se srpem. Ten pak odhodí na kladivo ležící na zemi, a vznikne tak komunistický dělnický symbol. Čistotu žánru naruší honička dvou automobilů a motocyklu, která sem vpadla z nějaké němé grotesky, ale filmu spíše uškodila. Reinkarnace není tematicky nic nového (např. Maska démona s B. Steeleovou) a kletba rovněž. Netušil jsem, že se v Rumunsku jezdí vlevo (samozřejmě nejezdí). „Nemůžu uvěřit, že už jsme v Československu.“ „Já se tam vrátím!“ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte čistokrevnej horor tak šáhněte po něčem jiným. Tohle je spíš taková blbůstka na pobavení kterou nejde brát vůbec vážně. Pokud ale někdo na tuhle hru přistoupí pak je tu možnost, že si tenhle kousek alespoň trochu(v rámci možností) užije. The She Beast je opravdu "ujetost". Začátek je ještě jakž takž v normálu ale čím víc se film blíží ke konci tím větší je to úlet. Finální automobilová honička je doslova groteskní. Dojde tu zmínka i na Československo. PS. Při scéně se srpem a kladivem jsem vyprskl smíchy a dvakrát jsem si scénu vracel. 3hvězdy prostě musím dát. To se jen tak nevidí. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně je The She Beast zklamáním... Poslední dobou jsem si tak nějak zvykl, že Barbara Steele v hororu je zárukou kvality... Což byla chyba.... Rozumějte, film nezačíná špatně, poprava čarodějnice v 18. století má hodně slušnou atmosféru a je dostatečně brutální... Jenže potom se děj přesune do současnosti (60. léta), kde se film začne tvrdě opírat (vysmívat se) do komunistů (přičemž, automobilová honička ve stylu starých grotesek, je naprostým vrcholem) a veškerá hororová atmosféra jde totálně do hajzlu... To už pak divák neví, jestli se má smát, nebo plakat nad zcela promrhaným potenciálem filmu... Přece jenom od Barbary Steele a režiséra Witchfinder General, jsem čekal mnohem víc... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Komediální horor, chvílemi až fraška. Začíná v 18. století a pak se ocitáme na silnici někde mezi Sofií a Bukureští. Na Barbaru Steele jako Anglickou turistku se samozřejmě dá stále dívat, bohužel nejméně na jednu třetinu filmu zmizí. Film je zajímavý proto, že je zasazen do socialistického Rumunska a karikuje napětí mezi imperialistickým (párek Angličanů) a komunistickým sektorem (rumunští hoteliéři a policisté). Vystupuje tu i svérázný Van Helsing. V závěru si protagonisté příběhu oddechnou, že už jsou v Československu. S vědomím toho, že jde o neskutečnou blbinu, to zas tak špatné není. Za tři. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nehorázná pytlovina, kterou jako protikomunistickou agitku snad ani nemohli myslet vážně. Zahozený srp, kterým shodou okolností dopadne přesně na pohozené kladivo, je špatný vtip. Masky jsou ze všeho asi nejlepší, ale herecké výkony, scénáristická motanice, která do sebe vplete i Československo (a máme tu útok proti takřka celé Malé dohodě) a drsňácká hudba ubíjí poslední naději. V UK vzniklo mnoho průměrných hororů, ale tomuhle se raději vyhněte. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keby sa to zameralo viac na vyčíňanie samotnej bosorky ( je naozaj ohyzdná ), keby sa pridalo viac pochmúrnosti a keby tá automobilová naháňačka nevyzerala ako z celkom iného žánru a filmu, mali by sme tu plnohodnotného zástupcu hororového žánru. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak blbé až občas zábavné. Zvláště tím, jak si tvůrci představovali Rumunsko r. 1966. Tedy asi jako zapadlou část předválečné venkovské Itálie, což umocňují uniformy rumunských komunistických policistů, které vypadají jako italské z I. světové války, i občastný nápis "Ristorante". Nicméně i prostý venkovan nosí zde džíny s laclem jak někde v Texasu. Potěšila i drobná hříčka se symbolem srpu a kladiva. Barbaru Steel našinec zatím viděl jen v historických hábech, ale tady jí to sekne i jako klasické sixties girl. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdičky,a to hned z několika důvodů: Za prvé:dobrá hororová atmosféra,která se sice na konci trochu nešťastně zvrhne v komedii,ale i u té jsem se dobře bavil (ten maník na mopedu byl fakt dobrej :D ). Za druhé:Barbara Steele je prostě kočka,to mi nikdo nevymluví.Škoda,že ve filmu není tolik vidět. Za třetí:Odhozený srp na kladivo někoho možná pobouřil,někomu to přijde trapný,ale já se bavil!!! A za čtvrté:Závěrečná zmínka o Československu prostě potěší!!!!! Suďte si mě,jak chcete,mě se to fakt líbilo!!!! ()

Reklama

Reklama