Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lákavá přítomnost oku lahodící hororové ikony Barbary Steele oživuje sequel Horrible Dr. Hichcock režiséra Riccarda Freda. Steele se vrací jako Cynthia, problémová vdova po sadistickém vrahovi a nekrofilovi, která se kdysi spikla se svým milencem, aby zavraždili jejího manžela dříve, než by se mohla stát další z jeho týraných hraček. Naneštěstí pro ni nemůžete potlačit zlého muže, o čemž svědčí náhlé objevení se mstivého ducha doktora. Všechno ale není takové, jak se zdá. Tak zjistíme, že hrozivé zjevení je nějak spojeno se záhadným domácím Cynthie. (noelcoward73)

(více)

Recenze (13)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad dokonalého gotického hororu. Jeho síla není jen v rodinných zámcích a zatuchlých hrobkách, ale především v uhrančivě krásné Barbaře Steele, která stvoří napětí už jen zkřiveným obočím a vytřeštěnýma očima. Zajímavé je, že jak v předešlém, tak i v tomto režisérově díle vystupuje postava doktora Hichcocka: tentokrát ne jako nekrofila, ale mrzáka na vozíku, který se po smrti rozhodne strašit své vrahy. I když je děj poměrně klasický, krásně odsýpá a obsahuje několik příjemných zvratů a pár skutečně mrazivých momentů. Tyhle filmy se nesledují, ale prožívají! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný starý horor o žene, ktorá sa so svojím milencom rozhodne zavraždiť manžela. Onedlho po tom sa však v ich dome začnú diať podivné veci a oni zisťujú, že tam zrejme nebudú sami. Nastáva tak otázka, či manžel skutočne zomrel a straší tam jeho duch, alebo ide o niečo iné. Film má slušnú, napínavú atmosféru, ktorú podfarbuje štýlový starý vizuál a pekná, mrazivá hudba. Je len škoda, že v určitých momentoch skĺzava z hororu do roviny menej efektívnej detektívky a aj záverečné rozuzlenie sa nesie v tomto duchu. Celkový dojem mám ale dobrý a myslím, že keby som to pozeral v noci a sám, tak by to bolo ešte lepšie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky snímok "Lo spettro" je starý, dobrý, gothický horrorový thriller o vdove Margaret Hichcockovej, ktorú začne prenasledovať duch jej mŕtveho manžela, ktorého spolu so svojim milencom doktorom Charlesom Livingstoneom zavraždili. Spinknutie, vražda, dedičstvo, pomsta zo záhrobia a nečakané vyvrcholenie. Film "Lo spettro" natočil v roku 1963 režisér Riccardo Freda pod pseudonymom Robert Hampton. Do hlavnej úlohy obsadil okúzľujúcu Barbaru Steele. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temné drama v hávu gothického horroru se sametově krásnou Barbarou Steeleovou. Nevěra, dědictví, chtíč, curare, hrobka, lebky, astrál, magie, staré sídlo, tajná chodba.... Velmi dobrá atmosféra hlavně tehdy, když za okny zuří noční bouře a po stěnách klouzají neklidné stíny. Závěr připomene fantaskní povídky od Poa, kdy se ukáže racionální vysvětlení. Mohlo být více mlhy, pavučin a záhrobí, i tak jsem byl nakonec spokojen. Za zmínku stojí i výborná hudba (Franco Mannino) a pěkná kamera. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Lo Spettro je pro mě příklad ne příliš zdařilého gotického hororu. Naprosto nezajímavý příběh, který postrádá spád a onu pomyslnou retro jiskru, kterou na těchto kouskách hltám. Co by snad stálo za zmínku je kamera, démonická Barbara Steele a závěr, který decentně nakopne celkový dojem. Kdovíjakou atmosférou také Lo Spettro nepřekypuje, a ta je nevalná už od samotného začátku. Škoda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že pointa je taká, aká je. U mňa to tým pádom stráca veľa bodov. Zvyšok filmu sa síce nesie v pokľudnom tempe a občas si človek aj zívne, ale má to obstojnú atmosféru a výpravu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Milujem gotické horory a tento nieje výnimkou.Je tu všetko čo mám na nich rád.Hutná a mrazivá atmosféra.Rakva a na nej lebka,veľmi ťažko depresívna hudba,temné sídlo zo strašidelnými zvukmi a interiér domu bol tiež strašidelný.Krásna a príťažlivá B.Steel. Veľmi atmosferický horor ktorý drží diváka stále v napätí ako to cele dopadne.A film po celú dobu nenudí ale stále sa tam niečo deje.Pointa sa dala vytušiť aj skôr,tam to bolo troška zjednodušene.Koniec bol už nedomyslený ale čo už. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

The Ghost (Lo Spettro) je bohužel pro mě ze stáje Hammer, velkým zklamáním. To co ze začátku svižně funguje a šlape jako promazaný stroj, tak se ke konci táhne jako nudný tuctový projekt, kde Vás nudí každá vteřina tohoto snímku. 40% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Další gotický zářez Ocelové Barbary, jejíž protruze bulv(*1) se zde limitně blížila oftalmopatickým projevům Basedowovy choroby (*2). Žánrumilný divák si porochní v procházkách po nedostatečně nasvětlených chodbách, bubání umrlců, vkusně umístěných lebek tu na rakvi, onde vedle knihy a nakonec i vyvoněného děje, který sice není úplně šokující, ale výtečně zpracovaný, včetně uspokojivého konce. Kdyby jen nebylo toho hloupého italského přehrávání, narvu tomu pětici. Vysvětlivky: ad *1 čti vykulenost; ad *2 fakt jsem se bál, že jí ty oči vypadnou z důlků ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horůrek s gotickými prvky. Výborná režie a skvělí herci v ne moc známém filmu,kde si střihla roli uhrančivá Barbara Steele. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první film o doktoru Hichcockovi docela slušný horor se solidní atmosférou. Ale závěr je natolik přitažený za vlasy, že více než tři hvězdičky prostě dát nemohu. ()

Reklama

Reklama