Reklama

Reklama

UFO: Ztracené důkazy

(seriál)
  • USA UFOs: The Lost Evidence

Obsahy(1)

Mrazivá svědectví bývalých i současných vládních představitelů, pilotů, astronautů a astrofyziků odhalují nové důkazy o kontaktu s UFO, ke kterým došlo na různých místech od hlubokého vesmíru až po hloubky našich oceánů. Fascinující a tajuplný dokumentární seriál UFO: Ztracené důkazy odhaluje pravdu o skutečně zneklidňující myšlence, že ke kontaktům člověka s UFO dochází častěji a pravidelněji, než jsme si vůbec dokázali představit. Proč jsou tady? O co jim jde? (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

nudlis odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady zbytečnejch a spekulativních seriálů, který jsou celý složený jen z domněnek ("odborníci na UFO si myslí ..."), spekulací ("co kdyby ...", "možná ..."), polopravd a zcela zjevných lží. Prostě něco pro lidi, který se nechaj rádi voblbovat nesmyslama a berou to jako "pravdu", stejně jako "chemtrails", Elvis žije", Hitler žije" a "covid neexistuje". (navíc pro lidi, co ani neumí pořádně česky) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a dobře zpracovaný dokumentární seriál. Nejsem žádný fanatik do UFO ani zapálený konspirační teoretik, ale svým způsobem mě tato tematika odjakživa fascinovala. Proto mi tato série dokumentů kápla do noty. Divák k tomu ovšem musí přistupovat s kritickým myšlením. Nemůže slepě považovat za stoprocentní fakt vše, co je mu zde předkládáno. Velká část prohlášení svědků a samozvaných "expertů" jsou naprosté nesmysly a fantasmagorie (příklad za všechny - lidstvo se prý odjakživa honí za zlatem proto, že nám to bylo už ve starověku geneticky naprogramováno mimozemšťany), ale určitá fakta přeci jen nutí člověka přemýšlet. U některých teorií, které se opírají o reálné základy, nebo u vizuálních záznamů, jsem si sám pokládal otázku: "Co když to opravdu může být pravda?" Přesně takové by podle mě mělo být vyznění dokumentu na toto rozporuplné téma. Máme tu teorie, závěry "odborníků", ale v konečném součtu se divák musí sám rozhodnout, jaké zaujme stanovisko. I když je dokument orientován výrazně "pro-UFO", komentátor zůstává nestranný a používá spojení jako "Badatelé UFO se domnívají, že...", "Je možné, že by opravdu...?" apod. Klade otázky, nabízí na ně možné odpovědi, ale netvrdí, že to tak opravdu je. Líbí se mi také to, že to není laciný dokument, je vidět, že to mělo určitý rozpočet a že si na tom tvůrci dali záležet. Hrané rekonstrukce (únosy, přistání UFO, vizualizace popisovaných jevů) jsou kvalitně zpracovány a když nic jiného, tak fungují jako slušné vědeckofantastické mikropříběhy. Za těch 16 dílů jsou postupně probrány známé i méně známé případy setkání s UFO, slavné případy únosů, konspirační teorie, vazby na náboženství a starověké národy apod. Některé epizody jsou sice šité horkou jehlou a jejich téma je hodně volné, protože potřebovali splácat dohromady věci, které by jim nevydaly na celý díl, ale to ničemu nevadí. Většina epizod mě bavila. P. S. Tento seriál je jasná volba pro fanoušky Akt X. Ani by mě nenapadlo, kolik epizod nebo jejich elementů bylo inspirováno nějakou údajnou událostí. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument o UFO, jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu. Jsem nevěřící, skeptik, ale v UFO věřím. Nemůžeme být přece v miliardách hvězd naprosto samy. To je rovněž nepředstavitelné. Výpočet pravděpodobnosti.Sám jsem se svou dcerou něco viděl, dodnes tomu nemohu uvěřit, vyplnil jsem nějaký dotazník od ufologa, byl to jen záblesk, 1 sekunda v hustě zalidněné oblasti.Takto bych si představoval nějaký sci-fi seriál něco na způsob BSTD, kvalitně natočený. Chtěl bych se dožít odtajnění, setkání s mimozemšťany. Pokud to vlády tají, tak je to největší zločin na lidstvu. V dnešní době v 21.století je už lidstvo na to připraveno. A i kdyby na dokumentu nebylo ani zrnko pravdy tak pro mě jako fanouška sci-fi je to naprosto fascinující. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Únosy měli velmi nehezky a výmluvně zrekonstruované, někdy kolem půl dvanácté v noci mi běhal mráz po zádech tohle si zažít... ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Já jen chci upozornit (zde ale platí to pro všechny podobný dokumenty), že UFO ≠ mimozemská loď! UFO je jakýkoliv neidentifikovatelný létající objekt, to může klidně být i nerozpoznatelnej horkovzdušnej balón. Tento dokument neni o všem co nebylo identifikováno, ale o "létajících talířích" - pseudoufech! Kdokoliv kdo to čte používejte UFO když je to nerozpoznatelný objekt, ne když myslíte mimozemskou loď, protože to jsou 2 různý pojmy! ()

Reklama

Reklama