Reklama

Reklama

Poklady Británie: Odhalená bojiště

(seriál)
  • Česko Poklady Británie: Vikingové (více)

Obsahy(1)

Doktorka Alice Robertsová představuje důležitá odhalení, ke kterým došlo během několika let archeologických výzkumů britských dějin. Navštěvuje „místa činu“ a sleduje, jak jí dějiny ožívají přímo před očima.

Série 1 - Odhalená bojiště: V Belgii se vrhne na vykopávky na bývalém bojišti u Waterloo, aby zjistila, jak se armádě vévody z Wellingtonu podařilo proti vší pravděpodobnosti porazit mnohem početnější Napoleonovy oddíly. Je u toho, když dělníci během stavby nové železniční trati narazí na hrůzný objev, který odhaluje brutalitu římské nadvlády v Británii. Nechybí ani u prohledávání vraku lodi Královského námořnictva ze 17. století, jež se kvůli tajuplné explozi potopila na dno Temže. Nebo když hledači pokladů narazí v Lenborough na vikingskou truhlu v hodnotě jednoho milionu liber.
Série 2 - Vikingové: Tentokrát se přidává k archeologům, kterým se podařilo odhalit tábor, z něhož Vikingové podnikli invazi do Británie. Představuje důkazy o tom, že lidé skutečně žili uvnitř pravěkých kruhových rituálních monumentů zvaných Henge. A dokonce vykope nejstarší britský zlatý poklad z doby železné. (TV Prima)

(více)

Reklama

Reklama