Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý Blade bol štandardným klišé so slušnou dynamikou a vizuálnym gorefestom, dvojka je štandardným klišé s výbornou dynamikou a vizuálnym super-gorefestom. Všade kde sa dalo, pritlačil Guillermo del Toro na pílu a výsledok je drsnejší, slizkejší a našlapanejší než jednotka. Podobný upgrade, ako v prípade druhého Terminátora. Keby tým skvelým postavám dodal ešte trochu charakteru, bolo by to za 5*! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mít takový brýle, jako má Blade. Nespadnou z očí, vydrží každý náraz a nikdy se nezapráší. A mimochodem, "jednička" byla lepší. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já tomuhle stylu filmů moc neholduji, takže pro mě nic moc, ale kdo chce jen akci, bezduchý příběh a atmosféru, může být při sledování v sedmém nebi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aneb jak skvěle by Blade I vypadal s pořádným rozpočtem:) Pokud máte rádi Marka Vašuta, budete se první dvě minuty po titulcích skvěle bavit. Pokud ho nesnášíte, tak ostatně taky:) Karel Roden je naprosto neodolatelně slizký (další vzor pro moji budoucí kariéru), a třešničkou na dortu je Assad Dannyho John-Julese. Platí zde všechna pravidla druhých dílů - soubojů je více, jsou propracovanější a krvavější. Nepřátel je více a jsou nechutnější. A hlavní hrdinka je krásnější:) Příběh se žene vpřed jako zběsilý, závěr filmu je naprosto comicsový, nicméně do budoucna mnohé slibující. (Jenže trojka to zazdí se všemi nadějemi:P) A co se hudby týče, soudtrack je opět výborný, ale postrádám dva tracky - druhá část House Of Pain a Name Of The Game od Crystal Method. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Blade neoplýval bůhvíjak povedenými triky a byl zbytečně rozmělňován řadou neakčních scén. To Blade 2 je z jiného těsta – triky jsou skutečně na úrovni a počínaje úvodní rozehřívačkou až do „překvapivého“ finále se furt něco děje. A nuda to rozhodně není. Wesley Snipes se drsně tváří a nadto ještě cedí jednu drsnou hlášku za druhou. Nová rasa „násosků“ působí na plátně nepříjemněji než feťáci v pražském metru a naturalističnost pitvy jednoho z nich pohla i mým nadstandardně odolným žaludkem. Jinak přítomnost českých scenérií a českého Karla Rodena sice potěší, ale v kontextu celého filmu vám podobné detaily budou celkem ukradené. Druhý Blade je nejen především, ale jenom nonstop bezmyšlenkovitou hororovou akcí, která vás vysaje do poslední kapky krve. Takže milí upíři, pokud nebudete mít někdy kolem půlnoci nic na práci, zásobte se čerstvou krví a račte se kouknout na návrat denního tvora. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, Rex Mundi, D.I.G ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Blade 2 není oproti jedničce ničím překvapivý. Zaujme jen spousta další akce a efektních soubojů, no a v neposlední řadě Leonor Varela coby krásná upírka. Jinak je to vpodstatě omílání již jednou řečeného, jen s použitím jiných slov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování akční jízdy ve stále parádním stylu s ještě hypovější muzikou než ve 4 roky starém počátku něčeho, co jen tak nedokázalo skončit. Blade je zde stylovější, víc akčnější a míň mluvnější. Zato se film odehrává i v Praze a to potěší nejedno oko diváka. O to víc překvapí fakt, že i v Americe se film stal úspěšným a Česko se otevřelo tvůrcům dokořán. Alespoň v té době. Wesley Snipes se stále otáčí, akční jízda nekončí. Všechno jede v té správné atmosféře jako předešlý díl. Možná je více nesmyslné akce a méně hlášek a proto je zde takové hodnocení, ale koneckonců i zde film filmem dělá dost povedená hudební vsuvka, která se povedla v prvním díle a zde na nástavbě jen zdárně sklízí úspěchy, které by teoreticky neměli končit, ale kdo viděl trojku, tak pochopí, že to tak nakonec bohužel nedopadlo. --- Ozvi se mi. Jaký máš tam na hoře počasí, brouku? - Vopaluju se, ty hašišáku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $82,348,319Tržby Celosvetovo $155,010,032║ zaslúžene komerčne najúspešnejší zo série! _Guillermo del Toro natočil viac než slušné pokračovanie. Miestamy výborné strhujúce tempo, spomalená kamera je tiež veľkým plusom, prim hrajú aj triky aj keď nie vždy špičkové ale stráviteľné a Wesley Snipes vo svojej životnej úlohe. /75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příšerná digitální slátanina, z níž občas vysvitne plnokrevný rukopis Guillerma de Tora, aby byl vzápětí rozmetán laciným blábolením a opravdu ošklivými triky. O dementním ksichtu Wesley Snipese se už nemá ani cenu šířit, ještě, že pověst tupoty zachraňuje tradičně boží Ron Perlman. Dále nechápu, co dělá mezi upíry Kocour a proč se ani jednou nepřevlékne. Ehm. Z trilogie nejkoukatelnější, stále však hluboce podprůměrné... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kritizujte si všichni druhý díl Bladea jak chcete, ale neuberete mu jeho akční pojetí comicsové světa plného upírů a jejich menších ne/povedených genetických pokusů. Guilermo del Toro je výborný režisér, který film staví na akci, když jeho scénář (přiznejme si to na Oscara to není) ztrácí dech (to je poměrně často). Wesley Snipes rozehrává poslední spanilou jízdu na branku a sráží armádu soupeřů. Do filmu se dostávají i počítačové efekty, hodně využité při těch nejkrkolomnějších sekvencích (skok na začátku po kterém se odehraje bitka u motorek... apod.). Příběh je jednoduchý až stupidní, ale otevírá vrata akci, která je velmi kvalitní. Kdo se chce bavit rozhodně zvolí Bladea 2 a nebude si vnucovat falešné představy o tom, jak by měl být akční film promyšlený a filozofující. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší, svižnější a zábavnější než první díl. Marně přemýšlím o jiném filmu jehož první část mě moc nezaujala a pokračování naopak dostalo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší než-li jednička. Je to však tím, že tentokrát si to již vůbec na nic nehraje. Tvůrci si prostě pro zábavu sobě a ostatním natočili solidně odsýpající béčko se vším všudy. Hloupé dialogy, cool hlášky a herci, slušná akce, spousta stupidních momentů a tak dále. Škoda, že se nemírnili ve výsledné stopáži, jelikož by to výsledku jen prospělo. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Tady zbyly jenom a pouze akční až taneční hody umocňované nestravitelným střihem. Všechno, co dělá obvykle film filmem, se vytratilo kamsi do neznáma. Výsledek může být jenom jeden (vlastně jeden dvojjediný): pro první část diváků extra-super nabyté dvě hodiny tvrdé akce, pro tu druhou (doufám, že ne pro zbytek) pitomá, nesmyslná nuda hrající si na zábavu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to co víte. Upíři existují!.… PŘÍBĚH:***temné a pochmurné prostředí funguje.Ačkoliv se tu mluví o logických krocích, nedoporučuji se v čemkoliv pitvat. Padouchové se chovají trapně a W.Snipes cedí divný hlášky. Nebo spíš moudra. Béčko, slušný, ale okouká se./ HUMOR:0-zklamání. Věty typu ,,někdy příště“ (když nechá padoucha žít) mne nebaví./ AKCE:***lítání, střelba (záběry na kulku), Snipesovo karate, hořící upíři a tak to jde stále dokola. Když už se dočkám efektní bitky, tak jsou tam zbytečný zrychlovačky. Zvuk je dobrej, ale nesedí mi výběr hudby./ NAPĚTÍ:**ani ne. Víte, tušíte, tak nějak se vším počítáte./ Bohužel pozitiva přebíjejí negativa a mně vůbec nevadilo, že je konec. Možná kdyby to bylo kratší… ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Theme from Blade - Marco Beltrami/Danny Saber [3:02] ,2. Cowboy - Eve/Fatboy Slim [5:31] ,3. I Against I - Mos Def/Massive Attack [5:40] ,4. Right Here, Right Now - Ice Cube/Paul Oakenfold [4:10] ,5. Tao of the Machine - The Roots/BT [3:17] ,6. Child of the Wild West - Cypress Hill/Roni Size [4:14] ,7. The One - Busta Rhymes/Silkk the Shocker/Dub Pistols [3:44] ,8. We Be Like This - Fabolous/Jadakiss/Danny Saber [5:45] ,9. Gorillaz on My Mind - Redman/Gorillaz [4:30] ,10. Gangsta Queens - Trina/Rah-Digga/Groove Armada [3:54] ,11. PHDream - Bubba Sparxxx/The Crystal Method [3:52] ,12. Raised in the Hood - Volume 10/Roni Size [3:26] ,13. Gettin' Aggressive - Mystikal/Moby [3:39] ,14. Mind What You Say - Buppy [3:58], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bladea 2 som nikdy nemal rád. Sklamal ma ohromujúcim spôsobom už v kine. Po jednotke, ktorej dávam 9 upírov z 10, predstavovala razantný pád dole. Od slabého ústredného záporáka (aj keď je otázne, kto ním vlastne je, v priebehu filmu sa to mení), mizerná (oproti skvelej jednotke) akcia a priemerné efekty. Dokonca ani masky ma neoslovili. Film je miestami príliš nechutný. Sklamal ma návrat Krisa Kristoffersona, ktorý bol v prvej časti boží, ale v dvojke jeho postava výrazným spôsobom hapruje (nevraviac o podrazáckom spôsobe, akým ho scenárista vrátil späť do hry). Žoldnierske vampírske komando je smiešne; pripomína košík plný hladných mačiatok, ktoré si omylom obliekli motorkárske bundy a teraz sa tvária strašne drsne. Kladne hodnotím Wesleyho Snipesa (aj to len čiastočne, povedal by som, že sa ani nesnažil zakrývať, že ho natáčanie v ČR otravuje a nebaví), Rona Perlmana, pár fajn nápadov (bomba na hlave, žiletka) a pôsobivú atmosféru resp. vynikajúcu českú výpravu. Všetko ostatné je mimo. Divákom sa však snímka páčila, v Cineme dostala 8O% a pri rozpočte 54 celosvetovo zarobila 155. Kino Považan NMnV 2002 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl docela narez. Gulliermo del Toro se snazi, aby byl kazdej zaber co nejvic cool a v 90% scen se mu to dari, tech zbylejch 10% je bohuzel trosku nudnejch. Wesley Snipes nepredvadi nijak zvlast uzasnej hereckej vykon, ale plne to vynahrazuje svym vzhledem, protoze je desne cool. Nenapada me, kdo jinej by to tak zahral. A Kris Kristofferson s Ronem Perlmanem jsou vynikajici, hlavne jejich hlasky. Triky jsou na docela slusne urovni, film ubiha ve zbesilem tempu, misty je docela drsnej a choreografie je bezchybna a do toho cool hudba, takze je vam nakonec uplne jedno, ze scenar neni nijak zvlast promakanej. Blade je asi spolu s Phoenixem nejlepsi role Wesleyho a druhej dil Bladea je nejlepsi, takze si 5* zaslouzi. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to o chloupek lepší než jednička, spousta těžce comicsové akce, několik pěkných scén hrajících na city a opět nějaké ty cool hlášky. A je tady jedna důležitá věc, která povyšuje druhého Bladea nad jedničku - vynikající Karel Roden :-) ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama