Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pocitově o chlup lepší než jednička. Scénář mi přijde docela promyšlený, del Toro od úvodu sešlápne plyn až k podlaze a servíruje akční lahůdku okořeněnou kultovní Vašutovou hláškou a kamenným Rodenem. "Vy jste upír nebo člověk? - Jsem právník". ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

tohle se Guillermovi nepovedlo. Celý film se snaží držet jakéhosi horově cool stylu ale nedaří se a výsledek je usměvný. Stejně jako herecká účast Marka Vašuta. Na ten eho štěk, kdy tak procítěně zařval :"Kur..Pič..!!" se nedá zapomenout:-) ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo no a co? Když jdu na Bladea tak chci vidět pořádnou plnokrevnou akci, nějakou tu upíří prdelku v kuži nebo latexu, Whistlera s novýma hračkama, nějaký ty hlášky a to, že je příběh až na posledním místě mi vůbec nevadí. Del Toro natočil Bladea přesně tak jak to mám rád ... dynamická, vizuálně sexy jízda která vás vezme do krajů, kde akce nikdy nekončí a krev chutná jako víno. Vašut na začátku pobavil a Perlman se nám tu zase jednou blýsknul ve vedlejší roli a celý Bloodpack působil velice sympaticky. Na tenhle film se vždycky rád podívám. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

"Ne, opaluju se, ty hašišáku!" Nejsem znalec a už vůbec ne fanoušek série a dvojka je můj jediný Bladovský film, na který jsem koukal jen díky tomu mexickému špekounovi. A teda liboval jsem si. Naleštěné čepele, vybroušené hlášky, srandovní vyhulenec, hektolitry koženky a Weslyho ultradrsná držka. K tomu ty upíří diskotéky a hodně zábavné otvírání brad, prostě stylovka jak hovado. Pod tím vším více než patrný Del Torův rukopis. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No tak už to nebyla jednička, ale Snipes zase skvělý a já jsem si to opravdu užil. Efekty a všechno okolo byly parádní. 65%. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde byl stejně skvělý i druhý díl tak jako ten první.Blade je vážně skvělý film a Guillermo del Toro fakt nezklamal a potěšil ve velkém.Fakt tleskám.Wesley Snipes jako nabušenej je prostě jedinečný herec a před jeho výkonem jsem fakt smekal a tleskal.89% ()

David661 

všechny recenze uživatele

Žádný posun oproti jedničce jsem nezaznamenal..ano po druhé to už tolik nebaví jako napoprvně. Ale kocour z Červenýho trpaslíka potěšil - 50% ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Del Toro je borec! Zatímco u jedničky jsem se skoro až přemlouval ke třem hvězdičkám, u dvojky sáhnu rovnou po čtyřech. Film sice má svoje neduhy (občas natahovaný, zbytečně mnoho postav), ale všechno to dohromady funguje více než solidně. Scénář je tentokrát jednodušší, zaměřený hlavně na akci, neodpustí si jen jeden větší "goyerovský" zvrat, v němž je šikovně zakomponováno několik menších zvratů. Plusem je určitě i silná ženská postava Leonor Varely a badass Rona Perlmana. Předpokládám, že i díky del Torově přítomnosti se tentokrát více přitlačilo na pilu, a tak jsme se mohli dočkat většího gore. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Na úvod vtipný dialóg s Karlom Rodenom:"Pane Kuno, jste člověk ? Ne, právník“ Blade 2 som scúcol ako malinu a všetky zásluhy berie Toro. Konečne tomu dodal potrebné odľahčenie, nebál sa pritvrdiť na drsnosti a popritom nevynechať pútavý príbeh čo popri všetkom vytasí po páre zvratov, zároveň privedie k životnej pravde, nepriateľ tvojho nepriateľa je stále iba nepriateľom. Masky výborné (pitva !), triky obstojné, teda až na dva momenty ako keby vypadnutými z počítačovej hry (hovorím o šermiarskom súboji z úvodnej pätnásťminútovky) a akcia, tá je nadupaná. Wesley to tam mastí hlava - nehlava a najmä nie je sám. Na scéne sú ďalšie dve silné rasy, plus zapredaní ľudia, čo sa rovná hromade nebožtíkov. S touto upírskou trilógiou ma napadá spojenie so šachom, zakiaľ čo v prvom diely figúrky iba zaujali svoje pozície, v druhom sa vydali do útoku. Uvidím, či Trinity prinesie vytúžený mat. ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že jsem jeden z mála kdo si myslí, že první Blade je lepší než dvojka?! Také to, že se Blade II odehrává v Čechách, a že v něm učinkuje Karel Roden je dle mého názoru spíše na škodu než k užitku a tak mi ani nemohlo vyjít jiné skóre než výtězné pro jedničku. Když pominu to, že Karel Roden tam vystupoval spíš jako idiot než jako doktor a že většina interiérů i exteriéru byla vlastně na jedno brdo a ještě ke všemu nic moc co se do nápaditosti týče, tak měl film bezesporu i své kladné stránky, které zas jedničku překonali a tak nějak vyvážili oba díly na téměř stejnou úroveň. K těm světlejším stránkám filmu rozhodně patří orchestrální hudba, skvělé masky a divočejší souboje a střelba.A ikdyž tyto složky filmu byli lepší a některé o dost než v jedničce, pořád to nestačí na propracovanost prvního dílu, nehledě na to, že některé souboje chytili "Spidermaní nemoc" a počítačová animovanost z nich jen čišela. Občas mi to, stejně jako u Spidermana, přišlo spíš jak šot z nějaké hry než jako filmová sekvence. A to nemluvím o písních vybraných jako doprovod pro některé scény, které ani zdaleka nesahaly po kotníky těm z jedničky. I přes všechny své námitky si ale myslím, že Blade II není vůbec špatný film, jen když na něj jdete s vizí o propracovaném příběhu prvního dílu, je těžké se ubránit lehkému zklamání, když dostanete jen dvě hodiny nabušených soubojů, ale nic "nadpřirozeného" k nim. Možná kdyby to nebyl Blade, ale jen další bezejmený "akčňák" člověk by radostně jásal nad jeho vznikem, ale když znáte jedničku a její "kouzlo" ten jásot není zdaleka tak veliký jak by mohl být. Toť můj názor! ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl 1. byl bych na vrcholu blaha takhle se jen můžu rozpomenout na Vřískot 2 a tlachy o špatnejch pokračováních ... mohlo to bejt lepší - určitě. Ale ten scénář je fakt "minimálně" stupidní viz posledníc 15 minut: Ano vím že jsi mě zradil - vím to už dva roky ale čekal jsem na diváka a konec filmu - jo a ta bomba funguje bůůůůůůůůům. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování jedničky. Zlepšení doznal i efekt anihilace upírů v prvním díle to bylo příliš umělé. Skvělou roli a nezapomenutelný text má Marek Vašut :)). ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, že akčňáky příliš nevyhledávám, nicméně jsou chvíle, kdy se chci podívat na pořádnou řezbu, ať se odreaguju. Řezba to je parádní, to ano. Výborně jsem si odpočinul a docela se pobavil. Samozřejmě u takových filmů nejde hledat nějaký hluboký příběh, což já mám rád. Takže ano, na odreagování super! Howgh! ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Jako antifanoušek Blade musím uznat, že del Toro natočil překvapivě dobrý akční film. Nejvíce se mi líbili zrychlené akční scény. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Akčnější a krvavější než předchůdce, stále je tu pěkná atmosféra, ale ta z jedničky mi seděla víc. Pořád je to výborný akční výplach, s perfektním obsazením, ale jedničku mám o fous radši. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu. Blade měl zůstat jen u jedničky a vše by bylo OK. Mohl jsem si ušetřit zbytečné rozčarování. Jakmile se začnou do klasické "upířiny" (i když pravda, původní Blade taky nebyl klasická "upířina"), cpát všejací mutanti a "ultra monster killeři"tak to smrdí průserem. Když už dvojka, tak to podle mě šlo rozvíjet klasičtějším způsobem a mutanty nechat filmům o mutantech. Copak nebyl Frost z jedničky dostatečně krutým záporákem? Podle mě byl jedním z nejlepších. Tohle vymýšlení ještě drsnějších záporáků pak kolikrát vede k nechtěné komikčnosti těchto postav. Bohužel to je i případ druhého Bladea. Takže nejen že nebyl mráz po zádech, ale sem tam se i vyludil mírný úsměv. Klady filmu jsou jednoznačně pražské prostředí, naši herci Vašut, Roden a jiní a taky občas slušná akce, která umí být pěkně ostrá. Ale to je tak vše. Mírný nadprůměr, který původního Bladea ani náhodou nepokořil. ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama