Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Pokud jste měli pocit, že jednička je zatraceně cool, tak po shlédnutí dvojky budete sotva nacházet slov. Sledujte vtipné momenty se záběry na nápisy typu "pozor při práci s ohňem" apod. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by dvojka zaostávala příběhově za jedničkou. Jednička nás musela seznámit s tím, kdo je Blade, co umí, jak to mají hozený upíři atd. Tady se už nemusí na nic čekat a tak del Toro rozehrává od začátku ďábelskou akční řežbu, která mi v době vzniku naprosto srazila čelist až na zem, film jsem viděl ve své době snad desetkrát. Komikčnost z filmu jen srší a to zejména díky na svoji dobu neuvěřitelných digi-bojových variacích, kdy soupeři skáčou po zdech, točí se sebou nad hlavou, odlétají desítky metrů po povedených zásazích atd. I po 6ti letech je to stále jedna z největších akčních pecek a "plynulé" přechody z herců na digitálně tvořené postavy a zpět se mi prostě líbí a pro rok 2002 jsou typické. (Sejně jako třeba kašírované gore-efekty pro italské fláky let 70.) Přidalo se na dinamice, která je naprosto neskutečná, absolutní prostor se dal Bladeovi ala Snipes, který opět dokazuje neskutečná nadání pro většinu běžných martial arts a ještě dobře hraje. Je to propstě frajer. Závěrečná bitka mezi ním a Nomakem je jednou z nejlepších "rvaček" v dějinách akčního filmu, něco tak dinamického, rychlého, akčního, geniálně komixově přehnaného se opravdu hned tak nevidí. Jediné, co mohlo být o trochu propracovanější, tak vykreslení postav a jejich vlastností, když už je tam tvůrci nacpali ... navíc většina vyklidila pole příliš brzy (vampír-samuraj s katanou mi byl opravdu velmi sympatický...). Dvojka navíc překonává jedničku v úžasném prostředí a reáliích Prahy, což je pro del Tora úplně typické. Naopak mám dojem, že ubylo hc-gore. Každopádně dvojku považuji za nejlepší díl série a jeden z nejlepších akčních filmů všech dob. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Víte, že se právě přepisují anglicko-české slovníky?? U slova ´cool´ už nestojí ´chladný´ ani ´svěží´, nýbrž jenom Blade 2! Tady je totiž (kromě příběhu) cool úplně všechno a film se tak stává neskutečně zábavným. Takže si to shrneme: Snipesův Blade je stále famózní a sype ze sebe kopy s otočkou s takovou razancí a rychlostí, že by závistí zblednul i vyhlášený otočkátor Chuck Norris a zlostí by sežral svůj rangerský klobouk. O hlášky jako hrom se tu vedle Bladea stará Perlman Ron a také Norman Reedus coby Scud, jako srát, co neumí se prát, co má pořád strach a skončí proměněný v prach. Film kráčí dynamicky kupředu, v čemž ho mohutně podporuje špičkový soundtrack (Eve, BT, Ice Cube, Cypress Hill). Souboje jsou propracované, částečně díky choreografii a částečně díky efektům, které jsou však místy viditelně počítačové. Celkově prostě skvělá zábava a i kdyby se celou dobu Snipes šťoural mečem v nose a Perlman si čistil sluneční brýle, pořád to bude COOL. 54 miliónů dolarů(rozpočet)/155 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi zdá propracovanější, zajímavější, akčnější, příběh je zajímavý a Wesley Snipes se od prvního dílu naučil dokonce trochu hrát. Navíc Karel Roden jako padoušský právník a přisluhovač upírů, to je bod navíc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas si před spaním zakousnu nějakého toho upíra a velkoryse nehledím na to, zda se jedná o upíra standard, upíra de luxe či dokonce upíra s geneticky vypilovanými krevními destičkami. Já zkrátka sním všechno a černý sympaťák s nerozbitnými brýlemi tohle všechno zase s chutí nakrájí. Já se přitom přiměřeně bavil, ale musím doporučit spíše tupou konzumaci než kreativní dumání nad viděným. Ono by totiž nemuselo dávat smysl, ale to už se comicsech může maximálně jednou za deset let přihodit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Blade možná je "uber-fucking-cool", ale jinak mě jako hrdina naprosto nezajímá, stejně jako všechny další postavy i dějové zvraty. A ani akce mi nepřišla kdovíjak super. Nuda. Jestli něco potěšilo, tak oblíbená noční tramvaj 52. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Srovnávat prvního a druhého Bladea je kapičku ošidné. Oba filmy se totiž vydali dost rozdílnými cestami. Norringtonův Blade byl pojatý výrazně civilněji, nebránil se ale až nečekaně nekorektním momentům. Del Toro oproti tomu natočil absolutně nekončíčí cool comicsárnu, plnou hutné atmosféry, hlášek, krve a sem tam trochu mizerných triků. Oba díly ale mají něco do sebe a lepšího určit opravdu nelze. Víc mne bavila dvojka. Znamená to, že je lepší? Ne automaticky.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Akčnější, svižnější a Snipes možná ještě drsnější než v jedničce. Sice příběh trochu zaostává, ale koho to zajímá, když je to prostě akční masakr ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pro mne zajímavější, než první díl. Svižnější, akčnější, přímočařejší a tak nějak režisérsky zvládnutější. Přesto jde znát, že se režisér Guillermo del Toro na tomto snímku jen trénoval. Jisté prvky jeho pozdější tvorby tu znát jsou, ale, přiznám se, očekával jsem ponejprv, že upíři budou mít oči v dlaních a po tvářích různé ornamenty, pakliže budou mít hlavy ve tvaru půlměsíce. Inu, bylo znát, že tyto majstrštyky del Toro plně rozvinul až v Hellboyovi nebo Faunově labyrintu. Přesto ale predátorští reapeři mi přišli skutečně zajímavější, než obyčejní, křehcí a hořlaví upíři, kteří se sesypou, když máma prolisuje česnek do guláše. Navíc si k tomu přidejme účast Rona Perlmana (pozdější del Torův Hellboy), Dannyho John-Julese (Kocour z Červeného trpaslíka) nespočet českých herců (tradičně Karel Roden a třeba také Marek Vašut) a v neposlední řadě Donnieho Yena (Yip man), který se podepsal i na choreografii bojových scén. Samotný Blade je zde poněkud vyměklý, tedy lidštější. Za to Whistler přitvrdil. Jeho návrat do filmu mi ale poněkud unikl, čímž právě vypichuji jistá negativa filmu. Celkový verdikt tedy je lepší trojka nebo horší čtyřka. Dávám nakonec čtyřku za účast naší Prahy, která je zde přiznaná, nesimuluje třeba Paříž, jak je tomu zvykem v jiných filmech. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To je ale slovník, pane Vašute! Fuj..! Solidní penzum akce, upírských rubaček a gore efektů - zcela oproštěné od nějaké psychologizace postav, potažmo požadavků na mozkovou činnost diváka, což znamená, že hematofobik si ustýlá v bezvědomí hned vedle těla příznivce Tarkovského. Supertvrdý Pan B sice má v kožených kalhotách zapařený genitál a všichni se tam naparují, jak kdyby pod pažemi stěhovali prodejnu koberců, ale pořád atraktivnější, než sledovat u jídelního automatu Kocoura, jak si objednává rybu. Mimochodem, tady měl kratší špičáky, než jako zástupce rasy Felis sapiens na Červeném trpaslíku.. Pokud nějakého dalšího Bladea, tak už jedině s podtitulem „Porcování Edwarda Cullena“.. ()

Baldachýn 

všechny recenze uživatele

Ovšem pokud budeme posuzovat Blade II jako film, najdeme takřka učebnicový příklad špatného pokračování. Kdysi jsem si definoval čtyři syndromy špatného druhého dílu série: přeplácanost, hysterická opatrnost, trapné zmrtvýchvstání oblíbeného hrdiny a debilní podtitul. A nebýt toho, že před premiérou film přejmenoval z Blade II: Krvavá štvanice na pouhé Blade II, našel bych tu syndromy všechny. (Reflex) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky už je to "jen" popcornová akční zábava. Ale velice dobře natočená, jen občas s mizernými triky. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se Blade prostě nelíbí. Ať jednička, dvojka nebo trojka. Možná je to hlavním představitelem, možná protože nemám rád filmy o upírech... Tomuto zaměření prostě neholduji. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Mám rád týmovky.. Hlavně, když jsou takhle stylové a bojují proti šmejdům z kanálů s hnusnými pysky :)) Blade 2 je nabušenější, osudovější, propracovanější a dravější než jednička.. Ron Perlman zase válí a ta holka je kus.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nudu akčních scén doplňuje bezduchý děj a scénář, u kterého by se s lupou v ruce musely hledat ty pasáže které nebyly opsány nebo "načisto" hned napoprvé dodány, protože kasovní zakázka je to nejdůležitější. Předností filmu je jedno: žalostná útěcha, že lze pracovat a vyrábět (nechci prznit sloveso tvořit) ještě hůře. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Extrémne vymakaná akcia a efekty, škoda, že scenárovo nebol tento film taq slušný ako jednotka a neudržal si svoju latku, pretože pár medzier tu bolo. Ale zato akciou to srší, hádam ako v žiadnom inom filme.Snipes je proste cool a neseviem si v tejto roli nikoho iného predstaviť. Dobré miesto zaujal aj Perlman. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V niektorých ohľadoch toto pokračovanie za svojim predchodcom trochu zaostáva, ale celkovo mám práve tento diel z celej série najradšej. Už z toho hlavne necítiť tie ambície a temnú atmosféru, ktoré tak skvelo fungovali prvú polovicu jednotky, tvorcovia skôr všetko vsadili na štýlovosť a Snipesa, ale vyšlo im to perfektne. Zápletka je v rámci žánru pomerne originálna a síce tu nemá moc čo prekvapiť, dej je už skôr štandard, no pre potreby filmu to bez najmenších problémov stačí. Len neviem, prečo si tvorcovia vybrali takéto lokácie, páčilo sa mi jedine upírske sídlo, inak sa film väčšinou odohráva v samých nudných prostrediach a toto je rozhodne hlavný zápor filmu. Wesley Snipes je tu ešte štýlovejší a uvoľnenejší, než minule, charizmu má neskutočnú a tentoraz dostal aj celý tím, ktorý ho v tom podporuje. Nielen starý známy Kris Kristofferson a jeho nový pomocník, ale hlavne perfektne zložený upírsky tím, kde vynikajú hlavne Ron Perlman, ktorý tu má s Bladeom skvelý vzťah, Matt Schulze, sympatická Leonor Varela, ale aj Donnie Yen, len škoda, že má tak málo priestoru a iba jeden nevýrazný súboj. A medzi menšími postavami sa objavia aj Karel Roden a Marek Vašut. Len Luke Goss mi neprišiel ako ideálny hlavný záporák, chcelo by to niekoho charizmatickejšieho, ale tiež má svoje klady. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je asi hlavným kladom filmu. Je jej pomerne dosť a síce nie je až tak rozmanitá a aj lokácie mohli byť zvolené lepšie, ale je perfektne natočená, štýlová a hlavne Snipesovi umožňuje naplno sa predviesť. Len škoda, že občas je zbytočne digitálne upravovaná a práve tieto časti za tými reálnymi zaostávajú. Lepšie súboje v žiadnom filme nemal, choreografia a prevedenie sú vynikajúce a na jeho schopnosti sa je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči hromadný súboj s desiatkami policajtov, čo je Snipesom absolútny vrchol, ale aj celá úvodná fáza, hlavne jej druhá polovica, kedy majú opäť prednosť súboje, ale bavila ma aj akcia v klube. Nezaprie sa tu ani Guillermo del Toro, síce tu nemá až tak výrazný vizuál, ako som u neho zvyknutý, ale aj tak to celé pôsobí tak krvavejšie, brutálnejšie a celkovo až také slizkejšie. Takže určite by sa tu stále dalo niečo vylepšiť, ale aj tak je pre mňa toto pokračovanie, rovnako ako jednotka skvelá žánrová zábava so skvelým obsadením a akciou. 81% ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama