Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Osobitý del Toro porazil rutinéra Norringtona na celej čiare. Po všetkých stránkach kvalitnejšie než beztvárna jednotka. Atmosferickejšie, akčnejšie, ani zďaleka nie tak "cheesy" a s vypilovanejšími kontaktnými súbojmi. Perfektne prepracované postavičky (celé komando, Damaskinos), štýlové hudobné koláže (Bloodpack pred vstupom do Domu hrôzy) a záporák, ktorý vzbudzuje hrôzu, zhnusenie i súcit. Trochu zamrzia okato počítačové triky pri súbojoch, ale inak je Blade 2 jedným z najlepších zástupcov subžánru akčné béčko! ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

Najlepší diel série.Wesleyho životná rola. skvelá réžia,herci,hudba,atmosféra. vizuál. proste všeťko. strhujúca atmosféra a akcia. nemám čo vytknút.škoda že som to nevidel v kine. za mňa 100% ()

wampyrelli 

všechny recenze uživatele

Je to moc hezký a cool, ale je to hloupý. Konkrétně... věci v příběhu nevyplývají přirozeně, ale působí to, jako by se scénárista snažil dobrat k předem sepsaným bodům. Postavy se pak k těmto bodům dostávají nelogicky. Třeba Blood gang, tým, který měl údajně podstoupit nějaký spešl výcvik, je banda sebedestruktivních tupounů. Ti působí, jako vyloženě extrémní tupouni, ale zbytek je na tom jen o něco líp. Co mě baví, jsou ty postavičky, kostýmy/masky a Perlman. Celkově si ten film vždycky spíš pamatuju jako celkem fajn... ale pak si ho znova pustím a pochopím to nevysoký hodnocení, co jsem tomu dal. Já jsem prostě háklivej na mizernej scénář u jinak sebelepšího filmu. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Druhú Čepeľ vzal do ruky del Toro. Pre mňa jeden z najnepochopenejších režisérov z mojej strany. Jeho videniu sveta skôr nerozumiem ako áno a filmy skôr hejtujem ako nie. Asi s výnimkou Pekelného chlapca, ktorý bol kúúúl. Oproti jednotke vylepšil triky, pridal aj na akcii a hlavne na jej kvalite, no ponechal pózy a trhavé pohyby, čo mi teda dosť vadí. Tiež dialógy zostali trochu stupídne, a opäť sa jednalo najmä o repliky zo strany Wesleyho a Country Krisa, no nielen. Nechápem prečo im stále ubližujú. Príbeh dosť plytký aj na hollyúd, lenže ako som už spomenul, akcia, tá bola najsamparádnejšia. A na tom to je celé založené. Už bitka v garáži bola mega. Taká super kvalitná mečovačka a hoci ku jej koncu bolo pár cyberefektov trochu “chichi”, tak to dalo paradoxne akcii fajnú príchuť. Masky boli desať hviezdičkové a celkovo sa jedná o triedu lepší počin než bola jednotka. Rozdielovým bodom je režisér. Že nemám rád del Tora neznamená, že nevie točiť. Navyše sa pritvrdilo aj v surovosti a v detailoch. A že nie málo. Škoda druhej polovice, ktorá bavila menej a tiež je škoda niektorých nelogických krokov akože raz striebro na galgana nefunguje, potom na konci ho zabije, raz nechá sestru žiť, potom ju ukusí, že lebo ona je na vine a tak. No škoda. Ale inak ďalší z filmov, ktorý som ocenil až po dlhočiznom čase. Zvyšujem hodnotenie o jednu. Lepší než originál. Top komentár POMO. Neprekonám. ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená dvojka. Musíte síce vypnúť mozog, ale to nevadí, lebo na rozdiel od jednotky berie Blade 2 sám seba z nadhľadu. Čo je pre upírksky akčňák s tvrdou tanečnou hudbou lepšie ako nadsázka? ()

Amadeo odpad!

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel horšie pokračovanie úspešného filmu ako je práve Blade II. Na konci jedničky mali filmári obrovský potenciál , ktorý zostal nevyužitý a to málo, čo použili skorej filmu uškodilo ( šialený nápad priviesť späť Whistlera). K mizerným výkonom treba prirátať aj hlavného záporaka, z ktorým by si poradilo aj malé decko a ktorému chýbala charizma Deacona Frosta z prvého Bladea. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

O mnohem lepší než první díl. Víc akce, lepší hlášky a samozřejmě lepší efekty. Druhý díl se prostě podařil. ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

O čo je táto dvojka slabšia v dejovej lúnii oproti jednotke, o to silnejšia je v našliapanom deji. Ak k tomu prirátam presvedčivosť stvárnenia úpíra od Wesleyho a hudbu tak je film, na ktorý sa oplatí pozrieť opäť.. ()

dundy666 

všechny recenze uživatele

Po nabité jedničce trošku slabší kafe, ale stále má nápad a jiskru a i přestože není tak dokonale vymyšlený a nabitý akcemi jako jednička, nebo někde až přebitý akcemi, které nemají s dějem co společného. O Bladu 2 bych rozhodně nesmýšlel ve zlém a pokud se vám líbila jednička dejte mu šanci. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je jednička kultovní záležitost pro mě tedy určitě ne, tudíž je podle mého dvojka o hodně lepším, akčnějším a vymakanějším filmem. Hodně velkou zásluhu má na tom del Toro stejně mu můžeme poděkovat za Rodena s Vašutem taky se tady mihne kocour z trpaslíka a Perlman byla sázka na jistotu. Kupodivu i Snipes není tak hrozně prkenej jak v jedničce. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se pod tím podepsal můj oblíbený režisér Guillermo del Toro. Hodně se to podobá jeho filmu Hellboy, ale jelikož Hellboy na mě zapůsobil zdárně, tak nemám důvod aby ani tahle akčňárna byla o něco jiná. Jako bonus je pro mě určitě přítomnost Donnieho Yena, který bohužel neměl dostatek prostoru předvést svoje extra fighty, ale i hlavní záporák hraný Lukem Gossem, který je vzhledově hodně podobný princi Nuadovi z Hellboy II. Příběh je pěkně propracovaný a musím říct, že jsem byl opravdu překvapen závěrečnou pointou, kterou jsem nečekal. Efekty oproti 1. dílu jsou tu tak 10x lepší, což u takových filmů je docela podstatná část celku. ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama