Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

Domitri 

všechny recenze uživatele

Horší jak jednička, ale špatný to není. Efekty jsou dobrý, příběh chvílema zakopává, ale nahrazujou to ty nečekané věci co se v danou chvíly stanou a Wesley Snipes je parádní Blade.Finální souboj byl to nejúžasnější na filmu. 95% ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Musím prostě dát 4 hvězdy, protože po produkci filmu v televizi mě naplnila nostalgie z doby, kdy jsem film viděl poprvé. Krom toho mě to prostě baví, bladovy akční scény, drsný hlášky, bizardní postavy a v neposlední řadě hudební doprovod. Prostě akční film ze staré školy. ()

Legolas2000 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super. Tohle už takový přetažený za vlasy, ale konec konců je to jenom fantasy. Takže sem snad asi víc neočekával, takže to bylo vlastně i dobrý. /60%/ ()

matous20063 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film ale první díl byl lepší. Českého fanouška určitě potěší obsazení Karla Rodena a sprostého Marka Vašuta. Také musím zmínit že film se skoro celou dobu točil v Česku které je také va filmu vyobrazeno. Jinak zvrat byl ve filmu skvělý. Opět postava Whistlera byl ve filmu skoro k ničemu. Hlavní záporák měl také málo prostoru. Podle mě vedlejší postavy (profi jednotka upírů) dostaly málo prostoru, což je škoda protože většina herců měla velký potenciál. Jinak Snipes on the TOP. Opět ukázal svůj herecký talent. 70% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Soundtrack 👍 TOP. Tentokrát se setkáme se silnějším nepřítelem. A to rovnou upírem mutantem. Opět akční jízda, a hlavní hrdina je super. Poznámka: I upíři se umí bavit. 🤔 Poznámka: Tento film ani náhodou nemá na první díl, ale akční to je dost. Nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Otázka je, kdo je kdo. Hvězdiček 3 ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Jaká je šance že nedam 5* nejlepšímu Blejdovi když se natáčel v Praze, Kocour v tom hraje upíra, Roden záporáka a Marek Vašut vyřvává kurvapičááááá? Přesně! Naprosto nulová!! <3 ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Je to podbízivá plytká snaha o pokračování Blade (1998). Už tehdy to byla povrchovka, ale tohle je nudná snaha o zvíření vychladlého popela. Je to neosobní, hloupé a nudné. Zajímavé je na tom jedině to, že se to vyráběllo částečně i tady v Česku. ()

Vena69 

všechny recenze uživatele

Dvojka je lepší než jednička, ale ne o moc. Je tady víc akce, lepší vizuál - hlavně reapers jsou skvělí, ale bohužel to celé působí jako videohra a to opravdu až moc. Některé triky s kamerou jsou jako vystřižené z nějaké videohry a je to dost otravné. V tomto filmu se také oproti jedničce vyskytuje silný plot armor a pár nelogických scén - světlo zabíjí jen ty upíry, které příběh vyžaduje mrtvé a funguje přes krabici, přes stěnu, prostě zrovna tak, jak je potřeba. Naštěstí je tady ale dokonalý Ron Pearlman, který film táhne od první scény, ve které se objeví. Pitva jednoho z reaperů je asi ta nejzajímavější scéna v tomto filmu - sci-fi/fantasy obsah tohoto filmu je dobře propracovaný, mnohem lépe popisuje upíry než první díl. 6/10 ()

Cain(cz) odpad!

všechny recenze uživatele

Atmosféra jedničky je tatam, místo toho se dočkáme party rádoby drsných blbečků v čele s veletrapným Perlmanem. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Nejen brýle, ale i způsob uchycení meče je jedinečný. Marek Vašut se v tomto snímku projevil jako herec světových měřítek. Propracovanější masky, větší akce a nestandartní záběry (Diskotéka - mé oblíbené zpomalení, záběr na Bladea i pronásledování kamerou). Prostě na každém kroku je cítit větší rozpočet a zkušenosti z jedničky. Bylo zapotřebí tolik krve? 85% ()

Uframufrag 

všechny recenze uživatele

Co sa tyka akcie, tam musim priznat ze jej tu je krosku viac ako v jednotke, avsak pribeh mi uz pripada trosku "osuchany" ... Celkovy film je dobry, ale zase sa potvrdilo ze skvela jednotka a slabsia dvojka. PS: ak bude aj trojka tak to nevydim moc ruzovo... ()

powerslave 

všechny recenze uživatele

prvýkrát ked som to videl v kine ok dalo sa druhý krát som bol na tom priamo v prahe a tá úvodná scéna v metre v krvnej banke tak z tej som sa skoro posral, skvelý záporák po filme som sa bál ísť po pražských uliciach v noci a sám KURVA PIČA!!!:DDDD ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Akce, akce a zase jenom akce. Nic víc v tomto filmu nenajdete. Oproti skvělé jedničce, zde ubyla atmosféra, a ani příběh už není to co býval. Nutno dodat, že i hlavní záporáci mně příliš nezaujali. Z mého pohledu se mi líbila jen postava R. Pearlmana. Zajímavostí je učast K. Rodena a M. Vašuta. I když ten se ve filmu mihne jen na pár sekund :-). Ale má to spád, a člověk se u toho rozhodně nenudí. ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama