Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Othello 

všechny recenze uživatele

Del Torrovi španělsky mluvené snímky mají spousty společných rysů - dítě v centru dění, které ví více a obecně je moudřejší než okolní dospělé postavy, hmyz jako určující středobod snímků či neexistenci úřadů/okolního světa, které by měly možnost situaci rozhřešit z vnějšího pragmatického pohledu. Cronos je něco jako rodinný horor (i přes slušnou krvelačnost) s velmi citlivým snímáním a na debut až překvapivě komplikovanou kamerou. Jako ve všech del Torrových hororech zde nejde nijak zvlášť o strach, ale o vzájemný vztah mezi člověkem a nadpřirozenem, kdy obojí má pro tu druhou stranu něco v nabídce. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Název je poněkud zavádějící , neboť onen pověstní cestovní stroj tu opravdu nehledejte. Je to jen zlatý talisman, který prodlužuje život, jenže ho má starý děda a jiný rozpadající se dědek ho chce za každou cenu, jenže první děda nemá chut se dělit. Zajímavé je jak je neustále s dědou jeho vnučka, která je strašně podobná "Cvrčkovi" Natálka s pokračování seriálu Arabela. Velice k popukání je gorila toho rozpadajícího se dědka, která vždy dostane ránu přímo do kokosu. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, zajímavé to bylo v průběhu a zajímavě to i skončilo. To je tak, když za filmem stojí zajímavý scénář. Nicméně mi to přišlo strašně lacině udělané a kupodivu i dost špatně zrežírované, což bych u Del Tora vážně nečekal. Utraceného času sice nelituji, ale už jsem hodinu a půl života strávil i lépe. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Je to celé pomalé a chvíľkami nechcene smiešne, ale zase originálne a tajomné. A to malé dievčatko! Kebyže som už nevidel Hellboya a Bladea dvojku, myslel by som si, že sa práve tieto úžasne vybrané deti stanú súčasťou del Torového rukopisu. Pre milovníkov žánru je Cronos povinnosť, pre ostatných, tak trochu iný horror. Klubovka jak vyšitá. 70% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedna z prvotin docela dobrého mexického režiséra nedopadla vůbec dobře dle mého vkusu. Jako thriller to nebylo nic strašidelného, jako drama nic dramatického a mysteriózní byl jen námět. Prostě takové bez šťávy a tak nemůžu dát víc než 2 hvězdičky, a to jen slabší. Jeho novější filmy jsou rozhodně nápaditější a napínavější. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • V 50. minutě je řečeno, že tělo nebude mít obřad, nebude ukazováno a bude rovnou spáleno. Přesto se však poté uvedené praktiky provádějí. (Terva)
  • Přibližně ve 37. minuty je ve skle dveří na střeše vidět hlavu pracovníka štábu. (Terva)
  • Ceny (výběr): Ariel 1993: debut, režie, herec ve vedlejší roli (Giménez Cacho), námět, scénář, výprava, zvláštní efekty, MFF fantastického filmu Brusel 1994: Stříbrný havran (del Toro), MFF Cannes 1993: Cena Mercedes Benz, MFF Sitges 1993: herec, scénář. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama