Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velice dobré hororové drama. Neznám jiného režisera současnosti který si dokáže s hororvým námětem tak vyhrát jako del Toro. Ďáblova páteř jsou opět vizualní orgie podepřené skvělými herci a dobrým příběhem. O třídu výš film také posouvá dramatická rovina líčící život v sirotčinci a později boj o holé přežití s "Princem bez království" ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý a působivý snímek, v němž lze spatřit herecké hvězdy typu Marisy Paredes a Federica Luppiho, ale také neznámé tváře, hlavně mezi chlapci, kteří tvoří hlavní osazenstvo nejen odlehlého statku, ale také samotného filmu. Drama s hororovými prvky, s velmi zajímavým scénářem, jenž celý děj situuje do období španělské občanské války. Vynikající je také kamera a rovněž hudba stojí za zmínku. Snímek, který sice nelze zařadit mezi filmové umění, ale zároveň jej nelze ani šmahem označit za komerci, mě velmi mile překvapil. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Dokonale mrazivý snímek, díky kterému Del Toro opět dokazuje, jak zručný a hlavně inovativní je režisér. Tohle je vážně příběh, jehož atmosféra je nezapomenutelná, a i když se mi film samotný trošku vykouřil z paměti, tak po přečtení obsahu mne polil ledový pot. Vzpoměl jsem si totiž, jak jsem byl tenkrát děsivě napnutý od začátku do konce a nevěděl, co přijde za pět minut. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo je to vlastne duch? Strašná udalosť, odsúdená na večné opakovanie? Možno len okamih bolesti. Niečo mŕtve, čo sa kde-tu zdá ešte ako živé. Pocit, ktorý sa zastavil v čase. Rozmazaná fotka.“ Bola by chyba, aby vás hnusný obal DVD/VHS a trápny distribučný preklad DEVIL odradil od pozretia jedného z najlepších filmov Guillerma del Tora. Strhujúci, silný, intenzívny, mrazivý, nezabudnuteľný a zvláštny zážitok. Kombinuje plnokrvný horor s plnohodnotnou drámou. Vynikajúca retro európska atmosféra, neobyčajné vizuálne stvárnenie, originálne nápady (embryá v rume, nevybuchnutá bomba na dvore), špičkoví herci, chladné noci. Kus filmárčiny. Nebyť DEVILA, ťažko by o niekoľko rokov neskôr del Toro exceloval FAUNOVÝM LABYRINTOM, ktorý trhá srdce predsa len troška viac (sám del Toro ho dokonca označuje za svojím spôsobom voľné pokračovanie DEVILA, no nie som si istý, ako to myslí). ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Bravo. Gullermo ma skutocny talent, dar, schopnost s mnohych ingrediencii namiesak kompaktny celok, ktory bezchybne funguje po vsetkych smeroch. Horor, drama, mysteriozny pribeh, to vsetko funguje skvelo a predsa sa neda jednoznacne oznacit ani za jedno z nich. Jednotlive prvky su pevne prepletene bez jedinej chyby, ci zavahania. A to vsetko je zafarbene skvelo stylizovanymi symbolmi, ktore sa divakovi dostanu hlboko do mysle a nedovolia mu povolit zo sustredenosti ani na minutu . Zlovestna bomba ticho stojaca na dvore je priam hypnotizujuci prvok a zaroven dokaz Guillermovej obrovskej tvorivosti a fantazie. No a herecke vykony - priam nema zmysel niekoho vyzdvihovat. Su prvotriedne. Dufam, ze Guillermo coskoro znova natoci film v rodnom Mexiku, pretoze zatial vsetko co som mal moznost vidiet - Cronos, Devil's backbone, Pan's Labyrinth - su brilantne filmy, vedla ktorych vacsina ostatnych podobnych vyzera ako nevynaliezava odflaknuta robota. Este raz - BRAVO. (10/10) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillermo del Toro označil tento film za svůj nejoblíbenější počin. (Chatterer)
  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)

Reklama

Reklama