Reklama

Reklama

Roh Gondoru

  • angličtina Horn of Gondor
Trailer

Obsahy(1)

Po vpádu divokých hord Balchotu se Gondor ocitá na kraji porážky. Vládnoucí správce Cirion upíná svoji naději na sever, k polozapomenutému národu Pánu koní. Podaří se rytíři Borondirovi předat Cirionovo poselství? Fanouškovský film Roh Gondoru vznikl v České republice a zobrazuje méně známou kapitolu z Tolkienova světa, zasazenou 500 let před děj Pána Prstenů. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (46)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nad komplikovaně promyšleným příběhem o tom, jak mastňák vyjel na sever, zadul si tam na roh, opíchal tři počmárané otyloně z fitka, přijela partička koňomrdů a společně odjeli zase na jih, by asi DžejÁrÁr neuroticky zlomil péro a Příběhy raději nedokončil. Nicméně na poměry amatérského porna je to opět těžký nadstandard s pozoruhodnou choreografií soubojů, skvělou kamerou a maximální epickou atmosférou, jakou jen šlo vyždímat z encefalitických křivoklátských lesů a huhňavě přitroublé gondorgličtiny vypravěče. Už ve svém Řáholeckém žaludovém snajprovi Šimon ukázal, že umí velmi zručně plést z hoven biče a pomalu by zasloužil nějakého toho hodného strýčka, co by mu dal na hraní pár míčů a pořídil práva na nějaké to larpové svingrpárty, třeba od Gemmela. Držím všechny tělesné výčnělky! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhově je to hrozně jednoduché, ale mile mě překvapilo, že kamerou, hudbou a zpracováním je to na úrovni solidního akčňáku. Kluci, tohle se Vám fakt povedlo. Věřím, že u projektu převládalo totální nadšení, ale ty bojové scény? Ty prostě neměly chybu! Od Vás by se měl kdekdo učit. Díky za parádní překvapení a závěrečná titulková skladba je mimochodem totální pecka! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chtělo to ubrat na nadužívaných tklivých zpomalovačkách, zkusit najít vlastní ksicht namísto kopírování stylu "popravy Boromira" z filmové trilogie a Belfínova "terminátorovská" neherecká dikce tomu také nenapomáhá. Zpracování i akce však solidní, jakkoli to má smůlu, že to přichází po loňském The Knight of Hope od Adorei, kde se laťka šermířské akce v rámci fanfilmů zase o kus zvýšila. A to nikoli pouze v rámci našich luhů a hájů. Z pánoprstenovských fanfilmů však ten doposud nejlepší; i díky tomu, že nemá přepálenou stopáž a nestihne se přejíst. Tvůrci si oproti mnohým jiným uvědomují, že nadšení a fanouškovský zápal je sice dobrá motivace, ale nikoli omluva pro nekvality. Na konci zůstává pocit "když bez ničeho umí tohle, co by asi dokázali s pořádným rozpočtem a technikou". Což je pro fanfilm podobného střihu asi to nejlepší možné hodnocení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na amatérskou tvorbu natočeno téměř bez peněz je to slušná podívaná ze světa Středozemě. Nejvíce se mi líbil úvod i vypravěč společně s hudbou, která mě vzpomínkově vrátila k Lord of the Rings a potěší i kamera či nasnímaná česká krajina. Souboj ucházející a herci snaživí. Statečná trojka. 6/10. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je doplním ostatní, jde o případ, kdy ambice a nadšení pro věc nezastínily filmařské dovednosti, a vznikl tak velice solidní fanfilm, pokud ne nejlepší, pak rozhodně jeden z nejlepších z Tolkienova světa. Velmi kvalitní kamera i zvuk, šermířská choreografie také rozhodně patří k tomu lepšímu, co se ve fanfilmech dá nalézt (i když souhlasím s DaViD´82, že The Knight of Hope je přece jen zase ještě o laťku výš, jakož i jiné práce od Adorea Olomouc). A hlavně, má to skvělou "prstenovskou" atmosféru (kterou třeba Hobit navzdory nebo právě pro svůj obří rozpočet už neměl). P. S. Kéž by třeba současné české pohádky vypadaly aspoň trochu takhle. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na snímku nejvíce oceňuji, jeho hudbu, to jak věrně napodobuje krajinu a atmosféru z filmu pána prstenů. Dále ačkoli zde bylo použito jen minimum speciálních efektů, tak vše vypadá velice dobře a přirozeně. Především souboj s meči byl zde zvládnut velice nápaditým stylem a do detailu. Bohužel však přes všechny své kvality na 5 hvězd prostě nedosáhne. A to i když jsem si kupříkladu film užil mnohem více, než Jacksonův velkofilm Hobbit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi snaživé. Pešta by si zaslúžil dostať priestor s väčším obnosom grošov, nech sa môže plnohodnotne prejaviť jeho potenciál. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně krásná epizodka ze světa Středozemě sází na báječné záběry podzimní české krajiny a ozbrojenou potyčku několika postav. Atmosférická připomínka prastarých příběhů, kdy rozsáhlé lesy poskytovaly úkryt, ale současně samy ukrývaly nejedno tajemství. Souboje uvěřitelné, obraz krajiny podmanivý. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny fan filmík o tom, ako Gondor hľadá Pánov koní a prosí ich o pomoc. Cirion s Eorlom ako čitatelia vedia a ako sa ukáže aj vo filme, uzavrú dohodu a za to, že im jazdci prišli na pomoc im Cirion daruje územie Calenardhon, ktoré je neskôr známe ako - Rohan. Na to, že je to fan film je to pekne natočené, fajn kamera, súboje a aj kostýmy. Príbeh síce plochý a jednoduchý, ale na rozhraní necelých dvadsiatich minút pre fanúšikov stredozeme a taktiež pre ľudí, ktorý sú dodnes nedotknutý knihami, určite príjemný doplnok. 65% - 3* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sleduji nesmírně zajímavý Youtube kanál Digladior Borka a Zdenála a Pán pratenů je srdcovka, takže jsem měl od tohoto kraťase velmi vysoká očekávání, která bohužel zůstala spíše nenaplněna. Za vinu bych to dával nejspíš nízkému rozpočtu. Jediné, na co se mi zde hezky koukalo byl šerm. Bohužel ho bylo poměrně málo. Celý kraťas na mě působil zvláštně, místy až směšně, když jsem viděl hordu skřetů o 4 členech, či v závěru, jak s velkou slávou přijeli po zatroubení na roh 3 borci na koních. [55 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když já nevím. Slušná střihová skladba, dobré aranžmá bitky, podmanivá kamera i hudba, ale tak nějak mi v tom chyběl větší příběh, něco víc, oč by se hrálo, než že někdo někam přijede vyřídit vzkaz a zas odjede. Herci jsou dabovaní, aby to mohlo jít rovnou do anglicky mluvících zemí, ale při tom hraní je taky vidět určitá slabina. Jinak vypravěč mi přišel na začátku zbytečně dlouhý a oceňoval jsem především výtvarníka, ten si musel hodně vyhrát. Technicky a formou na skoro profesionální úrovni, ale chybí v tom něco víc, něco navíc, přičemž 19 minut je dost na to, nějaký ten silnější příběh rozehrát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na české poměry velmi pěkně natočený fan krátkometrážní kousek, za který by jeho tvůrce Tolkien určitě pochválil. Kamera, hudba i bojová choreografie – to vše bylo v pořádku, k tomu nádherná příroda, mělo to i slušnou atmosféru, no prostě bych tu našel jen málo věcí, za které bych musel kritizovat a proto to ani dělat nebudu. Chtělo by to více takových kousků a Šimon Pešta (jeho tvorba) se stane zcela určitě terčem mé pozornosti! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Místy se to i přes poměrně kvalitní režii a supr kameru trochu táhne a chybí tomu tah na branku, ale jinak je z toho cítit nadšení pro věc a příběh, byť úplně primitivní, má hezkou pointu. Pěkná podzimní česká krajina, luxusní kostýmy, uvěřitelní herci a skvěle zvolená slova vypravěče (voice-acting v angličtině hodně solidní), která mě instantně vcucla zpátky do Středozemě. V kombinaci s hudbou je z toho cítit přesně ta atmosféra, kterou oplývala prstenová trilogie a kterou jsem paradoxně od té doby nikde neviděl. Hned mě zaplavila vlna nostalgie, takže i přes klasický fan-film look fakt good job. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jakožto Middleearth fanfilm, k tomu všemu český (byť v angličtině), jde o naprostou špičku, která nabízí jednu choreograficky výborně zvládnutou rubačku včetně finální záchrany v podobě rohanské jízdy (která je ovšem kvůli budgetu pořádně prořídlá), dále překvapivě zajímavou hudbu držící se Shoreovi předlohy a i ten Novej Zéland nevypadá vůbec blbě. Každopádně by mi asi nevadilo, kdyby Dáda Belfín využil nějak více i nějakých svých mimických svalů, protože i když to u jeho Witchera bylo záhodno, tady bych ocenil nějaké silnější emoce. Jinak si není na co stěžovat a můžem doufat, že se v Šimonovi a vůbec v celé jeho partě rodí nová schopná generace českých filmařů, která nám dá víc než podprůměrné romantické komedie. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

V kontextu fanfilmů nejde jinak než 5*. Bojová choreografie lepší než v kdejaký profesionální produkci, hudba správně Shoreovská, krajina příjemně Středozemní... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jako smekám, protože já oceňuju všechno český, co vůbec nevypadá česky. Super výprava, parádní kostýmy a hlavně výborně sestříhaná bojová scéna. To si nechám líbit. Takhle by měla vypadat všechna česká tvorba. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Subjektivně nadhodnocuji, protože skupina okolo Šimona Pešty má očividně potenciál i s nulovým rozpočtem převálcovat veškerou zbylou zasranou českou produkci. Je z toho vidět láska k filmovému řemeslu a k fantasy, což jsou pro mě strašně důležité věci. Nádhera. 90% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci tentokrát poněkud opomněli příběh (který byl tak silnou devizou předchozího počinu). Přitom přes krátkou metráž je film dostatečně dlouhý, aby plnokrevné vyprávění unesl - ne jen pár za sebe poskládaných scén (kůň - les - roh - bitka - konec). Na druhou stranu má Roh Gondoru všechnu tu úžasnou jacksonovskou atmosféru, která chyběla Hobitovi, a hudba je naprosto fenomenální (včetně přesahů do Shora). ()

Reklama

Reklama