Reklama

Reklama

Roh Gondoru

  • angličtina Horn of Gondor
Trailer

Obsahy(1)

Po vpádu divokých hord Balchotu se Gondor ocitá na kraji porážky. Vládnoucí správce Cirion upíná svoji naději na sever, k polozapomenutému národu Pánu koní. Podaří se rytíři Borondirovi předat Cirionovo poselství? Fanouškovský film Roh Gondoru vznikl v České republice a zobrazuje méně známou kapitolu z Tolkienova světa, zasazenou 500 let před děj Pána Prstenů. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jakožto Middleearth fanfilm, k tomu všemu český (byť v angličtině), jde o naprostou špičku, která nabízí jednu choreograficky výborně zvládnutou rubačku včetně finální záchrany v podobě rohanské jízdy (která je ovšem kvůli budgetu pořádně prořídlá), dále překvapivě zajímavou hudbu držící se Shoreovi předlohy a i ten Novej Zéland nevypadá vůbec blbě. Každopádně by mi asi nevadilo, kdyby Dáda Belfín využil nějak více i nějakých svých mimických svalů, protože i když to u jeho Witchera bylo záhodno, tady bych ocenil nějaké silnější emoce. Jinak si není na co stěžovat a můžem doufat, že se v Šimonovi a vůbec v celé jeho partě rodí nová schopná generace českých filmařů, která nám dá víc než podprůměrné romantické komedie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nad komplikovaně promyšleným příběhem o tom, jak mastňák vyjel na sever, zadul si tam na roh, opíchal tři počmárané otyloně z fitka, přijela partička koňomrdů a společně odjeli zase na jih, by asi DžejÁrÁr neuroticky zlomil péro a Příběhy raději nedokončil. Nicméně na poměry amatérského porna je to opět těžký nadstandard s pozoruhodnou choreografií soubojů, skvělou kamerou a maximální epickou atmosférou, jakou jen šlo vyždímat z encefalitických křivoklátských lesů a huhňavě přitroublé gondorgličtiny vypravěče. Už ve svém Řáholeckém žaludovém snajprovi Šimon ukázal, že umí velmi zručně plést z hoven biče a pomalu by zasloužil nějakého toho hodného strýčka, co by mu dal na hraní pár míčů a pořídil práva na nějaké to larpové svingrpárty, třeba od Gemmela. Držím všechny tělesné výčnělky! ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Češi se ukazují. Existují snad jen tři populární fan filmy z prostředí LOTR a jeden z nich vzniká u nás. A co víc, čtvrtý od jiných tvůrců je na cestě. Nyní máme na štaci příběh před Prstenem, který může být stále silný. Stále je to jednoduše jednohubka. Asi od ní nemůžeme čekat velkou výpravu, epickou muziku a podobně. Film je pro mě kupodivu až moc barevný. Což je zvláštní říct, ale LOTR trilogie byla vždy taková trochu bledá až šedivá. To mi vlastně asi nejvíc vadilo na Hobbitovi, že byl takový až moc barevný. A nebo v jeho případě až moc zelený. Tenhle film hodnotím v rovině nějaké nízkorozpočtoviny nebo amatéřiny. Proto si myslím, že jde o zlato. I tak je obsah možná až moc zbrklý, jelikož spíš než o muziku, barevnost nebo herecké výkony, jde o nějakou epiku. O dramaturgii a vyprávění, kdy vy sledujete obrovský komplexní svět nastrkaný do necelých dvaceti minut příběhu. To jednoduše Středozemi nesluší. Ale to už je asi vedlejší, ale kupodivu je to největší negativum filmu. Že ani necítíte za tím nějakou komplexnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhově je to hrozně jednoduché, ale mile mě překvapilo, že kamerou, hudbou a zpracováním je to na úrovni solidního akčňáku. Kluci, tohle se Vám fakt povedlo. Věřím, že u projektu převládalo totální nadšení, ale ty bojové scény? Ty prostě neměly chybu! Od Vás by se měl kdekdo učit. Díky za parádní překvapení a závěrečná titulková skladba je mimochodem totální pecka! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když já nevím. Slušná střihová skladba, dobré aranžmá bitky, podmanivá kamera i hudba, ale tak nějak mi v tom chyběl větší příběh, něco víc, oč by se hrálo, než že někdo někam přijede vyřídit vzkaz a zas odjede. Herci jsou dabovaní, aby to mohlo jít rovnou do anglicky mluvících zemí, ale při tom hraní je taky vidět určitá slabina. Jinak vypravěč mi přišel na začátku zbytečně dlouhý a oceňoval jsem především výtvarníka, ten si musel hodně vyhrát. Technicky a formou na skoro profesionální úrovni, ale chybí v tom něco víc, něco navíc, přičemž 19 minut je dost na to, nějaký ten silnější příběh rozehrát. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Roli kapitána Jezdců hrál původně herec Míra Nosek. Tvůrci se rozhodli závěr přetočit, v alternativním konci je však Nosek stále k vidění. Další zajímavostí je, že v této verzi mluví Jezdec anglosasštinou; tento jazyk sloužil Tolkienovi jako předobraz pro řeč rohirů. (Zdroj: Šimon Pešta)
  • Příběh vychází z knihy „Nedokončené příběhy“, která byla vydána po Tolkienově smrti. (ČSFD.cz)
  • Borondirův kůň se jmenuje Baldor, Aragornův Brego. Brego byl rohanský král, jehož syn se jmenoval Baldor. (Zdroj: Šimon Pešta)

Reklama

Reklama