Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

POMO 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro urobí aj z béčkového námetu s priemernými digitálnymi efektami slušnú, tak trochu inú hororovú jazdu. A to hlavne scenárom, ktorý si ide po svojom, skvelým využitím interiérov manhattanskej podzemky a v neposlednom rade náznakmi nekonvenčných deltorovských postavičiek (leštič topánok so synátorom). Mimic je neakčná, úchylnejšia verzia Cameronovych Votrelcov a mňa potešil. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrnej béčkovej horor s nudným scénářem. Jen Guillermo del Toro tu prozrazuje talent. Ale to na dobrej film nestačí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

-Trápí mě voda a šváby –Nedívej se na to negativně, entomologie se rychle vyvíjí Nejsem velkým fandou malých zvířátek s více než čtyřmi končetinami. Stačil by chrobák za krkem a má krev mění skupenství. Proto chápejte, že když Guillermo del Toro po línějším rozjezdu spustil v newyorském podzemí hru na kurevsky velkého švába a na člověka (obdoba hry na kočku a na myš), spoluprožíval jsem ji víc, než by bylo vzhledem k béčkovému aranžmá vhodné. Ani viditelně nízký rozpočet nezabránil mexickému horror-masterovi v zakomponování jeho oblíbených prvků: zabíjené děti, oživlé výplody výjimečně imaginativní mysli, eko-poselství. Nechci ani domýšlet, co časem vyleze z našich kanalizací. Kříženec spláchnutého štěněte a aligátora napraný kokainem? 60% Zajímavé komentáře: Marigold, ScarPoul ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Problémem filmu je neskutečně rutinní scénář, který jen málo těží z dobrého ústředního tématu (zmutovaní brouci, kteří jsou schopni napodobit lidský vzhled) a současně znemožňuje schopnému režisérovi del Torovi udělat z něj něco víc, než hororové béčko na sobotní večer. Já tedy jsem schopen se s tím smířit, zvlášť když na mne Mimic fungoval dobře (brouky nesnáším), ale kupa nízkých hodnocení okolo ukazuje, že ostatní by přecijenom to "něco víc" ocenili. Atmosféra v tunelech je místy velmi dobrá, kazí ji však vcelku časté zbytečné akční pasáže. Kdyby se víc hrálo na tu strašidelnost a kdyby závěr byl jiný, než v 95 procentech filmů z devadesátých let, bylo by to u mne za čtyři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $25,480,490Tržby Celosvetovo $38,580,490║ V celku pozerateľný "stráviteľný" priemer, pokiaľ nie sú moc veľké očakávania. /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když svojí babičce přidělám kola, taky z ní nebude off road. Guillermo Del Toro se jí pokusil přidat dokonce i odpružení, ale výsledek je stále tentýž. Pod poměrně nápaditou režií, zajímavým vizuálním stylem a hodně paranoidním střihem se však bohužel ukrývá naprosto ošuntělý a mnohokrát obnošený příběh o velkém hnusu (tentokrát brouci), který po genetické mutaci ohrožuje město. Pitomoučký příběh v kontrastu s apokalytickou stylizací a patosem až mytologické závažnosti (např. sekvence v modlitebně) vyhlíží asi stejně samozřejmě jako striptér v tangách uprostřed katedrály sv. Víta. Do toho všeho se míchají ještě naprosto nevýrazné figury v unaveném hereckém podání (včetně performancí Miry Sorvino a F. Murrayho Abrahama). Hudba, střih a režie, to jsou jediné přednosti filmu Mimic, ale scénář ho stejně pohřbívá tak hluboko, že si na něm smlsnou leda ti brouci a jiná havěť... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mira hraje obstojně, ale dá se říci, že v tomhle filmečku není co zaujme, čeho se lekneme, nebo co ohromí. Prijde mi to jako dobře odvedená práce, ale bohužel v tomhle případě je dobře 2* na víc to opravdu nemá. PS:Blade 2 je uplně jiná liga :)) o 2* lepší minimálně!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo sa ma pýtate, či som niekedy v živote niečo také videl? Vyzerám ako niekto, kto niečo také niekedy v živote videl?!" Mimic vyvoláva dojem, že niečo také by sa skutočne v našej sivej, drsnej realite mohlo (za určitých okolností) stať. Že by experimenty s lekárskou vedou raz mohli splodiť práve čosi takéto príšerné. A to niečo by majstrovsky používalo mimikry - ako to ostatne množstvo živočíchov úplne bežne každý deň používa v prírode už od pradávna. Guillermovi del Torovi v jeho hollywoodskom debute ide viac o postavy a mrazivo vystupňovanú atmosféru, než o krv. O to viac zamrzí, že v druhej polovici sa na to (možno i vinou producentov, ktorí mu to zostrihali, počas nakrúcania bolo vraj na pľaci vinou Weinsteinovcov dusno) vybodne a o slovo sa začne hlásiť čoraz viac necháťární, krvi, slizu, CGI, masiek, akcie, humusu. Z výborne atmosférického hororu sa tak žiaľ razom stane vyvražďovačka. Ale solídna. Našťastie sa druhá polovica odohráva v úžasných kulisách newyorského bývalého metra desiatky metrov pod zemským povrchom, kam roky rokúce nevstúpila ľudská noha. Palec hore za dobre vybratú partu hercov, ktorí si zjavne rozumeli a chémia medzi nimi je veľmi zábavná (hlavne medzi Brolinom, Duttonom a Northamom, ktorí by si zaslúžili vlastný sitkom). Má to svoje chyby. Fakt to nie je dokonalé. Ale videl som to už asi desaťkrát a dúfam, že to ešte aspoň (minimálne) ďalších desať uvidím, preto privieram krovky nad mínusmi a s prižmúreným tykadlom udeľujem 4*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno nic moc. Necekal sem nic extra, ale precejen to reziroval Toro, tak sem myslel, ze to bude aspon kramet vyjimecny. Jenze tohle je klasickej film o zmutovanym necem, co zacne delat bordel. Navic se film bere desne vazne, takze se u nej clovek ani nepobavi. Dokud tvurci neukazujou ty velky mouchy, tak je to v poho, protoze to ma trochu hororovej nadech, ale jakmile jsou cely videt, tak to je spatny, pac vypadaj smesne. A navic tu je i malo brutalnich scen. Co se tyce hercu, tak Abraham tu je jen na okamzik a Sorvino sice neni nak extra sexy ani herecky nejak zvlast nadana, ale tady spatna nebyla. Takovej slabsi prumer, u kteryho jsem se nijak zvlast nebavil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Solidní horror s perfektní režií ďábla Guillerma Del ToraMimochodem jsem zvědav jak se Toro vypořádal s Bladem 2. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Když už se dívat na přerostlé brouky, tak jedině od Paula Verhoevena (Hvězdná pěchota). Když už podivné zvuky, tak jen od Anthony Hopkinse (Mlčení jehňátek). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Krásná Mira Sorvino vs. obří hmyz maskující se za lidi. První del Torův americký snímek, který v sobě odrážel jeho nesporný talent. Slušná atmosféra v bludišti metra a pěkně slizcí brouci. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejenže hloupé, ale co hůř, k uzoufání nezajímavé. Del Toro může být zručný řemeslník, ale tady prostě není, čeho se dějově chytit na jakékoliv úrovni. Když fascinace hmyzem, tak Cronenberg. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo inteligentný sci-fi horor. Téma uchádzajúca, temný vizuál dobrý, ale atmosféra žiaľ neuspokojivá. Vystrašiť to nedokáže vôbec, ale natočené je to solídne a má to parádne epické finále. Bol som spokojný, je to taký zakrpatený brat Cameronových Votrelcov. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Krásně tísnivá hmyzí montáž pod úvodními titulky naladí a i začátek příběhu je zajímavý, bohužel se děj v druhé polovině smrskne na honičku kanály, které sice vypadají dobře a není nouze ani o nechutnosti, ale mě to nudilo a nudí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velký bdouček v metdu bdučí, bdoučková ho zhynout učí.. Režisér, jehož jméno si nechávají logopedi až pro výuku pokročilých, tady nezapře svůj až téměř matematický cit pro specifickou a zároveň funkční formu, triky i po desetiletích nevypadají vůbec zle a Beltrami hraje ryze áčkové noty, jenže pokud by měla zábava podobu hmyzu, scénář je dokonalý insekticid. Těžko odhadnout, jak velký vliv měly producentské zásahy na celkový výsledek, ale během natáčení si Del Toro asi nejvíc přál, aby brouček Judas urval mladšímu Weinsteinovi hlavu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vtedy pomerne neznámemu del Torovi bol pridelený pomerne štedrý rozpočet na horror s tak nie vysokými ambíciami. A keď už nie príbehom (totálne smiešna banálna zápletka), tak aspoň dobrou prácou za kamerou, atmosférou znova stopercentnou, efekty boli na skvelej úrovni a teda bolo vidno, že del Toro, sťa chorobný detailista, využil doláre do posledného centu. Navyše pri horroroch si to až tak často nevšímam, ale dosť sa mi páčil slovenský dabing. 75%. ()

Reklama

Reklama