Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď počas policajnej operácie neočakávane vybuchla bomba, dôstojník zneškodňujúci bombu Poon Shing-Fung (Andy Lau) pri výbuchu prišiel o jednu nohu a rozhodol sa odísť z policajnej služby. O tri roky neskôr ho polícia podozrieva z účasti na niekoľkých bombových útokoch za posledné dva roky. Poon si vďaka posttraumatickej amnézii ťažko pamätá na svoju minulosť a dokonca ani na svoju vlastnú identitu. Plánuje útek, aby zistil pravdu. Po poznaní schémy teroristickej organizácie na ničenie hongkonských pamiatok by Poon ako kľúčová osoba medzi políciou a teroristickou organizáciou medzitým pravdepodobne zachránil alebo zničil životy nevinných civilistov v meste. (maramashi)

(více)

Recenze (15)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já blbec jsem si myslel, že dvojka navazuje na první. Totiž namátkově jsem se kouknul na dvojku, vidím je bez nohy. Aha, takže o ní přišel v jedničce. A jelikož jsem si jedničku nepamatoval, pustil jsem si nejdříve tento film. Bohužel, záhy jsem zijistil, že to byl spíše průměrný film, který nezanechá hlubší dojem. A pak jsem pustil Shock Wave 2. Bože, další nuda. Kdyby nebyla na začátku a na konci pár minutová akce s vlakem, tak se unudím k smrti - 30% :-( ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Hong Kong za posledních 10 let!!! Herman Yau proslaven brutálními HK CAT III natočil filmů spousta, ale v akčním žánru zatím vyloženě nezazářil až nyní, Shock wave 2 je taková nálož, že i sám John Woo by poklekl na kolena. První díl si moc nepamatuji a vím, že mě tehdy moc nezaujal, takže jsem k dvojce přistupoval samostatně a je to výborný film plný velkolepé akce a skvěle propleteného děje. Samotný úvod kde dojde k velkolepé explozi letiště je takový vizuální masakr, že mi to téměř urvalo koule a to jsem netušil, že příštích 40 minut se půjde od jedné akční scény k druhé, poté se film na chvíli zastaví, jinak by mi už dávno volali rychlou a vrcholí dalším 30 minutovým našlapaným finále, kde jsem řval všechny sprostá slova nadšením snad přes celý barák. Nestárnoucí Andy Lau zde předvedl jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů své bohaté kariéry a při svých 50 letech zde odvádí práci ve stylu Toma Cruise ( Parkour !!!). Akce je výborná, jsou zde skvělé krvavé a realistické přestřelky, kontaktní a likvidační souboje, scény s pyrotechniky, kteří se snaží zneškodnit náročné bomby a velkolepé exploze, které patří k tomu nejlepšímu, co v daném žánru kdy mohlo vzniknout. Finále je tak monstrózní a velkolepé, že jsem nevěřil svým vlastním očím, co zde Hong Kong předvádí. Aby toho nebylo málo, tak je zde i skvěle promyšlený, komplikovaný a spletitý děj, kde je zvrat snad každých 10 minut a na konci to zapadne jak Puzzle. Právem nejlépe hodnocený akčňák z Hong Kongu za hodně dlouhou dobu. Plusy: Perfektní a velkolepá akce. Skvělí herci. Impozantní vizuální efekty. Dynamické tempo a nekončící napětí. Náročný, zvratovitý a inteligentní scénař. Minusy: Místy komplikované tak moc, že se nepozorný divák může ztratit. Klidnější střed filmu. 8.5/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím podle komentářů to vypadá, že tu někteří viděli akční film roku a já asi nějakou falešnou verzi. Nesmyslně přepálený cgi úvod mě vůbec nevtáhnul. Pořádná fyzická přestřelka je tu až po třiceti minutách a ani pak to není o moc lepší. Na tohle moderní pojetí akčního filmu už jsem asi moc starej.35% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl byl celkem slušný akčňák. Druhý už je zbytečně překombinovaný a hlavně ne tak zábavný. Mizerné triky nemůžou chybět. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Som rád, že som sa mohol pridať do trojky s EvilPhoEniXom a Langi. Ešte občas zvládam aj nové kúsky. Dvojka má s jednotkou spoločnú pyrotechnickú tématiku a dvoch hercov. Príbeh a postavy sú ale nové. V centre deja je pyrotechnik Andy Lau, ktorý je najprv dokonalý správňák, ale potom dej poskočí dopredu a je z neho zrazu terorista. Následne postupne zisťujeme, čo sa s ním stalo a na ktorej strane vlastne stojí. Tých odhalení je dosť, vrátane už trochu vykonštruovaného vzťahu s hlavným zloduchom. Ale hranicu absolútnej absurdity to neprekročí a zároveň sa v tom divák ani na sekundu nestratí. Napriek štedrej stopáži, vďaka množstvu zvratov, trochu trpí dramatická stránka. Andy je síce natoľko dobrý, že som mu veril každú polohu, ale nie je čas ísť do hĺbky a ani scény, keď nejaký klaďák zomrie, ma emocionálne nedostali. Za to strhávam jeden bod. Dramatická stránka funguje ale lepšie ako v jednotke a trapas s vybuchujúcim plakajúcim poldom sa nekoná. Takisto aj hlavný zloduch je démonickejší. Skryté zlo proste funguje lepšie. Okrem Andyho zaujme hlavne Lau Ching-Wan ako Andyho verný kamarát. No a akcia? Viacmenej paráda. Samozrejme sa nevyhne aj v súčasnosti všadeprítomnému hnusnému CGI a niektoré zábery ma rozosmiali, lebo vyzerali jak z kreslenej grotesky (nadzdvihnutie vykoľajených vozňov metra). Ale našťastie akcia obsahuje aj dostatok scén s poctivými kaskadérskymi kúskami a aj prestrelky vyzerajú natoľko dobre, že som nemal tendenciu skúmať, či sú CGI. Andy Lau tu predvádza doslova šialené kúsky a nonstop opisuje od iných hercov a filmov. V bitkách predvádza dokonca len s jednou nohou drsné kúsky (skvelá bitka vo výťahu alebo v nemocnici) a zdoláva rôzne prekážky jak Tony Jaa, prestrelka v nemocnici pripomenie Hard Boiled, jeho neustále skrývanie sa pred políciou pripomenie Bournea, pri skákaní po autobusoch sa nedá nespomenúť na Jackieho Police Story. Niektoré inšpirácie ani nezmienim, lebo by som prezradil zásadné odhalenia. Pokiaľ sa odpisuje dobre, tak s tým problém nemám. A tu sa fakt zadarilo. Vystrihnúť 2-3 minúty už zbytočne predigitalizovaných akčných scén a bol by som absolútne spokojný aj s akciou. Takže kvôli tomu strhávam aj druhý bod. Výsledkom je ale skvelý akčný thriller so svižným tempom, množstvom nadpriemernej akcie a príbehom, ktorý neustále diváka prekvapuje. Vzhľadom na stúpajúcu úroveň série dúfam, že vznikne aj trojka. 8/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spirituálny sequel k celkom podarenej HongKong akcii. V tomto prípade ide o presný vzorec. Väčší, explozívnejší...lepší? Záleží od pohľadu. Myslím, že tu mal strihač ´´nahnáno´´, čiže kinetika funguje. Je to ale predsa len zlepenec všetkého možného, čo žáner ponúka, v dobrom aj v zlom. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Napínavá akční jízda s přestřelkami, honičkami, suprovými výbuchy a hlavně se skvělým Andy Lauem. Užila jsem si to stejně jako jedničku. Myslela jsem si, že jde o pokračování, ale nikoli. Filmy na sebe nenavazují, fungují samostatně, i jméno Andyho postavy je jiné. Oba filmy spojuje jen on v roli pyrotechnika a Philip Keung, který si taky zahrál v obou filmech, i když opět jiné role. Tentokrát Andymu sekundoval sympatický Sean Lau a své role se zhostil též skvěle. Výbuchů si užijeme dost, triky jsou parádní, děj odsýpá a dočkáme se i několika zvratů. Za mě velká spokojenost a nezlobila bych se, kdyby natočili ještě trojku :) Přeloženo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Klasický hollywoodský příběh o spáse láskou pojali Číňané daleko temněji a osudověji. Andy Lau bohužel už není nejmladší, je vidět, že kaskadéři zaskakují, kde můžou, ale na druhou stranu to, že hraje postavu tak o polovinu mladší než je jeho skutečný věk se dá vzhledem k jeho zachovalosti docela dobře přežít. Problém je ve scénáři, který se nedokáže rozhodnout, zda bude vršit zvrat na zvrat, nebo začne jít trochu do hloubky. Akční sekvence jsou zvládnuté dobře, ale jakmile přijde dialog, občas to drhne. Proto jen slušné tři hvězdy. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Nenavazuje na první díl. První třetina je slabší, pak už příběh začíná fungovat, ačkoli je lehce překombinovaný. Slabší triky nevadí, nicméně jednička lepší po všech stránkách. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Bomby a zase bomby nadruhou. Napínavý a svižný kousek o fous lepší jak první. Ovšem filmy na sebe vůbec nenavazují, stejná věc je pouze herec Philip Keung postava pyrotechnika. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo. Viac menej som čakal priame pokračovanie slušnej jednotky, ale dostal som niečo, čo som neočakával. A sťažovať sa rozhodne nemôžem, aj keď som mal v tom zo začiatku trošku chaos. Na Čínsku akčnú produkciu tu je ako býva zvykom plná prdel digitálnych trikov, ktoré sú viac či menej vydarené a k tomu oproti jednotke neobvyklú porciu prestreliek a mlátičiek a jeden vydarený plot twist, ktorý milo prekvapil a film som si aj vďaka tomu ešte viac užil. Kvitujem, že napriek tomu, že mohli ísť na istotu a priniesť ďalšie generické pokračovanie o tom istom, skúsili zariskovať a prniesť príbehovo niečo úplne odlišne. Moc prezrádzať o príbehu sa nedá, nech človek nespoiluje. Ale určite stojí za to. Rovnako ako pekná prehľadná akcia s niektorými vymazlenými scénami typu oslobodzovanie rukojemníkov na vlakovej stanici. Jediná škoda tých prepálených trikov, najmä zo začiatku filmu. Menej je niekedy viac. Inak spoko a silné tri až štyri. A aby som nezabudol, Andy Lau nestarne. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

no nečakal som ..to čo som dostal..vsunutie akcie tomu dalo fajn príchuť..efekty výbuchov parádne(aj ked-spoiler-to metro na začiatku nevyzeralo dobre,ale ked sa prihliadne k tomu že sa to nakoniec vôbec nestalo a bola to len ako že simulácia)tak je to ok..ale následný výbuch letiska už mal parádny efekt..výborná akčná jazda od začiatku do konca.. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Už na úvod jsem byl docela v šoku, že strukturou dvojka nenavazuje na jedničku, ale jedná se spíš o temný thriller. Což samo o sobě ještě není důvod k jásání. Ale když pominu trochu moc zvratů, celkově se jedná o nadstandartní kousek a to nejen ze strany Andy Laua, ale celkově ze strany HK tvorby. Obecně vzato, když nic nečekáte, může Vás tento film jedině překvapit a to pouze v tom dobrém smyslu slova. ()

Reklama

Reklama