Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitánka pirátské kodi Anne (Jean Peters) přepadne britskou loď a osvobodí Francouze LaRochellea (Louis Jourdan), kterého drželi v zajetí Britové, a ušetří ho od chůze po prkně. Ten souhlasí, že se připojí k posádce pirátské lodi, a Anne se brzy do pohledného Francouze začne zamilovávat. Odplují spolu na ostrov, kde se setkají s jejím pirátským mentorem, kapitánem Černovousem (Thomas Gomez), kterému se LaRochelle nelíbí, i když se zpočátku drží zpátky, protože vidí, že Anne přitahuje. Černovous si nakonec uvědomí, že LaRochella kdysi viděl ve francouzském námořnictvu, když asistoval při popravě pirátů. Když to Anne prozradí, LaRochelle tvrdí, že byl z francouzského námořnictva propuštěn. (HTB)

(více)

Recenze (6)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Peters nie je stále dôveryhodný v úlohe vystatovačného piráta, ale obklopený profesionálmi a dobrou produkciou sa tento akčný snímok akosi posúva ďalej. Film bol natočený podľa príbehu Herberta Ravenela Sassa. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pirátska dobrodružná romanca prekvapuje netradičným príbehom, kde hlavnou postavou pirátky je mladá žena. Herecky štandardné na žáner, režijne zvládnuté, azda len ten koniec je trochu zbytočne zrýchlený. Lepší priemer. Štvrtá recenzia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 - Podle počátečního směřování příběhu jsem čekal dobrodružnou romanci o krvelačné pirátce a francouzském zajatci, nicméně věci se vyvinuly poněkud jinak, takže se nuda nekonala a celý ten příběh měl docela sílu (v rámci své béčkovosti). ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ten film má mnohé, aby to byla skvělá staromódní romantická pirátská vyprávěnka - drsnou hrdinku (které to sluší i v nejprudší bitevní vřavě), svérázné pirátské typy (zvláště kpt. Černovous je sympaťák a kopa veselá), skvěle zvládnuté bitvy a technikolorovou barevnost, v níž každá scéna vypadá jako barvotisková ilustrace ze staré dobrodružné knížky. Ale !!! bohužel je tento příběh zneřáděn přihlouplým a cukerínovým milostným románkem drsné Anky s jakýmsi pochybným floutkem (nejslabší z hlavních herců), který to nemyslí poctivě ani s Ankou, ani s pirátským řemeslem. Škoda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kapitán Anne Providence coby krvežíznivá pirátka přímo zaškolená samotným Černovousem. Dobrodružná romance, ve které nechybí ani bitevní šermířská lodní souboje. Ale nepřehání se to. Příběh je jednoduchý a v zájmu věci přímočarý, ale v takovém podání to ani nijak zvlášť nevadí. Nakonec, na padesátá léta tvůrčí standard. Snímek měl být založen na skutečně pirátce Anne Bonny, která byla postrachem v oblastech Karibiku a ve své době se proslavila oblékáním za muže. O ní byl natočen například seriál „Pod černou vlajkou“ (2014-17). Celá etuda nakonec vyznívá jinak, avšak drsnou pirátskou náturu filmová Anne v jádru věci má. Celý koncept působí jako rodinný film, jen tak pro nevšední odpočinkovou pirátskou zábavu. Mnohé scény ve své skromnosti vypadají jednoduché až moc, čímž chtě nechtě vyznívají až směšně. Snímek je ale jinak  přijatelný a vedle dalších pirátských filmů své doby se neztrácí. ()

Reklama

Reklama