Reklama

Reklama

Unearth

Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud očekáváte čistokrevný horor od začátku až do konce, budete zklamáni, nejspíše. Dvě třetiny jsou sociální drama o krachující (přežívající) farmě a krachující (nepřežívající) autodílně. Osudy postav jsou navzájem propletené, vyhlídky většiny jsou neutěšené. Pak ale přijde nabídka plynárenské společnosti, co by na pozemcích dotčených postav ráda otevřela vrty. Zatímco hlava farmařící rodiny odmítne, tak druhá rodina, odkázaná na neprosperující dílnu, nabídku přijme. Nikdo však netuší, jak neblahé následky bude mít práce společnosti pro všechny. V zemi se totiž ukrývá cosi nezemského. Poslední třetina je velmi dobrá, trochu připomene Barvu z kosmu, i když zasaženi jsou zde jen lidé. Jistě, B. Yuzna nebo S. Gordon by z toho dokázali vytěžit maximum a předvedli by gorefest plný mutací. Takhle se sice krve a čehosi hrůzného divák dočká, ale není to úplně ono. Velmi dobrá je zlověstná hudba, solidní jest kamera. Sex v kukuřici by jistě přivítala cenzura, jelikož by z něj nemusela vystřihnout ani okénko. Nenudil jsem se, fantastická část mě bavila, znovu si ale film nejspíš nepustím. 3,5* ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Jedná se o další sociálně-ekologický film, který nám krásně vykresluje praktiky korporací, řetězců a co to dělá s drobnými podnikateli amerického venkova. Horrová část je místy hodně drsná. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V závěru Unearth sympaticky vystrčí růžky, když vytasí několik (no dobře, asi zhruba dvě) pěkných hororových scén, z nichž je cítit tajuplné, kosmické, lovecraftovské nadpřirozené zlo. Ale je to příliš málo, příliš pozdě. Kdyby to v prvních třech čtvrtinách umělo diváka nějak zaháčkovat k těm postavám, tak by se to asi dalo vydžet / užít, ale bohužel. Hrozná nuda. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru má Unearth přesah na několika rovinách a mnohdy tne do živého masa pozemského... Takže si trošku zapřeháním (ale opravdu jenom trošku – 3,5 úzkostné a vlastně ryze současné hvězdy). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama