Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transrodové dievča a jej matka sa presťahujú do nového mesta, aby mohli začať znovu. Čoskoro ale musia čelia dilemám, keď miestna stredná škola potrebuje na zápis druhý podpis rodiča. (dwdb)

Recenze (3)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Brazílsky film zaoberajúci sa problematikou gender. Je vopred jasné, čo možno očakávať, avšak tomuto filmu prospieva k jeho dobru striedma stopáž a záverečná silná scénka v škole. 70% ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Množství filmů s transgender tématy se odehrává v moderním prostředí a proto mě Valentina velice oslovila, když tomu tak u tohoto snímku nebylo. Zajímavý pohled do prosté brazilské vesnice s konzervativními postavami umožňuje ztotožnit se s hlavní hrdinkou a podpořit ji ve všech směrech. Citlivě natočené drama, které je poutavé, baví, a zároveň ukazuje současnou problematiku ve střídmém provedení a nabízí příležitost zamyslet se nad tím, co vše je v dnešní dobře špatně, a co dobře. [LFŠ 2023] ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Uvedení na Letní filmové škole v roce 2023 bylo složité, protože v době konání festivalu zanikly všechny produkční společnosti filmu a režisér zemřel. Film ale naštěstí festivalu poskytl Zlín Film Festival. (Azurose)

Reklama

Reklama